Kirjoittaja Aihe: Klubin naiset maajoukkueissa  (Luettu 24828 kertaa)

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #30 : 20.05.08 - klo:09:49 »
Nykyisistä Klubilaisista on ainoastaan Tuija mukana Käldin "tämänhetken avauksessa" EM-kisoissa:
Avaus-11 tähtää kotikisoihin

Avaus-11 -kentällisen pelisysteeminä on 4-3-3. Maalissa aloittaa FC Hongan Tinja-Riikka Korpela ja laitapuolustajina FC Hongan Maija Saari sekä HJK:n Tuija Hyyrynen. Keskuspuolustuksessa pelaavat kapteeni Tiina Salmén (Amazon Grimstad) sekä Sanna Valkonen (KIF Örebro).

Tinja-Riikka Korpela
- Sai vastuuta molemmissa otteluissa ja oli myös sen arvoinen. Poimi periaatteessa kaikki mitä torjuttavissa oli, sillä Islannin maalille hän ei voinut mitään. Hyvän perustorjuntatyöskentelyn lisäksi nähtiin muutamia loistopelastuksia. Oli myös omalta osaltaan parantamassa puolustuspään erikoistilannepelaamista.

Maija Saari
- Maija ei pelannut parasta peliään Espoossa, mutta suoritustaso oli silti korkea etenkin puolustussuuntaan. Tuli Lahdessa vahvasti sisään ja paransi peliään myös pallollisena. Oikea-aikaisuus ja hyvät katkot ovat Maijan selvä vahvuus puolustussuunnassa.

Tuija Hyyrynen
- Pirteä esitys Lahdessa, jossa paransi koko ajan ottelun edetessä. Hermoili ehkä hieman alussa, mutta onnistui varsinkin toisella jaksolla tukemaan vahvasti hyökkäyksiä ja hoiti tehtävänsä moitteetta myös puolustuksessa.

Tiina Salmén
- Paransi peliään Algarvesta. Pystyi ottamaan tilan pois vastustajalta ja pelasi tarvittaessa myös riittävän kovaa. Tiina oli myös erittäin tärkeässä roolissa puolustuspään erikoistilanteissa.

Sanna Valkonen
- Sanna kokemus näkyi koko puolustuslinjan pelaamisessa. Pystyi
pallovarmana rauhoittamaan pelinavaamista kovassa prässissä. Puolustuksessa Sannan johtajuus ja sijoittuminen teki muiden pelaamisen helpommaksi.

Mäkinen suoraan keskikentän pohjalle

Keskikentän kolmiossa pohjalla pelaavat AIK:n kaksikko Anne Mäkinen ja Jessica Julin. Kolmion kärjessä avaa puolestaan Linköpings FC:n Anna-Kaisa Rantanen.

Anne Mäkinen
- Anne tuli uutena pelaajana sisään ja toi omalta osaltaan rauhallisuutta ja tasapainoa peliin. Anne pystyy hyvällä pelisilmällään peittämään kentälle jääneet aukot ja hyödyntämään niitä myös hyökkäyssuunnassa.

Jessica Julin
- Juhlakalu (100 maaottelua) osoitti kokemuksen merkitystä. Pystyi vaihtamaan pelin painopistettä hyvillä laidanvaihdoilla ja tarvittaessa myös rauhoittamaan peliä Islannin prässissä. Syötöt osuivat myös kiitettävällä prosentilla omille.

Anna-Kaisa Rantanen
- Anna-Kaisan vahvuudet tulivat esiin kun hän pääsi kääntymään pallon kanssa hyökkäyssuuntaan. Näkee kentän hyvin ja sai varsinkin Espoossa laidat hyvin liikkeelle. Erikoistilanteissa pallot putosivat sinne minne pitikin.

Puranen laidalla

Kolmen pelaajan hyökkäyksessä vasemmalla laidalla viilettää KIF Örebron Leena Puranen ja oikealla Djurgårdenin Linda Sällström. Piikkinä avaa SG Essen Schönbeckin Taru Laihanen.

Leena Puranen
- Espoossa todella pirteä ja aktiivinen ote peliin ja haastoi hyvin laidalla. Pystyi rakentamaan tilanteita ja pyrki myös hanakasti laukaisupaikoille. Lahdessa ei päässyt kymppipaikalla yhtä hyvin peliin mukaan.

Linda Sällström
- Lindan nopeus oli selkeä ase Espoon ottelussa. Lahdessa Linda ei päässyt
samalla tavoin omalle tasolleen. Espoossa hyvää aktiivista liikettä ja pystyi hyödyntämään saamansa tilan. Pari loistavaa murtautumista, vaikka viimeistelyssä jäikin vielä parannettavaa.

Taru Laihanen
- Vahva sisääntulo Espoossa ja selkeä maalintekijän viimeistely – uran ensimmäinen A-maaottelumaali todella tärkeään paikkaan. Taru löysi varsinkin Espoossa myös hakemamme tilan vastustajan puolustuslinjan edestä ja pystyi suojaamaan ja jakamaan palloja omille.

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #31 : 01.07.08 - klo:13:09 »
Klubi vahvasti edustettuna alle 16-vuotisten tyttöjen PM-turnauksessa Islannissa ja monta edarissa jo esiintynyttäkin oli kentällä eilen, kun Suomi pelasi tasan Ranskaa vastaan. Maaotteluista saatava lisäkovuus auttaa varmaan kotimaan liigassakin. Tänään peli Hollantia vastaan.
http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=114365


Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #32 : 04.07.08 - klo:21:52 »
En tiedä miten paljon tällä nyt on tekemistä Klubin naisten edarin kanssa, mutta ainakin nuorimmat pelaajat, joista monet on nähty jo useaan otteeseen kauden mittaan edustusjoukkueessa, on pärjänneet hyvin Pohjoismaiden U16-mestaruusturnauksessa Islannissa. Milli Österberg on pelannut kaksi matsia maalissa, ja Tintti Kohonen on ollut edukseen vasempana pakkina (lähde Palloliiton sivut ja Naisfutis.net). Nelli Back on ollut topparina vaikka Klubissa onkin ollut kärkenä, Lotta Peitsi puski voittomaalin Ruotsia vastaan keskikentältä ja Lila Räihälä on syöttänyt Suomen molemmat maalit.
Huomenna Suomen tytöt pelaa Tanskaa vastaan sijoista 5-6. Koska takana ovat jo Ruotsi ja toisen lohko Islanti ja sijoista 3-4 pelaa Norja, Suomelle on ainakin mitalisija (hopea tai pronssi) luvassa PM-turnauksesta.

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #33 : 13.08.08 - klo:15:22 »
Kaksi klubilaista - Heiska ja Tuija - on taas maajoukkueessa, kun Suomi kohtaa Skotlannin Pietarsaaressa ja Vaasassa 24. ja 28. päivänä tätä kuuta. Muita kotimaan pelaajia on - kuinka ollakaan - vain Hongasta: Tinja-Riikka Korpela, Maija Saari, Jaana Lyytikäinen sekä Anna Westerlund. Vanhoja klubilaisia löytyykin sitten taas totuttuun tapaan melkein kentällinen: Miia Niemi, Sanna Valkonen, Tiina Salmén, A-K Rantanen, Essi Sainio, Leena Puranen, Sanna Talonen, Sanna Malaska ja Anne Mäkinen.

Lisääkin entisiä olisi saattanut mukana olla, mutta AIK pelaa kaksi Damallsvenskanin matsia tuona aikana, joten Jessica Julin ja Laura Kalmari eivät pääse mukaan (eikä myöskään Annica Sjölund). AIK:n Emelie Karlsson-Wedin ei taida olla se Emppu joka pelasi Klubissa UEFA Cup -menestyksen aikoihin.

Joukkuetta täydennetään vielä kahdella pelaajalla, nyt nimettiin 19.

Edit: onhan se Anne Mäkinenkin entisiä klubilaisia - siitä vain oli jo niin paljon vuosia että minäkään en vielä tuolloin seurannut Klubin naisia aktiivisesti. Sekoilin myös väittäen Djurgårdenin Linda Sällströmiä AIK:laiseksi - Annica Sjölund piti tietty olla.
« Viimeksi muokattu: 13.08.08 - klo:15:31 kirjoittanut Markku »

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #34 : 17.09.08 - klo:11:02 »
Lila ja Nelli häärännyt maalinteossa Bulgariaa vastaan.  :ylos:

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=129516

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #35 : 27.07.09 - klo:18:38 »
Naisten EM-kotikisojen joukkueeseen on ehdolla peräti 9 HJK:laista. :thumbsup:

Michael Käld julkisti tänään 40 pelaajan listan, joista kahden ja puolen viikon kuluttua nimetään 22 pelaajaa lopulliseen kisajoukkueeseen. 40 pelaajasta tasan puolet pelaa kotimaassa naisten liigassa, ja näistä siis lähes puolet HJK:ssa.

Nuo kaikki 9 eivät varmastikaan kisoihin mahdu - viime aikojen maajoukkueessahan on klubilaisia ollut muistaakseni 3-4, joista lähinnä Tuija on ollut avauskokoonpanossa. Mutta tämä (normaalia laajempi) lista osoittaa, millainen materiaali Klubilla tänä(kin) vuonna on. Hongasta listalla on 6 pelaajaa. Liigaa ylivoimaisesti johtavalla Åland Unitedilla ei ainuttakaan - heidän joukkueensahan on melkoinen vierastyöläisjoukko. Suomalaisiksi varmuudella tunnistin heiltä 6 pelaajaa, muut ovat joko ruotsalaisia (tai mahdollisesti ahvenanmaalaisia, mutta vähän tuntemattomampia).

Klubista listalla ovat:
* Maalivahti Petra Häkkinen, jonka mahdollisuuksia tulla 5 veskarin joukosta valituksi parantanee se, että viime aikoina kakkosveskarina ollut Hongan Tinja Haikka on loppukauden loukkaantuneena. Minna Meriluoto (Hammarby) tosin saattaa olla vahvin ehdokas Tinja-Riikka Korpelan kakkoseksi.

* Puolustukseen Laura Kivistö (vihdoinkin!), Tuija Hyyrynen (siis avauskamaa)

* Keskikentälle Susanna Hokkanen, Heidi Lindström, Linda Ruutu, Sari Hyyrynen, Daniela Tjeder

* Hyökkäykseen Taru Laihanen


Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #36 : 27.07.09 - klo:18:46 »
Ai niin, se lista löytyy mm. täältä:
http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=147646

Jos listalta koittaisi itse poimia sellaisen "todennäköisen" joukkueen sen perusteella, keitä viime aikoina maajoukkueessa on ollut (ja jättäisi tämän kesän liigasuorituksia vähän noteeraamatta, kun en hetkeen ole ehtinyt niitä näkemään :( ), niin se lopullinen 22 pelaajan lista voisi näyttää vaikkapa tältä:

Maalivahdit:
Minna Meriluoto, Hammarby
Tinja-Riikka Korpela, FC Honka

Puolustajat:
Petra Vaelma, Klepp
Sanna Valkonen, KIF Örebro
Tiina Salmén, Amazon Grimstad FK
Miia Niemi, Amazon Grimstad FK
Tuija Hyyrynen, HJK
Maija Saari, Umeå IK
Veera Vartiainen, Klepp

Keskikenttäpelaajat:
Jessica Julin, Stattena IF
Anna-Kaisa Rantanen, Djurgården
Anna Westerlund, FC Honka
Anne Mäkinen, AIK
Heidi Lindström, HJK
Sanna Malaska, Amazon Grimstad FK

Hyökkääjät:
Essi Sainio, AIK
Katri Nokso-Koivisto, VFL Wolfsburg
Susanna Lehtinen, KIF Örebro
Jaana Lyytikäinen, FC Honka
Laura Österberg Kalmari, AIK
Linda Sällström, Djurgården
Annica Sjölund, AIK

Veskareita tosin taitaa valmiiseen joukkueeseen tulla 3. Hyökkääjälistalla on (onneksi) niin paljon hyvää valinnanvaraa, että siltä oli erityisen vaikea karsia nimiä pois. Keskikentälle jäi varmasti tälle listalle vähän liian vähän väkeä. Mutta tämänpä ei olekaan tarkoitus olla lopullinen lista ;).

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #37 : 27.07.09 - klo:19:01 »
Voitaisiin jatkaa keskustelua tuolla Naisten EURO 2009 -topicin alla:
http://juttuklubi.forzahjk.net/index.php?topic=2861.msg91194#msg91194

Poissa Max10

 • Viestejä: 116
 • Ex-Forza member. Jäsenmaksun korotusta vastaan.
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #38 : 27.07.09 - klo:19:46 »
Markun listassa 19/22 oikein.

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #39 : 29.07.09 - klo:15:19 »
Jatkanpa vielä hetken itsekin tässä topicissa, tämä kun ei ihan suoraan liity kisoihin.

Viimeisen treeniottelun (Pohjois-Irlanti 10.8.) joukkueeksi valittiin 21 pelaajaa, joista klubilaisia Tuija ja Petra.

Tiedotteessa mainittiin vähän epämääräisesti: "Päävalmentaja Michael Käldin nimeämä Suomen joukkue on pitkälti sama kuin ottelussa Ruotsia vastaan sekä sama mikä tulee olemaan EM-kisoissa."

Maalivahdeista valitaan Pohjois-Irlanti-matsin jälkeen joukkueeseen Tinja-Riikan kaveriksi joko Petra tai Minna.

Minna Meriluoto, Hammarby
Tinja-Riikka Korpela, FC Honka
Petra Häkkinen, HJK
Petra Vaelma, Klepp Elite                 
Maija Saari, Umeå IK
Tiina Salmén, Amazon Grimstad                 
Tuija Hyyrynen, HJK                                   
Miia Niemi, Amazon Grimstad
Sanna Valkonen, KIF Örebro
Anna-Kaisa Rantanen, Djurgården
Anne Mäkinen, AIK               
Sanna Malaska, Amazon Grimstad
Jessica Julin, Stattena IF                           
Anna Westerlund, FC Honka
Susanna Lehtinen, KIF Örebro
Katri Nokso-Koivisto, WfL Wolfsburg                               
Annica Sjölund, AIK             
Essi Sainio, AIK                   
Laura Österberg Kalmari, AIK
Linda Sällström, Djurgården
Sanna Talonen, KIF Örebro


Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #40 : 29.07.09 - klo:15:28 »
Aika lähelle osui tuo spekulaationi. Tässä listassahan oli nyt 21 nimeä - käytännössä Heiska putosi keskikentältä pois. Puolustuksessa Vartiainen vaihtui Häkkiseen ja hyökkäyksessä Lyytikäinen Taloseen. Tollo taisikin olla viimeinen, jonka ruksin omalta listaltani pois.

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #41 : 02.09.09 - klo:14:47 »
Tuija ei ole ainoa klubilainen, joka on nyt mukana maajoukkueessa (onhan siellä Petra varamokkena). Suomen alle 19-vuotiaat tytöt voitti tiistaina Sveitsin vieraskentällä 1-0 ja klubilaisia oli kentällä Sanna Porali, Tina Kohonen (lasketaan varmaan edelleen klubilaiseksi?) ja Lila Räihälä avauksessa. Vaihdosta kentälle pääsivät vielä Nelli Back, Sini Ihamäki ja Paula Kantelinen. Ina Suutari oli penkillä koko matsin. En tiedä miten kova joukkue Sveitsi on tällä tasolla mutta aina se kuitenkin on hyvä voittaa maaottelut. Ja Klubin pelaajilla iso panos selvästi.  :ylos:

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=150260

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #42 : 02.09.09 - klo:14:50 »
Tina Kohonen (lasketaan varmaan edelleen klubilaiseksi?)

Onko Tintti lähdössä jonnekin Klubista?

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #43 : 02.09.09 - klo:16:05 »
^ pelaa nyt ainakin syyskauden Saksan kakkosta FFC Heike Rheinessa, mutta ei kai ole muuten mihinkään menossa.

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Klubin naiset maajoukkueissa
« Vastaus #44 : 28.10.09 - klo:20:59 »
Tuija Hyyrynen pelasi täydet minuutit Suomen molemmissa lokakuun lopun MM-karsintapeleissä. Hyvä Tuija!  :tuoppi: Ja tuloksena tietysti kuusi pinnaa. Samalla kyllä vahvistuu se tunne että lauantaina nähdään Tuija viimeistä kertaa Klubin paidassa tällä erää. Taitaa ulkomaat kutsua. Mitenkähän olis Norjan Grimstad, siellähän on jo ennestään kolme Klubin puolustavaa pelaajaa...  ;)