Kirjoittaja Aihe: Klubin naiset maajoukkueissa  (Luettu 24829 kertaa)

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Klubin naiset maajoukkueissa
« : 04.08.07 - klo:08:50 »
Näitä uutisia on taidettu sotkea muihin topiceihin, joten tehdäänpä omansa.

Naisten A-maajoukkue pelaa 25.8. harjoitusottelun naisten FIFA-rankingin ykkösmaata USA:ta vastaan - juuri ennen kuin USA lähtee Kiinaan MM-lopputurnaukseen. Klubista mukaan lähtee viisi pelaajaa: Miia, Pyhis, Jessi, Leni ja Heiska. Taitaa olla Lenille ja Pyhikselle ensimmäinen A-maaottelu?

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=97545

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #1 : 04.08.07 - klo:13:15 »
Joo, mikäli kentälle asti pääsevät, niin on. Todella hieno juttu heille!

http://www.hjk.fi/uutiset/?hae=4677

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #2 : 14.09.07 - klo:17:03 »
Maajoukkueen mukaan Skotlantia vastaan lähtee Klubista 6 pelaajaa:

Tuija Hyyrynen, Miia Niemi, Hanna Pyhäjärvi, Sanna Malaska, Leena Puranen ja Jessica Thorn.

http://www.hjk.fi/uutiset/?hae=4883

Pyhis on ansainnut viime aikojen näytöillä ehdottomasti paikkansa maajoukkueessa, samoin Leni. Mutta pakko myöntää että erityisesti Tuijan kutsuminen mukaan on loistava uutinen!

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #3 : 29.09.07 - klo:13:28 »
Tänään Suomen naisten A-maajoukkue tosiaan kohtaa Skotlannin kello 17.00 Olympiastadionilla. Itseltäni löytyy lippu jo peliin, kaikille muille voin vain lämpimästä suositella.

Tänään klubilaisista aloituksessa on keskiviikkona A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Tuija Hyyrynen sekä Leena Puranen ja Sanna Malaska. Penkiltä löytyy vielä Hanna Pyhäjärvi ja Susanna Hokkanen.

Pakko myöntää että todella hienoa nähdä varsinkin nuorisokaarti Suomen paidassa.

Maininnan arvoista myös että entinen klubilainen, maajoukkueen tukipilari Sanna Valkonen saa tänään 100 A-maaottelua täyteen.
« Viimeksi muokattu: 29.09.07 - klo:13:31 kirjoittanut JSE »

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #4 : 29.09.07 - klo:17:23 »
Jobinpostia Stadikalta: vartin pelin jälkeen Tuija vaihtoon ja kainalosauvoilla pukuhuoneen puolelle.

Matsi sinänsä menee mainiosti: Suomi johtaa jo 2-0 TiPSin Linda Sällströmin (9.) ja Sazan (15.) maaleilla.

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #5 : 29.09.07 - klo:18:00 »
Alustavan tiedon mukaan Tuijalla varvas murtunut. Taas niitä hetkiä kun voi olla iloinen Klubin materiaalin leveydestä.

Tuo Sazan maali oli itse asiassa 17. minuutilla. Skotlanti kavensi muistaakseni 6 minuuttia myöhemmin todella näyttävän näköisellä hyökkäyksellä, josta näki heti aluksi että nyt mennään. Suomen puolustuksessa oli kummallisen tyhjää.

Muuten Suomella ei kyllä ole ollut hätää, tuntuu jotenkin että vähän puolivauhdilla vain mennään.

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #6 : 29.09.07 - klo:20:02 »
Vihdoin näki itsekin Tuijan A-maajoukkueessa ja sitten kävi näin. Ei voi kyllä sanoa että Tuijalla olisi liikaa onnea mukana, ensin joutui aikoinaan jäämään pois maajoukkuereissulta loukkaantumisen takia ja nyt vihdoin päästyä aloitukseen, peli kesti vain reilut 10 minuuttia. Epäreilua. Ja kova takaisku Klubillekin.

Lopputulos oli siis 4-1, maaleista vastasi Sällströmin ja Valkosen lisäksi toisella puoliajalla Sanna Talonen ja Annica Sjölund.

Ensimmäinen maali oli Sällströmin upea pallonriisto Skotlannin alimmalta pelaajalta josta pääsi yksin läpi ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Skotlannin puolustus oli muutenkin ekalla puoliajalla koko ajan helisemässä Lindan nopeuden kanssa.

Toinen maali syntyi hirveän maaliedushässäkän jälkeen jonka lopulta monen kimmokkeen kautta "voitti" Valkonen joka pisti pallon varmasti verkkoon.

Skotlannin maali syntyi Hönön pahasta pallonmenetyksestä keskialueella josta Skotlanti lähti nopeaan hyökkäykseen laidan kautta ja rankaisi.

Sanna Talosen maali oli todella hieno, ampui keskityksen suoraan ilmasta verkkoon. Annica Sjölundin oli samantapainen sillä erolla että puski pallon verkkoon, molempiin keskitys tuli oikealta, en nähnyt kenen toimesta.

Skotlanti oli selvästi aggressiivisempi osapuoli, mutta Suomi oli muuten parempi. Tosin hieman jää häiritsemään Käldin aikana useastikin nähty tietty pehmeys ja löysyys pelissä, hieman aggressiivisempi ilme kentällä ei olisi paha juttu, mutta toisaalta tulee sitä tulosta näinkin.

Klubin pelaajista:

Sanna Malaska - Vähän kaksijakoinen peli, toisaalta taisteli kyllä todella hyvin ja pisti itseänsä taas hyvin likoon, mutta syötöt menivät liian suurella prosentilla vastustajalle ja muutenkin pientä epätarkkuutta pelissä (kuten maaliin johtanut pallonmenetys). Puolustukseksi sanottava että Hönö pelasi aika paljon pelistä yksinäisenä puolustavana keskikenttänä ja se oli välillä hieman liikaa, tottunut Klubissakin aivan täysin erilaiseen rooliin kuin mitä tänään pelasi. Eli roolitus pielessä, toisin sanoen. Muutenkin Suomen keskikentän liike oli aneemista ja todella epäyhtenäistä, joten vaikea sitä on syöttöjä antaa omille kun omat liikkuu miten sattuu.

Leena Puranen - Pelasi ensimmäisen puoliajan, ei oikein saanut mitään ihmeellistä aikaan kentällä. Katsomoon asti paistoi ajoittain epävarmuus ja kokemattomuus näistä peleistä, tosin muutaman kerran väläytteli, mutta jotenkin vauhti puuttui pelistä tänään. Sellaista sattuu ja onhan maaottelut aivan eri juttu kun liigapelit, se vie aikaa tottua niihin. Mutta puolustukseksi sanottava (jälleen) että Suomen keskikentän peli ei ollut hyvää ja Lenille pelattiin todella harvoin palloa maata pitkin jalkaan (ja vielä mieluiten liikkeeseen). Sai todella vaikeita palloja, jonka takia ei oikein päässyt missään vaiheessa liikkeelle, olisi vaatinut melkoisia yksilösuorituksia jotta olisi noussut samalle tasolle pelillisesti kuin liigassa, koska syöttöpeli ja pelin levittäminen laitoihin ei vaan toiminut ekalla puoliajalla kovin kummoisesti.

Susanna Hokkanen & Hanna Pyhäjärvi - Vaihdosta kentälle (Suski 68. minuutilla ja Pyhis Hönön tilalle 75. minuutilla). Ei suurta vaikutusta peliin, hoitivat tonttinsa pelin lopussa kelvollisesti. Suski pelasi vasempana pakkina ja Pyhis otti Hönön paikan puolustavana keskikenttänä. Mukava nähdä maajoukkueessa.

Muista pelaajista mainittakoon suht pirteästi esiintynyt Sällström sekä toisella puoliajalla loppua kohtiin vauhtiin päässyt kolmikko Talonen - Sjölund - Sarapää. Niin ja maininnan arvoista myös turhauttavan kauan lämpöä ottanut ja muiden pelaajien kentälle pääsemistä vierestä seurannut Taru Laihanen joka oli pirteä lopussa. Vaikuttaa erittäin lupaavalta pelaajalta mitä nyt muutenkin nähnyt.

Sellaista tänään. Oli mukava olla taas Stadikalla. Ja Suomen pelin kannalta täytyy muistaa että toinen peli lyhyen ajan sisään samaa vastustajaa vastaan, motivaatio ja palo ei ehkä ollut kovin mahdollinen. Tämä ei ollut mitään erityisen säkenöivää futista, mutta mukava silti nähdä naisiamme maailmalla taas Suomi-paidassa.
« Viimeksi muokattu: 29.09.07 - klo:20:09 kirjoittanut JSE »

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #7 : 29.09.07 - klo:21:01 »
Lainaus
Skotlannin puolustus oli muutenkin ekalla puoliajalla koko ajan helisemässä Lindan nopeuden kanssa.
Näin juuri. Luonnehdintasi "suht pirteästi esiintynyt" oli hieman vähättelyä, Lindahan oli jatkuvasti karkuteillä ja ihan selvä maalintekijä. Toisella puoliskolla siirrettiin piikkipaikalta oikeaksi laidaksi, jossa oli vähän näkymättömämpi muttei huono sielläkään.

[size=11]Sanna Talosen maali oli todella hieno, ampui keskityksen suoraan ilmasta verkkoon. Annica Sjölundin oli samantapainen sillä erolla että puski pallon verkkoon, molempiin keskitys tuli oikealta, en nähnyt kenen toimesta.[/size]

Ainakin Sjölundin maaliin nappisyöttö tuli Susanna Lehtiseltä. Olisi kyllä kelvannut ihan kuukauden euromaalit-koosteeseen, harmi että YLEn kamera oli ihan väärässä suunnassa tuon maalin kunnolliseen taltiointiin.

[size=11]Sanna Malaska - Vähän kaksijakoinen peli, toisaalta taisteli kyllä todella hyvin ja pisti itseänsä taas hyvin likoon[/size]

Toivottavasti Hönön loukkaantuminen ei ollut vakava. Juuri ennen 3-1-maalia oli aika tuskaisia ilmeitä ja pahan näköistä nilkutusta. Jatkoi kuitenkin tyypillisen peräänantamattomasti pelaamista, joten ei nyt ainakaan ihan luita kai ole hajalla.

[size=11]Muutenkin Suomen keskikentän liike oli aneemista ja todella epäyhtenäistä, joten vaikea sitä on syöttöjä antaa omille kun omat liikkuu miten sattuu.
...
...koska syöttöpeli ja pelin levittäminen laitoihin ei vaan toiminut ekalla puoliajalla kovin kummoisesti.[/size]


Minusta päinvastoin vaikutti siltä, että ekalla puoliskolla Suomi pelasi nimenomaan laitojen kautta, koska havaitsin jossain vaiheessa etten ollut kameran linssin läpi nähnyt Hönöstä vilaustakaan, vaan eniten tultiin juuri laidoilta. Kameraindeksillä laskettunakin Sällström muuten oli alussa suorastaan loistava: 36 ensimmäisestä pelikuvasta (9 ekaa peliminuuttia) vain kahdessa on joku muu pelaaja ::). Eli oikealle ihmiselle tuli avausmaali.

Lehtikuvan kuvaaja muuten sai mielestän tarpeeksi kuvia jo 10 minuutissa, hän lähti jo Suomen ekan maalin jälkeen. Varmaankin Jäähalliin HIFKiä kuvaamaan...


[size=11]Niin ja maininnan arvoista myös turhauttavan kauan lämpöä ottanut ja muiden pelaajien kentälle pääsemistä vierestä seurannut Taru Laihanen joka oli pirteä lopussa. Vaikuttaa erittäin lupaavalta pelaajalta mitä nyt muutenkin nähnyt.[/size]

Sama.

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #8 : 29.09.07 - klo:23:25 »
Nojoo, siinä mielessä olet oikeassa että sitä yritettiin pelata enemmän laitojen kautta, mutta lähinnä lähettelivät koko ajan "roiskaisuja" laitoihin, ei varsinaisesti pelattu fiksusti laitojen kautta. Tosin vasemmalta tultiin välillä hyvin, mutta muuten tarkoitin sitä että laitoja ei osattu käyttää oikein, Katrin nopeus ja Lenin taito olisi pitänyt saada paremmin valjastettua, nyt syötöt tulivat liikaa taakse ja ainoastaan pari kertaa heitettiin juoksupalloja laitaan. Silloin tosin kun sitä tapahtui, siitä seurasi hyvä tilanne, mutta jäi turhan harvaksi ne, ottaen huomioon potentiaalin mitä laidoilla oli.

Rupesi jo katsomossakin turhauttamaan kun Lenille tuppasi tulemaan koko ajan pallo ilmassa, veikkaan että jos Tuija ei olisi loukkaantunut, oikea laita olisi toiminut paljon paremmin.

Mutta myönnetään, erittäin huonosti ilmaistu. Laitoja käytettiin, mutta ei lähellekään oikein.

Ja pelaajan kohdalla on aina hyvä arvioida kokonaissuoritusta, en halua vähätellä yhtään Lindaa, oikeastaan olisi mielenkiintoista tietää sopimustilanne jos voisi vaikka kaapata Klubiin ensi kaudeksi, mutta Linda oli alussa todella pirteä ja vaarallinen, mutta hieman hiipui ottelun edetessä.

Hönö sai tilanteesta josta lähti 3-1 maali sen iskun, meinasin missata koko maalin kun jäin seuraamaan mitä Hönölle kävi. Eikä todellakaan ollut ainoa isku pelissä minkä sai. Mutta ihan nätisti verrytteli siinä tultuaan vaihtoon, joten tuskin mitään vakavaa. Tosin Hönö nyt juoksisi jalka murtuneenakin ihan kiltisti, sen verran kovaa tekoa tuntuu olevan kipukynnys välillä.

Joka tapauksessa pelaajien roolitus ei tänään ollut mitään järin hyvää, mutta pelaajamateriaalilta Suomi oli selvästi parempi. Tietysti se että keskiviikkona Suomi pelasi vahvasti laitojen kautta auttoi vastustajaa estämään samanlainen pelaaminen tänään, se on selvää.
« Viimeksi muokattu: 29.09.07 - klo:23:58 kirjoittanut JSE »

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #9 : 30.09.07 - klo:00:40 »
Lainaus
Hönö sai tilanteesta josta lähti 3-1 maali sen iskun, meinasin missata koko maalin kun jäin seuraamaan mitä Hönölle kävi.
Ja minä ja kamerani nimenomaan missasimme ;).

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #10 : 30.09.07 - klo:00:53 »
Muutama kuva.

Sällströmin 1-0:Sazan 2-0:Ikävä loppu Tuijan matsille (ja kaudelle?):Keskikentän raataja:Sjölundin (oikealla) 4-1:


Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #11 : 30.09.07 - klo:00:56 »
Ex-klubilainen (kuten Sazakin) Tiina Salmén kipparoi:Pyhis ei ehtinyt pelata kovin kauaa:eikä Suski:Paikkoja oli enempäänkin kuin 4-1:een:Skotit erikoistuivat vetelemään yli:


Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #12 : 30.09.07 - klo:00:59 »
Toivottavasti tämäkin nähdään vielä monta kertaa:mutta tätä ei:En kylläkään tiedä, paketoitaisiinko murtunut varvas noin kevyesti. Toivottavasti kyse on jostain vähän vähemmän vakavasta.

Pyhiskin pääsi jakelemaan nimmareita:Eikös tuo maastolakkipäinen ole Ari Koivunen?  :D

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #13 : 03.10.07 - klo:15:34 »
Myöhäiset kiitokset jälleen loistavista kuvista Markulle.

Mitenköhän Tuijan nyt kävi, mitään tietoa en ole löytänyt vamman laadusta..

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #14 : 03.10.07 - klo:22:49 »
Ja kun tilauksesta Klubin sivut tiedottavat asiasta, tiedotus pelaa "hieman" paremmin kun miesten puolella jossa ei ole tietoakaan esimerkiksi Valeri Minkesen olemassaolosta. No, se nyt on aina ollut hyvin valikoivaa siellä, naisten puolella onneksi eri tyypit vastuussa.

http://www.hjk.fi/uutiset/?hae=4966

Eli perjantaina selviää, toivotaan parasta. Tilanne vaikuttaa lupaavammalta kun mitä aluksi luuli, mutta saas nähdä, takaiskuja ennenkin nähty.