Kirjoittaja Aihe: HJK kaudella 2008  (Luettu 130511 kertaa)

Poissa Basileios

 • Viestejä: 615
 • Forza HJK!
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #15 : 28.08.07 - klo:20:37 »
Lainaus
Lainaus
Ramboa tuskin kukaan kaipasi takaisin, varsinkaan Haapalan hankinnan jälkeen. Keskikentän pohjalle on jo Medo, Mehu, Haapala, ehkä myös Vallu ja Vili.
Ja Rambo on jokaista näitä parempi. Kunnossa ja loukkaantumattomana.


 :o :o :o

Mitäs sieniä sinä olet syönyt :-?

Poissa Janne

 • Forza Member
 • Viestejä: 2016
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #16 : 28.08.07 - klo:21:03 »
Lainaus
Lainaus
Lainaus
Ramboa tuskin kukaan kaipasi takaisin, varsinkaan Haapalan hankinnan jälkeen. Keskikentän pohjalle on jo Medo, Mehu, Haapala, ehkä myös Vallu ja Vili.
Ja Rambo on jokaista näitä parempi. Kunnossa ja loukkaantumattomana.


 :o :o :o

Mitäs sieniä sinä olet syönyt :-?
Paljonkin erilaisia. Niistä saa hyvinkin erinomaisia ruokia ja lisäkkeitä aikaiseksi. Kokeile vaikka lisätä kanttarelleja risottoon. Joskus oli jonkinlainen ruokatopic muissa asioissa, mutta taitaa olla hautautunut aika pitkälle jo. Jos joku kaivaa sen esiin niin voin postata pari sienireseptiä.

Ennen loukkaantumistaan erittäin erinomainen pelaaja omalla paikallaan ja erittäin arvokas pelaaja joukkueelle. Taisi saada jonkun pystinkin liikalta 2002 tai 2003.
« Viimeksi muokattu: 28.08.07 - klo:21:10 kirjoittanut mysmyli »

Poissa Hande

 • GM of ForzaHJK Football Team
 • Forza Member
 • Viestejä: 3003
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #17 : 28.08.07 - klo:22:32 »
Lainaus
Lainaus
Ramboa tuskin kukaan kaipasi takaisin, varsinkaan Haapalan hankinnan jälkeen. Keskikentän pohjalle on jo Medo, Mehu, Haapala, ehkä myös Vallu ja Vili.
Ja Rambo on jokaista näitä parempi. Kunnossa ja loukkaantumattomana.

Sanoisin että Rambo oli näitä parempi. Kunnossa, loukkaantumatta ja kolme vuotta sitten. Kaksi ensimmäistä ovat Rambon kohdalla valitettavasti toiveajattelua.

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #18 : 29.08.07 - klo:08:41 »
Aika kovassa vedossahan Rambo oli viimekaudella ennen loukkaantumistaan - yhdessätoista pelissä viisi maalia. Nyt Klubin paras maalintekijä Vili Savolainen on saanut viisi maalia aikaiseksi viidessätoista ottelussa.

Klubissa Rambo voitti viitenä vuotenaan kaksi mestaruutta ja kolme hopeaa (vuonna 2004 hän ei pelannut lainkaan loukkaantumisensa vuoksi). Ei ihan huonoja saavutuksia, voisi jopa päätellä että merkitys joukkueelle ollut melkoinen. Haapalan saavutukset kalpenevat ainakin toistaiseksi näihin verrattuna. Ihan objektiivisesti katsottuna. Honkaan Rami siirtyi sen vuoksi että HJK ei enää yhtä hyvää sopimusta tarjonnut noiden loukkaantumisten vuoksi, mutta miehen kunniakkaita saavutuksia Klubille se ei minusta pyyhi kuitenkaan pois.
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Udi

 • Viestejä: 175
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #19 : 29.08.07 - klo:13:04 »
Se palkinto taisi olla Keken valinta mestaruusvuoden tärkeimmäksi pelajaksi.
Ei kyllä loukkaantumisen jälkeen ollut enää entisensä, valitettavasti.

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #20 : 30.08.07 - klo:20:52 »
Surprise...

"Hongan Hakanpää 2-3 viikkoa sivussa":
http://www.veikkausliiga.com/News.aspx?type=1&ID=26351

Poissa Kivi

 • Viestejä: 552
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #21 : 31.08.07 - klo:07:49 »
Ketä tahansa hankitaankin, täytyy pitää huolta, että pärjätään myös näitä aggressiivista pääpeliä pelaavia vastaan. Sori vaan kääpiöille ja pallotaiteilijoille, mutta joissain pelissä niiden on vaan syytä olla penkillä.


Poissa lutuuria

 • Viestejä: 12
 • Forza HJK!
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #22 : 31.08.07 - klo:13:33 »
Asiallista pohdintaa paitsio.comissa

"Klubin romahdus eurokentillä vierasottelussa Aalborgia vastaan käytännössä päättää Klubin juhlakauden Suomen Cupia lukuunottamatta. Kausi on ollut katastrofi kaikilla mittareilla. Klubi rämpii Veikkausliigassa, Klubi 04 on putoamassa Ykkösestä Kakkoseen ja HJK putosi eurokentiltä nöyryyttävän 3-0 vierastappion myötä. Ainoat kysymykset jotka jäävät ilmoille ovat, koska Klubilla on uusi mies peräsimessä ja kuka hän on.

Totaalisen epäonnistunut, kallis juhlavuosi on ollut lähes historiallinen pannukakku koko Klubin organisaatiolle. Alkukautta värittivät heikot tulokset ja tärkeiden algeerivahvistusten Farid Ghazin ja Mohamed Medjoudjin äkkipaluut kotimaahansa. Korvaajat Dawda Bah ja Hermanni Vuorinen ovat päteviä, mutta hintavia paikkaajia. Kausi jatkui tuloksellisesti heikosti, eikä edes normaalia keski- ja loppukauden syttymistä ole Klubilta nähty. Asioita voi kaunistella vain tiettyyn pisteeseen asti.

Putoaminen eurokentiltä Aalborgia vastaan on viimeinen pisara. Viimeinen mahdollisuus pelastaa kausi valui hukkaan kolmen avausjaksolla päästetyn maalin myötä. Pelkkä kokoonpanolistaa vilkaiseminen ennen pelin alkua toi kylmän hien otsalle. Ei ensimmäistäkään hyökkääjää kentällä ja kaksi ylintä pelaajaa (Bah ja Mika Nurmela) ovat myös joukkueen verkkaisemmasta päästä. Vastaiskupotentiaalia tuosta ei löydä millään. Kuten aiemmin tällä palstalla kirjoitin, lähteminen täysin samalla tavalla niin vieras- kuin kotiotteluun on iso riski. Kotona vastustaja antaa tilaa hallita palloa ja Klubi varmistikin sen laittamalla käytännössä kuusi miestä keskikentälle. Vieraissa saman en uskonut toimivan, eikä toiminutkaan. Perinteinen KA-special, kananmunat kainalossa vieraisiin, oli jälleen valmis. Esimerkkejä löytyy jo kymmenen vuoden verran. Tämä ei yksinkertaisesti voi HJK-johdolle riittää, oli budjettien erot eurojoukkueisiin vaikka kuinka suuret.

Syyllisiä löytyy varmasti pitkäksi listaksi asti, mutta korjausvaihtoehtoja on sangen vähän. Siirtoikkunan sulkeutuessa pelaajamateriaaliin ei ole mahdollista tehdä muutoksia, eikä panosten kadotessa olisi järkeäkään. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää muutos penkin takana. Ainoa kysymys tähän liittyen onkin, koska se tapahtuu.

Julkisuudessa on heikon alkukauden jälkeen liikkunut jatkuvia huhuja Klubin seuraavasta valmentajasta. On väläytelty Martti Kuuselaa, Pasi Rautiaista, Antti Muurista, Mika Lehkosuota ja jopa Jari Litmasta. On seuraaja kuka hyvänsä, on muutos tervetullut. Klubista aisti jo viime kaudella lievää leipääntymistä, joka manifestoitui Keith Armstrongin viihtymiseen julkisuuden tv-studioissa ja tanssikilpailuissa Klubin treenejä ja leirejä paremmin. Tällä kaudella pelaajat eivät ole enää näyttäneet vastaavan “Keken” huutoon. Nyt on enää myöhäistä pelastaa juhlavuotta, mutta tulevaisuus voidaan yhä turvata.

Tärkeintä uuden valmentajan etsimisessä on inspiroivan keulakuvan löytyminen. Klubin on pakko tuulettaa organisaatiotaan huolella ja tarkastella äärimmäisen kriittisesti, mitä on tehty oikein ja mitä väärin. Mestaruutta ei ole tullut neljään vuoteen, eikä vuotta 2006 lukuunottamatta se ole ollut edes kovin lähellä. Klubi tarvitsee valmentajan, jolla on paitsi taktista näkemystä ja halua kehittää pelaajia seuraavaa ottelua pidemmälle, myös henkilön joka uskoo ja panostaa seuran nousemiseen eurokentillä kilpailukykyiseksi seuraksi.

HJK on rämpinyt nyt kuusi vuotta Armstrongin alaisuudessa eurokentillä vailla ensimmäistäkään merkittävää päänahkaa. Uuden valmentajan ainoa tavoite ei voi olla “vain” menestyminen kotimaassa. Keken CV:llä löytyy varmasti miehelle uusia töitä, mutta HJK:n kaltaisen joukkueen on myös euroopassa kyettävä haastamaan isompia ja etenemään karsintakierroksia pidemmälle. Haaste on suuri, mutta mikäli Klubi haluaa kasvaa ja kehittyä turvallisten nykyraamiensa ulkopuolelle, on otettava myös riskejä ja asetettava vaativia tavoitteita. Pelkkä status quon ylläpito ei voi riittää seurajohdolle tai valmentajille.

Omiin silmiini ja korviini Martti Kuuselan paluu Klubiin vaikuttaisi monella tapaa erittäin mielenkiintoiselta. Vaikka Kuuselan viime pestistä on aikaa, olisi miehen kokemus ja näkemys erittäin hyödyllistä. Kuusela on kuitenkin harvoja kotimaisia valmentajia, joka osaisi kokemuksensa turvin kehittää Klubin organisaatioon kansainväliset mitat täyttävää toimintaa. Kuuselan ei välttämättä tarvitsisi edes olla päävalmentajan, vaan esimerkiksi organisaation kehittäjän roolissa. Mikäli Klubi haluaisi ja uskaltaisi todella panostaa valmennuksen ja organisaation kehittämiseen, olisi keihäänkärki Kuusela-Rautiainen todellinen unelmapari. Kaksikon kokemus ja Klubin värinen intohimo toisi paitsi uskottavuutta, myös näkyvyyttä ja kauan kaivattua intohimoa Klubin toimintaan. Kaksikko taitaa kuitenkin olla liian hintava Klubille ainakin pakettina.

Joka tapauksessa tuleva valmentajavalinta on kriittinen askel Klubin tulevaan kehitykseen. Päätöstä ei kannata ajatella pelkästään valmentajan ja yksittäisten pelien näkökulmasta. On mietittävä kokonaisvaltaisemmin onko nykyorganisaatio ajan tasalla. Löytyykö sieltä tarvittavaa intohimoa ja draivia HJK:n nostamiseksi takaisin Suomen ykkösjoukkueeksi vai riittääkö nykytilan ylläpito? Mitä voitaisiin tehdä paremmin? Keiltä löytyisi tarvittava tietotaito organisaation kehittämiseen?

Uuden valmentajan tehtävä ei ole kadehdittava, mutta Klubin on nyt lyötävä kortit pöytään. Uuteen useamman vuoden heikkoon jaksoon ei enää ole varaa."


Poissa ari

 • Forza Member
 • Viestejä: 3
 • Forza HJK!
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #23 : 31.08.07 - klo:20:14 »
Erittäin asiallinen kommentti. Klubissa todellakin tarvitaan jonkinlaista organisaation kehitystä. Tällä kaudella on menty takapakkia, sillä ei ole saatu nostettua kunnolla uusia junnuja miesten joukkueeseen, poislukien Raitalan läpimurto. Tätä kautta ei myöskään Klubin tilipussi kasva, kun ei saada pelaajia myytyä. Täytyy todeta, että naapurissa Hongalla näyttää olevan ihan päinvastainen meno, sillä Lehkosuo on pystynyt kehittämään joukkuettaan ja pelaajia ja tätä kautta on saatu myytyä pelaajia ja ilmeisesti Porokaraa koetaan myydä. Tosin onhan Klubissakin kovia osaajia, Sorsa, Hetemaj, Savolainen, mutta huonoista matseista ei saa hyviä näyttöjä ja täten myynti takkuaa.

Poissa Samba

 • Forza Member
 • Viestejä: 2312
 • Suomessa on vain yksi jalkapalloseura
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #24 : 31.08.07 - klo:20:16 »
Lainaus
Tosin onhan Klubissakin kovia osaajia, Sorsa, Hetemaj, Savolainen, mutta huonoista matseista ei saa hyviä näyttöjä ja täten myynti takkuaa.
Ja näistä kolmesta Sorsa sekä Savolainen ovat jo näyttönsä antaneet. Lisäksi heidän sopimuksen loppuvat tähän kauteen, eli mikäli he lähtevät niin siirtokorvauksia on turha odottaa..
"Tarkoitushan on olla pelissä parempi, eli tehdä enemmän maaleja."

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #25 : 31.08.07 - klo:20:29 »
Savolaisesta saadaan kasvattajaraha joka kasvoi hyvin kun jatkoi vielä vuoden Klubissa, joten ei lähde ilmaiseksi.

Sorsasta ja Halstista ei saada mitään, koska ovat sopivasti ylittäneet tuon 23 vuoden ikärajan johon asti täytyy maksaa.

Poissa ari

 • Forza Member
 • Viestejä: 3
 • Forza HJK!
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #26 : 31.08.07 - klo:20:33 »
Kiitos korjauksesta pelaajien sopimusten osalta. Kuten huomataan, niin tätä(kään) asiaa ei ole osattu pelata oikein, vaan parhaimmisto Klubin pelaajistosta voi siirtyä pois Klubista, ilman että seura saa heistä mitään.

Poissa MJS

 • Viestejä: 51
 • Forza HJK!
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #27 : 01.09.07 - klo:12:00 »
Mihinköhän unohtui Viking FK-tapauksen jälkeen ilmoitettu periaate, että bosmanit kirjoittavat jatkon tai istuvat katsomossa? Perpamaista lojaalisuutta toivoisi muiltakin. No kauaa ei kestänyt nuoriin panostaminenkaan. Missä pitkäjänteisyys ja visio minkä takana oltaisiin vuodesta toiseen? Identiteettikriisi on jo mennyt aika pahaksi, kun kysymyksiin miten tai keille HJK pelaa, kenelläkään ei tunnu olevan vastausta. Miksi tuntuu, että taas tämäkin vuosi oli numero 1 ei 100?

Valmentaja ja urheilutoimenjohtaja eivät puhu toisilleen, markkinointia ei katsota tarpeelliseksi ja yleisö on pelkkiä numeroita, joita vain toivotaan olevan mahdollisemman paljon. Sama se onko heillä hauskaa tai tarvitseeko heille antaa kaikkensa kentällä. Kunhan pelataan pelit pois ja naureskellaan omalle paskuudelle. Ylpeys, halu ja tahto puuttuu niin kentältä, kuin seurajohdossa. Syyksi esitetään Suomen pienuus ja lajin heikkous kilpailussa lätkää vastaan. Miksi TPS nosti itsensä muutamassa vuodessa kärkeen? Koska siellä lähdettiin tekemään töitä ja ottamaan oppia muualta, ei itkemään omaa surkeuttaan. Ruotsissa ihmiset tulivat pitämään hauskaa ja iloitsemaan keskenään katsomoon seuransa kanssa, ei katsomaan huippufutista tai nauttimaan huippustadioneista. Parasta mitä he tietävät on kun oma pelaaja onnistuu ja juhlitaan maalia tai voittoa. Siis joukkue ja katsomo pelaavat yhdessä vastustajan nurin. Kannattajat ja joukkue kantavat ylpeydellä värejään, meillä kesti fanikaupankin
saaminen vuosia...

Kenestä tulisi se pelaaja, johon Klubi henkilöityy, joka on ylpeä seurastaan ja kannattajistaan, joka ei piilottele itseään, vaan haluaa kantaa vastuun. Aika jolloin Klubin valmentaja on se, jonka persoonaa käytetään markkinointivalttina on toivottavasti jo ohi.
Koska HJK:n johdosta tulee muutakin kuin itkua lajin pienuudesta tai yleisön puutteesta. Koska lähdetään  samanlaisen vision perään kuin TPS? Yhdessä huipulle.
 
Nytkin tilanne Aalborg-pelissä oli se, että Halstilla on ollut omat kytköksensä vastustajaan. Muutenkin jokaisella kolmikosta Halsti, Savolainen ja Sorsa on varmasti ottajia tai jopa esisopimuksia ulkomaille. Kenties vielä Aalto lähdössä kokeilemaan. Ei varmasti kiinnosta 100 prosenttisesti, jos pääsy pois on jo varma. Eversellä Zwollessa varmasti tilaa, jos ei parempaakaan löydy...Toiseen suuntaan tulee palkkasotureita, jotka lähtevät kauden jälkeen ja uudet tulevat tilalle.

Mitä tulee jatkuvaan itkuuni täällä, niin haluan nähdä paremman Klubin, enemmän yleisöä ja iloita yhdessä tuhansien muiden kanssa katsomossa. Tämän toteutumiseen nykyisellä toiminnalla en usko.

Poissa H

 • Viestejä: 141
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #28 : 01.09.07 - klo:12:04 »
MJS:ltä täyttä asiaa. Tämän(kin) kauden jälkeen voi taas sanoa, että seurajohtoonkin tarvittaisiin uudistusta. Noh, eipä sitä liene tulossa. Tärkeintä että kaikilla on kivaa!

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Re: HJK kaudella 2008
« Vastaus #29 : 01.09.07 - klo:12:08 »
Täydellisesti kiteytetty MJS:ltä.

Harmi vaan että eipä Ollista ja kumppaneita voisi vähempää kiinnostaa - me ollaan vaan niitä kitiseviä faneja jotka ei tiedä tosiasiota, oikeasti jalkapallo on vaan niin epäkannattavaa ja amatööribisnes Suomessa. Siis HJK voi hyvin olla vain mukana amatööreinä.

No, tällä hetkellä en odota muutakuin että tämä tän hetkinen kausi vihdoin loppuisi. Saa sitten nähdä josko Ollis vihdoin kokisi jonkunlaisen valaistuksen talven aikana, vai jatkuuko sama paska vuodesta toiseen.
« Viimeksi muokattu: 01.09.07 - klo:12:11 kirjoittanut JSE »