Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
HJK / Tampere Ilves away la 19.10.
« Uusin viesti kirjoittanut miguel25 09.10.19 - klo:20:42 »
2
HJK Muut / Vs: Klubi 04 kaudella 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Anja 05.10.19 - klo:18:55 »
Klubi 04  -  FC Kiffen 0–0 (0–0)
Klubin kokoonpano: 12 Nemelä Matias, 31 Anini Samuel Junior, 38 Tynkkynen Olli, 40 Saarinen Seth, 42 Laitinen Samu, 44 Mabinda Kinzumba Jean C, 48 Vehkonen Väinö (86 min.->Räsänen Reko), 55 Laine Nooa (80 min.->Hirvonen Elmeri), 61 Heiskanen Saku (63 min.->Lehtiranta Juho) , 65 Yli-Kokko Johannes, 67 Peltola Matti
Se oli nyt siinä, koko kausi. Kun maalia ei saatu, niin jäätiin niukasti neljän ulkopuolelle.
Kulmat Kubi 2 - Kiffen 3, varoituksia tuli paljon, mutta kaikki Kiffenille 6 kpl, josta kaksi samalle johtaen ulosajoon 90 min.:lla.
Yleisömäärä 77 viieässä kirkkaassa säässä, melkein paleli eikä peli lämmittänyt.
3
Muut asiat / Vs: Politiikkaa!
« Uusin viesti kirjoittanut Seppo_69 30.09.19 - klo:21:55 »
Tossa kun maalaisliitolla oli tuo veretseisauttavan jännittävä ja suorastaan kostean kiimainen puheenjohtajakisa, niin siinä oli toi Kanki Kaikkonen leikisti "etelän" edustaja ja sit toi Kulmuni pohjoisen äänenä. En kyllä vieläkään tiedä, miten hänen nimensä lausutaan, kun en osaa meän kieltä. Yks tuttu kertoi lähes varmana tietona, että se lausutaan: Mulkkuni. Hänen serkkunsa kaima oli kuulemma käynyt kerran sielläpäin. Ellei sit sekoittanut johonkin toiseen lääniin. No mut enivei, tää ei ollu se pointti.

Pointti oli se, että poliittiset kommentaattorit löysivät valinnasta valaistuneina Suuria Yhtäläisyyksiä uuden pj:n ja entisen kunniapuheenjohtajan, itsensä Paavo Väyrysen linjoissa!!! Nyt jos me kelataan, mistä väki vähenee ja mihin se pakkautuu, niin kyllä se kannatus tosiaan kohta lähestyy Ruotsin veljespuolueen komeita lukuja. Väyrystä imitoimalla voi ehkä saada muutaman persuihin karanneen äänen takaisin pohjoisessa, mutta siellä, missä äänestäjät ovat nyt ja vielä enemmän tulevaisuudessa, Väyrysen linjaa ei ole kovin helppo myydä.

Kyllähän suurin osa venäläisistä, jotka tänne asti raahautuvat, osaavat oikein hyvin käyttäytyä, toisin kuin kiinalaiset, jotka ovat kuin Liisa Ihmemaassa. He eivät tiedä, mikä on jalkakäytävä ja mikä ajorata, missä vain voi löntystellä. Vaikka sporakiskoilla, kyllä kai se väistää. Mutta kun ryssien surkean heikko presidentti ei osaa ollenkaan käyttäytyä, se on se huono juttu. Jos se osais ja tajuais jotain, viisumivapaus olis toteutunut kauan sitten ja kaikilla olis mukavampaa. Kauppa kukoistais ja talous kasvais. Mutta tyhmänylpeys estää tarkistamasta valittua linjaa. Siinähän möllöttää sitte.
4
Muut asiat / Vs: Politiikkaa!
« Uusin viesti kirjoittanut mike--2000-- 29.09.19 - klo:14:27 »
Katri Kulmuni. Missä lienee tyttö kouluja käynyt? Aivan käsittämätöntä, ettei osaa kirjakieltä tai edes yleisesti puhuttua puhekieltä. En antaisi tätä maata tuollaisten haltuun, en.

Katri Kulmunin suamen taitoon en ota kantaa, todennäköisesti bamlaa kuitenkin suamea paremmin kuin sivukirjoittanut. Tuli männä viikolla tsiigattua Kulmunin haastattelu Efter Niossa, ainakin ruattia hän bamlaa hyvin ja ihanasti. Eri tavalla kylläkin kuin esim. Seppo tai meikäläinen, kliffasti ääntää ä-kirjaimen kuin wanhaa ruottalaista runoa lukisi. Söpöä. Jossain etelän meetiassa vielä oli, että osaa myöskin ranskaa ja venäjää sujuvasti. Vaikea sanoa, kun itselläni ko. kielet ovat enemmän kuin ruosteessa, venäjässä olen hyvä käyttämään kiertoilmaisuja koska lausuntataitoni ja sanavarastoni venäjässä on lievästi sanottuna heikko ja "fasistinen". Harmi kun ei ole aikaa opiskella em. kieliä. No, ehkä joskus vielä. Ja täytyy sanoa, että hyvin Katri Kulmuni kaikkien suamalaisten Valioliikafanien ihannekieltä enklantiakin bamlaa  :ylos: Fiksu likka.

Kielitaito ei sen sijaan ole politiikkaa eikä vielä Kulmunia viitsi haukkua lyttyyn politiikkona, koska on ministerinäkin ollut vasta niin vähän aikaa. Mutta kuten kaikki tietävät, kepu pettää aina, ja vielä me saadaan Kulmunikin haukuttua lyttyyn, se on varma se. Annetaan tytön nyt näyttää taitonsa. Katrin monipuolinen kielitaito on ainakin hyvä alku.

Tokihan kaikki iloiset sähkölaskujen maksajat tervehtivät Suurta Putinin ja Venäjän ystävää, ulkoministeri Pekka Haavistoa. Samoin kuin Kyrpi Kataista. Kyrpihän lupasi (kuten kaikki muistavat?) joulukuussa 2013, että kauppa (Fortumin siirtoverkon myynti) ei nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille, koska "sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti". Niin varmaan joo. Kokoomus-Kyrpiä tämä ei tietenkään hetkauta. Mutta ei hätää muutenkaan, koska kaikki on Kyrpin mielestä niin ihanaa, fantsua ja naminamia.

Kyrpin puoluetoveri, Draculahammas-Stubb, tosiaan kovasti puuhasi viisumivapautta venäläisille, aivan kuten Forzan arvoisa ex-puheenjohtaja mainitsi aiemmin. Tämä nyt kuitenkin on kovasti kaksiteräinen miekka. Kaikki venäläiset eivät tietenkään ole Putlerin kavereita tai edes hänen kannattajiaan eivätkä ole ostamassa strategisilta paikoilta tontteja ja lamauttamassa Suamen puolustuskykyä, vrt. Airiston Helmi. Kenelläkään toivottavasti ei ole mitään sitä vastaan, jos veli venäläinen pääsisi Suameen, ja muuallekin EU:n alueelle, ilman viisumia ostamaan Oltermannia ja saksalaisia makkaroita. Tai tulemaan EU:n alueelle lomamatkalle vaikkapa vain viikonlopuksi. Siis he, jotka osaavat käyttäytyä kunnolla kuten EU:n alueella pitääkin. Siksi tämä viisumikymysys on hieman vaikea ja tässä jopa Draculahampaan viisumivapauskantaa voi varovaisesti kompata.

5
Muut asiat / Vs: Politiikkaa!
« Uusin viesti kirjoittanut Seppo_69 28.09.19 - klo:22:12 »
Vielä palaan tähän yleisön kaikkien aikojen suosikkipoikaan, Pekka Haavistoon. Hänhän sai paljon kannatusta ja sympatiaa yli puoluerajojen maltillisella, kiihkottomalla, fiksulla ja sivistyneellä esiintymisellään. Ja monissa asioissa olikin täysin "tolkun mies", ei siinä mitään. Nyt tuli sitten nuo alkeellisen nolot ja vähä-älyiset Venäjä-kannanotot, jotka herättivät maailmalla ansaittua huomiota. Voi olla, että vaivoin kätkettyä hilpeyttäkin.

Mutta kukapa muistaa, kuka oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri silloin, kun yksi valtion kruununjalokivistä eli sähkön siirtoverkko päätettiin myydä ulkomaalaisille keinottelijoille? Noh, mä taidan vähä muistaa joo. Pekkahan se taisi olla juu. Joka kuukausi kun maksamme Carunan törkeitä siirtomaksuja, muistan Pekka Haavistoa "lämmöllä". Kiitti vaan oikein vitusti. Vaikka energian hinta ei juuri paljon ole noussut, sähkölaskun hinta on noussut luokkaa 40 %. Luulisi valtiotakin harmittavan jälkikäteen noin tyhmän päätöksen tekeminen. Olisivat itse rahastaneet eivätkä antaneet pelikenttää kasvottomille ulkomaalaisille huijareille. Mutta: only in Finland!
6
Muut asiat / Vs: Politiikkaa!
« Uusin viesti kirjoittanut Seppo_69 20.09.19 - klo:18:56 »
Hih, eiköhän tämä pieni tytöntypykkä ja sattumapuheenjohtaja itsekin tiennyt, että hänen puheensa ei ollut minulle tarkoitettu, koska arvasi, että en ainakaan niitä äänestä. Ja - vahingosta viisastuneena ja vihastuneena - en ketään muutakaan. Toivotaan nyt, että hän saisi ponnisteltua maalaisliiton kannatuksen sille normaalitasolle, joka kuuluisikin, eli sinne 4-6 %. Kuten Ruotsissakin.

Maikkia komppaan kyllä sekä Haavistossa että kaasuputkessa. Virossa noteerattiin Suomen Suuriruhtinaskunnan "ulkoministerin" puhe välittömästi. Että siis ongelmien aiheuttaja pitäisi palkita siitä, että se aiheuttaa ongelmia. Normaalisti on kyllä niin päin, että se, joka tekee virheen, korjaa sen ensin ja sitten jatketaan. Ja mitä enemmän siimaa annetaan, sitä enemmän sitä otetaan. Mutta tämähän meillä osataan ja tiedetään, valitettavasti. Totta kai olemme lähes yhtä suomettuneita nyt kuin tähänkin asti. Pitäisikö kysyä useammin neuvoja virolaisilta, jotka tuntevat tuon terroristivaltion paljon paremmin kuin me?

Saksaakin voi onnitella historiallisen onnettomasta päätöksestä sulkea ydinvoimalansa etuajassa. Nyt pääsevät Moskovan panttivangiksi kaasunsa kanssa. Mun puolesta saisivat vaikka tukehtua ryssän kaasuihin, mutta kuvaavaa taas kerran oli se, mitkä maat pitivät hanketta taloudellisena ja mitkä poliittisena. Oliko tosi vaikea arvata, kumpaan Suomi "sattui" kuulumaan? Ja jokainen lapsikin tietää, mistä tässä on kysymys. Jos kerran Trumpkin sen tietää, hänhän on täysin lapsen tasolla. Niin, ja Suomen mielestähän se olikin oikeastaan vain ympäristöpoliittinen kysymys. Ei siis poliittinen. Huh huh tätä aikaa. Että joka ikisessä asiassa tehdään vääriä päätöksiä. Usko on mennyt kauan sitten. Mutta onneksi sentään Klubi pääsi ylempään loppusarjaan taistelemaan sijoista 5-6. Ettei tarvitse putoamista pelätä. Jotain hyvää sentään. :beer:

7
Muut asiat / Vs: Hienoja asioita
« Uusin viesti kirjoittanut Anja 18.09.19 - klo:20:56 »
Pari kotimatsia on sopivasti, 15.1. Zaragoza ja 26.1. Tenerife vastassa, molemmat alkavat näillä tiedoilla klo 21. Voi vielä tulla muutoksia kuten on ennenkin käynyt.
8
Muut asiat / Vs: Hienoja asioita
« Uusin viesti kirjoittanut Heikki84 18.09.19 - klo:17:06 »
Kanarian vanhojen ja tulevien reissujen tunnelmiin voi virittäytyä

Vahvat huhut kaupungilla kertovat, että tammikuussa olisi joukkio forzalaisia suunnistamassa Kanarialle, jossa sattuu sopivasti vielä olemaan Las Palmas-Tenerife matsi matkan aikana.
9
Muut asiat / Vs: Politiikkaa!
« Uusin viesti kirjoittanut Heikki84 18.09.19 - klo:16:56 »
Noista poliitikoista vielä, että suorastaan hätkähdin ja olin ajaa puuta päin, kun kuulin ensimmäistä kertaa Katri Kulmunin puheenvuoron Radio Suomen uutisissa. Hänen suomen kielensä oli niin vaatimatonta ja omituisella tavalla väärin puhuttua, että en saanut selvää, mitä hän tarkoitti. Kaikki keskittyminen meni hänen kielioppivirheidensä kummasteluun. Kun hänen esim. piti sanoa "tavoite", hän sanoi tavote.

Kummallista, itse taas ymmärrän Kulmunin puhetta täydellisesti, vaikka hän sieltä Keski-Suomen pohjoisosista onkin kotoisin ;D
10
Muut asiat / Vs: Politiikkaa!
« Uusin viesti kirjoittanut Bebeto 16.09.19 - klo:20:13 »
EU:n heikentäminen millä tahansa tavalla sataa suoraan Kremlin laariin.
Tämä varmasti jossain määrin pitää paikkansa, ja siksi on luonnollista että Putin fanittaa näitä persujen "veljespuolueita", jotka uskaltavat kritisoida pyhää Euroopan Unionia. Ja tosiaan, Putin taitaa fanittaa niitä enemmän kuin ne Putinia. Siksi en sanoisi vaikkapa Le Peniä Putinistiksi vaan Putinia Le Peninistiksi.

Ja valitettavasti joillekin on ne ruplat sieltä kelvanneet puolueensa kasvun edistämiseksi. Lahjahevostakin pitäisi joskus katsoa suuhun.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10