Kirjoittaja Aihe: Klubin naiset maajoukkueissa  (Luettu 24842 kertaa)

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #15 : 05.10.07 - klo:23:00 »
Tuija selvisi säikähdyksellä, kyseessä oli vain luumustelma.

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #16 : 06.10.07 - klo:00:37 »
Loistavaa. Ehkä jopa mestaruuden arvoinen uutinen.  [smiley=thumbup.gif]

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #17 : 15.10.07 - klo:13:34 »
Palloliiton sivuilla jatkuu joukkueen haku EM2009- turnaukseen:

Naisten maajoukkueen Avaus-11 -kentällinen kertoo tilanteen EURO2009-kotikisoihin valmistautuvan joukkueen sen hetkisestä avauskokoonpanosta perusteluineen. Naisten maajoukkueen valmentajiston valitsema kentällinen julkaistaan kunkin välietapin, eli maajoukkuetapahtuman jälkeen.

 


Skottipelit takana
 

Nyt julkaistava Avaus-11 kertoo maajoukkueen avauskokoonpanon tilanteen 29.9. pelatun Suomi - Skotlanti -ottelun jälkeen.

 

Korpela maalilla
 

Avaus-11 -ryhmityksen pelisysteeminä on 4-3-3. Kokoonpanossa maalilla aloittaa Skotlanti-pelien jälkeen FC Hongan Tinja-Riikka Korpela. Puolustuslinjassa vasemmalla avaa FC Hongan Maija Saari, keskellä pelaavat Eskilstuna Unitedin Petra Vaelma sekä Amazon Grimstadin Tiina Salmén ja oikealla starttaa HJK:n Miia Niemi. Maajoukkueen päävalmentaja Michael Käld perusteli valintojaan:

 

- Tinja-Riikka ohjasi maalilla hyvin puolustuslinjan peliä ja otteissa näkyi rauhallisuutta. Myös avaukset olivat kohdallaan.

 

– Maijalta nähtiin jälleen hyvää peruspuolustamista. Lisäksi Maija oli myös vahva erikoistilanteissa kentän molemmissa päissä.

 

– Keskuspuolustajista Petra Vaelma pelasi hyvin yhteen koko muun linjan kanssa ja lisäksi katkoi skottien peliä vahvasti. Kippari Tiina Salmén johti jälleen tyylikkäästi koko puolustuslinjaa ja oli pääpelissä totutun kova luu. Lisäksi avaukset osuivat kiitettävästi kohdalleen.

 

– Miia Niemeltä nähtiin taas kerran oivaa puolustuspelaamista ja myös oikea-aikaisia nousuja, jotka avasivat hyvin hyökkäyspeliä.

 

Juhlakalu Valkonen keskikentän rytmittäjä
 

Keskikentän avauksen pohjalle murtautuvat tällä kertaa HJK:n Sanna Malaska sekä sadannen maaottelunsa pelannut AIK:n Sanna Valkonen. Heidän yläpuolellaan avaa Åland Unitedin Annica Sjölund.

 

– Sanna Malaska onnistui rikkomaan peliä hyvin ja oli väkevä myös kaksinkamppailuissa. Lisäksi Sanna voitti kiitettävällä prosentilla kakkospalloja.

 

- Sanna Valkonen rytmitti hyvin koko joukkueen peliä. Sanna pystyy tarvittaessa rauhoittamaan peliä ja pitämään palloa. Tilanteen mukaan hän myös osaa pelata nopeasti eteenpäin. Lisäksi skotteja vastaan tuli kaksi tärkeää maalia

 

- Annica hakee hyvin palloja taskuihin ja pystyy myös pitämään palloa niin että joukkue ehtii hyökkäyksiin mukaan. Lisäksi Annica jakaa hyviä pystysyöttöjä, eikä sovi unohtaa komeaa maalia Olympiastadionilla.

 

Sarapäältä vahva comeback
 

Hyökkäyksen kolmikossa vasemmalle kirmaa Helsingissä ensimmäistä kertaa avauksessa pelannut TiPSin Linda Sällström. Keskellä mestaroi Florida State Universityn Sanna Talonen ja oikealla FC Hongan Eveliina Sarapää.

 

- Linda Sällström aiheutti nopeudellaan runsaasti ongelmia Skottien puolustuslinjalle. Lisäksi Linda oli alati vaarallinen 1 vs. 1 -tilanteissa.

 

- Sanna Tolonen haistelee tekopaikat hyvin ja on todella vahva boxissa. Tärkeää oli myös onnistuminen maalinteossa.

 

- Eveliinalta saatiin skotteja vastaan vahva comeback. Lindan tapaan ”Eve” esitti hyvää 1 vs. 1 -pelaamista ja jakoi lisäksi mainioita keskityspalloja.
« Viimeksi muokattu: 15.10.07 - klo:13:39 kirjoittanut Pekka#63 »

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #18 : 03.01.08 - klo:13:31 »
Klubista Heidi Lindström ja Tuija Hyyrynen valittu A-maajoukkueen mukaan Kiinan turnaukseen.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1471653

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #19 : 03.01.08 - klo:14:45 »
Heidän lisäkseen kahdeksan entistä klubilaista!

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #20 : 03.01.08 - klo:23:53 »
Lainaus
Heidän lisäkseen kahdeksan entistä klubilaista!
Minun laskujeni mukaan yhdeksän. Vai ehtikös Essi pelata muuta kuin talvikauden matseja?

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #21 : 04.01.08 - klo:00:46 »
Valkonen, Talonen, Niemi, Malaska, Salmén, Puranen, Sainio, Rantanen... kenet missasin?

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #22 : 04.01.08 - klo:11:23 »
Eikös Jessica Julinkin pelannut yhden kauden Klubissa viitisen vuotta sitten?

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #23 : 07.01.08 - klo:10:43 »
Joo, kyllä Jessi pelasi Klubissa kesällä ( ehkä 2002? ) SM-sarjaa ja taisi pelata myös UEFA-cupissa ainakin Frankfurtia vastaan syksyllä 2002.

Poissa MiG

 • Forza Member
 • Viestejä: 1150
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #24 : 07.01.08 - klo:12:03 »
Samaa itsekin muistelin, mutta luulin muistavani väärin, kun sen enempää Palloliiton kuin Wikipediankaan pelaajaesittelyssä ei mainita asiaa...  :-/ :-?

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #25 : 20.03.08 - klo:09:01 »
Heiska onnistui Algarvessa ( Palloliitto:)

Naisten maajoukkueen Avaus-11 -kentällinen kertoo tilanteen EM 2009 -kotikisoihin valmistautuvan joukkueen sen hetkisestä avauskokoonpanosta perusteluineen. Naisten maajoukkueen valmentajiston valitsema kentällinen julkaistaan kunkin välietapin, eli maajoukkuetapahtuman jälkeen. Nyt julkaistava Avaus-11 kertoo maajoukkueen avauskokoonpanon maaliskuussa pelatun Algarve Cupin jälkeen

 


Avaus-11 tähtää kotikisoihin
Avaus-11 -kentällisen pelisysteeminä on 4-3-3. Maalissa aloittaa FC Hongan Tinja-Riikka Korpela ja laitapuolustajina FC Hongan Maija Saari sekä Amazon Grimstadin Miia Niemi. Keskuspuolustuksessa pelaavat kapteeni Tiina Salmén (Amazon Grimstad) sekä Petra Vaelma (Umeå Södra).

Tinja-Riikka Korpela
- Tinja-Riikka jatkoi siitä mihin Kiinassa jäi. Saksaa vastaan torjui sen mikä torjuttavissa oli. Vahva keskityspalloissa ja tuli esiin aina kun tarve ja mahdollisuus siihen oli. Kaksi viimeistä peliä jäi väliin lihasvamman takia.

Maija Saari
- Turnauksen pelaaja. Maija pääsi omalle tasolleen joka ottelussa. Varmaa peruspelaamista, oikea-aikaisia katkoja, hyvät avaukset ja näytti myös esimerkillisiä otteita kaksintaisteluissa. Loistava potkutekniikka tuo lisäelementin myös hyökkäyspeliin, vaikka erikoistilanteet eivät aivan nappiin menneetkään tässä turnauksessa.

Miia Niemi
- Miia paransi peliään läpi turnauksen. Ruotsi-pelin jälkeen avauspelaaminen oli kauttaaltaan hyvää ja puolustussuuntaan Miia hoiti tonttiaan tyylikkäästi. Hyviä nousuja nähtiin myös turnauksen edetessä. Saksaa vastaan osoitti pystyvänsä myös tuuraamaan tarvittaessa toppareita.

Tiina Salmén
- Kapteenilla oli tällä kertaa huonoa onnea matkassa (flunssan päälle tuli vielä tälli reiteen), mikä rokotti panosta turnauksessa. Muutamia epätyypillisiä virheitä sattui. Toipui kuitenkin Tanska-peliin, jossa johti puolustuspeliä jälleen totutun vahvasti.

Petra Vaelma
- Petra on nostanut tasoaan selvästi viime vuodesta, ja näkyy selvästi, että on saanut peli-ilon takaisin. Esitti todella vahvoja katkoja ja kaivattua johtajuutta puolustuksessa. Avauspelaamisessa oli toivomisen varaa muun joukkueen tapaan, mutta kaikkiaan Petra oli yksi turnauksen onnistujista.

Lindström onnistui
Keskikentän kolmiossa pohjalla pelaavat Linköpings FC:n Anna-Kaisa Rantanen sekä HJK:n Heidi Lindström. Kolmion kärjessä taituroi KIF Örebron Leena Puranen.

Anna-Kaisa Rantanen
- Pitkä tauko pelaamattomuus näkyi hieman pelitempossa ja rytmissä, eikä Anna-Kaisa noussut aivan samalle tasolle kuin Kiinassa. Täytti kuitenkin paikkansa ja pystyi katkomaan peliä. Hyökkäyssuuntaan onnistumiset jäivät muun joukkueen tavoin vähemmälle. Hyökkäyspään erikoistilanteissa kuitenkin jälleen totutun tärkeä.

Heidi Lindström
- Heidi kuului turnauksen onnistujiin. Pelasi kaksi vahvaa kokonaista ottelua Tanskaa ja Islantia vastaan. Reipasta taklauspeliä ja myös syötöt osuivat kiitettävällä prosentilla omille. Pyrki pelaamaan kiitettävän usein myös eteenpäin. Kestävyydessä Heidillä on edelleen parantamisen varaa.

Leena Puranen
- Alkoi löytää omaa rooliaan kymppipaikalla. Epätasaisuus vaivasi aika ajoin, mutta pystyi luomaan tilanteita käytännössä joka pelissä, kruununa tietysti joukkueen ainoa maali Ruotsia vastaan.

Laihanen kiinni piikkipaikkaan
Kolmen pelaajan hyökkäyksessä vasemmalla laidalla viilettää Örebrohon keväällä siirtyvä Susanna Lehtinen ja oikealla Djurgårdenin Linda Sällström. Piikkinä avaa Esseniin Saksaan talvella siirtynyt Taru Laihanen.

Susanna Lehtinen
- Susanna otteissa näkyy selvää nostetta. Monipuolisuus näkyi tässäkin turnauksessa. Saksaa vastaan hyviä otteita puolustuksessa, Tanskaa ja Islantia vastaan keskikentällä. Pystyi ottamaan myös johtajuutta varsinkin Islantia vastaan ja toi liikettä peliin. Lievä epätasaisuus vaivasi muun joukkueen tavoin.

Linda Sällström
- Linda pystyy nopeudellaan aiheuttamaan painetta vastustajille, vaikka tässä turnauksessa nopeutta ei saatu hyödynnettyä kovinkaan usein. Kaksinkamppailuihin tarvitaan vielä kovuutta, mutta kaikkiaan laiturin paikka näyttää tulleen tutummaksi. Vielä lisää aktiivisuutta syöttösuuntien tarjoamiseen.

Taru Laihanen
- Tarulla on positiivista hyökkääjän vikaa. Haistaa maalipaikat erinomaisesti, vaikka tässä turnauksessa maali jäikin tekemättä. Pystyi myös suojaamaan palloa ja pudotteli hyvällä prosentilla omille. Lisää rohkeutta kaivataan vielä viimeistelyyn ja kestävyyspuolella Tarulla on vielä parannettavaa.
 

 
  

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #26 : 20.03.08 - klo:12:22 »
HJK:n sivut:

Alle 17-vuotiaiden (1.1.91) tyttöjen maajoukkueen valmentaja Marko Saloranta on valinnut joukkueensa 24.-29.3. Tanskassa pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen.

Klubilaisista kutsun EM-jatkokarsintaturnaukseen saivat Emilia Österberg, Tina Korhonen, Nelli Back, Lotta Peitsi, Maiju Mutikainen, Lila Räihälä ja Sini Ihamäki.

Maalivahti Emilia Österberg, keskikenttäpelaaja Lotta Peitsi sekä hyökkääjät Maiju Mutikainen, Lila Räihälä ja Sini Ihamäki ovat esiintyneet Klubin edustusjoukkueen paidassa Liigacupissa. Nuorten vahva panos on näkynytkin, kaikki kenttäpelaajat ovat onnistuneet maalinteossa. Räihälä ja Peitsi siivittivät Klubin voittoon TiPS:stä ja Ihamäki ja Mutikainen osuivat viime sunnuntaina Nice Futista vastaan.

EM-jatkokarsintaturnauksessa Suomi kohtaa isäntämaa Tanskan lisäksi Islannin ja Venäjän. Turnauksesta vain voittaja etenee ikäluokan EM-lopputurnaukseen, joka pelataan toukokuussa Sveitsissä.

Suomi selvitti EM-alkukarsinnat syyskuussa 2007 voittaen Viron 12-1, Färsaaret 9-0 ja Belgian 3-1.

Suomen ottelut:
24.3. klo 15.30 Suomi-Tanska, Vildbjerg Stadium
26.3. klo 13.00 Suomi-Venäjä, Spjald Stadium
29.3. klo 15.00 Islanti-Suomi, Spjald Stadium

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #27 : 21.03.08 - klo:19:47 »
Heiskan fiiliksiä Algarven turnauksesta (vähän jälkijunassa, mutta aina ei aikataulut natsaa):

http://www.hjk.fi/uutiset/?hae=5405

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #28 : 18.04.08 - klo:09:48 »
Harjoitusottelut Islantia vastaan pelataan toukokuun alussa:

Pallolliitto: Naisten maajoukkueen päävalmentaja Michael Käld oli paikan päällä seuraamassa Ruotsin Damallsvenskanin keskiviikon ”suomalaisottelua” AIK - KIF Örebro. Kotijoukkue vyöryi lopulta 3-1-voittoon aussitähti Lisa de Vannan hattutempulla.

 


Käld pääsi Solnan Skytteholmilla seuraamaan peräti viiden suomalaisen edesottamuksia. AIK:n keskikentän keskustan muodostivat Anne Mäkinen ja Jessica Julin. Lisäksi Annica Sjölund tuli vaihdosta kärkeen viimeisen puolen tunnin ajaksi. KIF Örebron ryhmän puolustusta johti Sanna Valkonen ja hyökkäyksessä Leena Puranen pelasi parissa eri roolissa.

- Kaikkiaan olen tyytyväinen näkemääni kaikkien viiden osalta. On todella tärkeää päästä näkemään millaisissa rooleissa pelaajat ovat seurajoukkueissaan ja mitä painotuksia niissä haetaan. Sanna Valkonen johti vahvasti Örebron puolustusta ja AIK:n keskustan peli rakentui suomalaisten kautta.

 

AIK nousi voitollaan sarjataulukossa kolmanneksi ohi KIF Örebron. Keskiviikon toisessa Damallsvenskanin ottelussa Linda Sällströmin Djurgårdenin yllättävä kompurointi jatkui. Ryhmä hävisi paikallisottelussa Hammarbylle maalein 0-3. Sällström pelasi täydet minuutit Djurgårdenin kärjessä.

 

Torstaina Käld matkaa Uppsalaan, jossa päävalmentaja saa jälleen ”monta kärpästä yhdellä iskulla”. Katri Nokso-Koiviston Bälinge kohtaa nimittäin Minna Meriluodon, Petra Vaelman ja Elina Sormusen Umeå Södran.

 

Seuraava maajoukkuetapahtuma on toukokuun alussa, jolloin Suomi kohtaa Islannin Espoossa (4.5.) ja Lahdessa (7.5). Islanti-otteluihin kutsuttava 18 pelaajan ryhmä julkaistaan ensi viikon alussa.

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Re: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #29 : 21.04.08 - klo:22:00 »
Heiska ja Tuija mukana Islanti-peleissä.  [smiley=thumbsup.gif] Ja monta entistä klubilaista mukana myös. Puolustukseen löytyy vaikka koko rivi: Valkonen, Salmén, Niemi, Hyyrynen ja keskikentälle on tarjolla Julin, Rantanen, Sainio ja Lindström, vielä hyökkäykseen Puranen ja Talonen... vain veska olisi silloin ei-klubilainen...  :)