Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 252608 kertaa)

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #375 : 13.04.10 - klo:22:37 »
Ja muistetaan, että Vapun jatkobileet on sunnuntaina 2.5 Vaasassa. Lähtö TeeJiiltä klo 11:00.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #376 : 14.04.10 - klo:21:33 »
Jos vaa´alle enää uskaltaa edes nousta, niin ei kyllä haittais nälkäperjantai kerran kuussa tai useamminkin. Tebiksiltä ja muilta kyllä löytyy pakastepitsaa ja kaljaa vaikka mikä lakko olis. Valitettavasti, sanois Martti Ahtisaarikin. :-\
Things could be worse, Klubi could be Honka!

yrjö

 • Vieras
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #377 : 15.04.10 - klo:02:28 »
Lakko odottaa huomenna perjantaina. PAM ei maksa lakkotukea pennin hyrrää yhden päivän kestävältä lakolta, mutta asennetta löytyy silti. EK:n palkka-ankkuri 0,5% veisi perikatoon ja aiheuttaisi suurta nälänhätää jo nyt nälkäpalkalla työskenteville vartijoille. 0,5% tarkoittaisi käytännössä palkanalennusta, kun samaan aikaan hintataso kuitenkin sahaa ylöspäin. Kaikista muista työehtojen heikennyksistä puhumattakaan. Tähän mennessä työnantajapuoli Palvelualojen Toimialaliitto on hylännyt lähes kaikki PAMin esitykset ja tarjonnut tilalle isoja heikennyksiä. Palkankorotukseksi työnantaja tarjosi siis 0,5 %, mikä tarkoittaisi 8,2 €/kk tai 5 senttiä/h.

Heikennyksiä työnantaja esitti mm. seuraavanlaisissa asioissa:

* työvuorolistojen muuttamisoikeus yksipuolisesti työnantajalle
* minimityöaika 5 tunnista 4:ään
* vuorokausilepo 10 tunnista 9:ään
* paikallinen sopiminen työntekijätasolle (pois pääluottamusmieheltä)

Itse olisin suht tyytyväinen 1,3% korotukseen. Tänään neuvotellaan taas ja jos ei sopua synny, niin uusiakin lakkoja on jo ovella nimittäin ovet sulkeutuvat 28.4-1.5. väliseksi ajaksi tässä puljussa.

T. vahtimestari Yrjö  :forza: :tuoppi: :laugh:

http://www.youtube.com/watch?v=7V21y_G8EQU
« Viimeksi muokattu: 15.04.10 - klo:03:40 kirjoittanut yrjö »

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #378 : 15.04.10 - klo:17:07 »
Lentokenttien turvatarkastajat osallistuvat myös huomenna lakkoon tukeakseen vartijoita.
Työnantajalle tämä sopii varmaan hienosti, koska huomenna Suomen kaikki lennot on peruttu. Eli huomenna olisi pitänyt maksaa palkkaa työstä jota ei ole, mutta kun ovat lakossa niin säästyy palkkakulut.  ::)

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #379 : 16.04.10 - klo:00:01 »
En kyllä keksi ensimmäistäkään syytä, miksi tänne Pohjois-Koreaan olisi ainuttakaan syytä lentää. Tää maahan on täynnä ryssiä. Ja suuri osa niistä, jotka eivät ole ryssiä, ovat henkisesti ryssiä. Ja ihmettelen sitä, että miksi täältä aina joskus pääsee pois vielä. Se tosin edellyttää, että kaikki tähdet ja biorytmit on kohdallaan.

Oli lottovoitto syntyä Suomeen. Jättipotti on se, kun saa sanoa sille hei hei! :-*
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #380 : 20.04.10 - klo:20:40 »
Elintarviketeollisuudessa ei yksi lakko riittänyt sopimukseen pääsyyn. Uusi lakko alkaa muutaman tunnin kuluttua ja jos (ja kun) sopua ei löydy niin maanantaina sitten työnantajien vuoro "lakkoilla" eli edessä työsulku.

Sopu ei taida olla edes lähellä, ja mainittakoon nyt että kyse ei ole palkankorotuksista vaan työaikaheikennykset.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #381 : 20.04.10 - klo:21:33 »
Kiinni vaan kaupat. Tai siis mennään katselemaan tyhjiä hyllyjä. Ei joka päivä tarvitse syödä. Kraanasta tulee vettä ja sillä pysyy hengissä. Pohjois-Koreassa ei aina ole edes puhdasta vettä kaikille. Ei tosin täälläkään aina, esim. Nokialla moneen kuukauteen ollut. Meidän neuvottelujärjestelmässä on jotain todella pahasti pielessä. Ensin on monta kuukautta aikaa "neuvotella" ja sitten viimeisillä rannoilla sysätään roskat valtakunnansovittelijan toimistoon ja ihmiset valvoo yötäpäivää "neuvottelemassa" lisää. Ei pienintäkään järkeä, mutta sehän ei ole suomalaisille uutta. Se olisi uutinen, jos sitä olisi. Tää maa on niin jonninjoutavan älytön, että sietää kuolla nälkään. Moni ei jää kaipaamaan.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #382 : 27.04.10 - klo:02:29 »
Tupakanmyyntiin kaavaillaan lisää rajoituksia. Nyt on ehdotettu, että sitä jatkossa saisi enää esim. apteekeista tai Alkosta. Ja että tupakankäyttäjät rekisteröitäisiin. Mitähän ne silläkin ajaa takaa?

Eikös apteekeissa pitäisi myydä terveysvaikutteisia tuotteita ja röökihän on epäterveellisemmästä päästä kaiketi. Kuulostaa nurinkuriselta. Ja Alkojahan ei oikeastaan ole missään, joten sillä saisi kyllä röökin kulutusta pienemmäksi, mikäli ei saisi ostaa kovin monta askia kerralla. Rekisteröitymispakko on kyllä hyvä asia. Sillä haetaan sitä, että jos sairastuu, annetaan kuolla, koska itsehän aiheutti sen. Mitä sitä niukkoja resursseja tuhlaamaan alemman kastin porukkaan. Ei hoideta ja poks.

Mun mielestä kyllä yks juttu olis kans tarpeellinen. Eli kansanedustajille pitäisi säätää myös rekisteröintipakko. Ja ne velvoitettais kulkemaan julkisilla paikoilla semmoinen kyltti käsissään - siitä pitäisi pitää molemmilla käsillä kiinni eikä vain toisella - jossa lukee: "Olen kansanedustaja eli säädän lakeja teille rahvaalle ja typeryksille. Mulla ei ole kaikki mummot kanootissa, mutta viis siitä, mun liksa on parempi kuin teidän. Vituttaako?"
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #383 : 27.04.10 - klo:12:24 »
Työnantajien rivit hajoavat elintarvikealan taistelussa. Mm. Veijo Votkin irtaitui työsulusta:

Lainaus
Lihatukkuri Veijo Votkin ei hyväksy elintarviketeollisuuden työnantajien kovaa linjaa eikä työsulkua. Hänen mielestään työntekijöiltä vaaditut joustot eivät ole tarpeen. Työntekijöille on maksettava ylitöistä, hän vaatii.
Koko juttu: http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2010/04/27/lihatukkuri-tyontekijoille-on-maksettava-ylitoista/20105971/12

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #384 : 30.04.10 - klo:04:20 »
Työntekijöiden rivit hajoavat bussiliikenteen laittomassa lakossa. Torstaiaamuna piti listan mukaan lähteä 483 kuljettajaa, joista töihin ilmestyi laittomasta lakosta huolimatta yli 150 kuljettajaa.

Elintarvikelakossa oudoksuttaa, mitä vikaa olisi lauantaitöissä? Kenenkään ei olisi pakko tehdä, mutta monille se sopisi erittäin hyvin. Ja mitä väliä sillä, jos ei ruokaa tehtäisikään? Jos laivat ja lentokoneet nyt kulkisi satamalakon ja tuhkapilven jälkeen, ruokaa voi aivan hyvin tuoda ulkomailta. Suomalainen ruoka on sitä paitsi erinomaisen huonoa ja pahaa. Varsinkin suurten ruokatalojen bulkkituotteet. Olen Aamulehden kanssa samaa mieltä: "Pieni tuontipiikki sitä paitsi voisi olla vain tervetullut kilpailulisä markkinoillemme, laatumielessäkin." Jokainen, joka on ulkomailla käynyt ja syönyt muuallakin kuin Mäkkärissä, voi taatusti allekirjoittaa tuon.

Mutta useimmat suomalaiset varmaan elättävät sitä(kin) illuusiota, että suomalainen ruoka on maailman puhtainta ja parasta. Ei se ole kumpaakaan.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #385 : 30.04.10 - klo:07:27 »
Mutta useimmat suomalaiset varmaan elättävät sitä(kin) illuusiota, että suomalainen ruoka on maailman puhtainta ja parasta.
Tietenkin elättävät tätä illuusiota kun Lahnanenkin haluaa vain Valion maitoa. Toki myös Ingmanin maito on kotimaista, mutta sipoolaista. Vai nykyään jopa stadilaista maakaapauksen jälkeen?
Oli muuten mielenkiintoinen Silminnäkijä (tai joku vastaava ohjelma). Lahnanen kertoo käyneensä samassa kaupassa kymmenen vuotta, ja järkyttyi kun Valion maidot olivat kadonneet hyllystä. Kyseisessä Lahnasen S-marketissa ei kaksi vuotta sitten myyty kuin Ingmanin maitoa. Eli Valion maidot olleet valikoimassa vasta kaksi vuotta... Eli Ingmanin maidot kelpasivat ennen ihan hyvin.

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #386 : 30.04.10 - klo:19:24 »
Miten KUKAAN muu kuin kepuleiden jäsenkirjan omaava ja Apollonkadulta (=kepuleiden puoluetoimisto) palkkaa saava voi ottaa Lahnasen valeet edes puolitosissaan. Odotan innolla jos tämä "oikeusvaltio" saisi Lahnasen edes johonkin syytteeseen kepuleiden puoluekokouksen jälkeen, kun vetelys on vapaata riistaa. Tuskin kuitenkaan saa.

Lahnasen tarinat voi voissa paistaa ja maidolla sammuttaa. Tulet tehdään tietysti kepuleiden maanomistajien risuista.  :police:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #387 : 30.04.10 - klo:23:08 »
Jos joku vetelys menee "polvileikkaukseen", niin silloin se on rauhoitettu eläin ainaki vähän aikaa, ehkä muutaman päivän. Ei lasaretista ole pakko kommentteja päästellä.  :D

Mutta tosiaan joo, siellä Sipoossa ei takuulla ole kovin monta sen puolueen äänestäjää. Ja Ingmanin tehtaat sijaitsevat edelleenkin Sipoossa, tosin jo aika lähellä Stadia, Söderkullassa tai just ennen sitä. Mutta kun Ingman ei maksa Maalaisliitolle suojelurahaa kuten Valio, joka tukee sitä avokätisesti joka vaalissa, niin siinä selitys.

Mutta olennaisinta on se, että Ingmanin maitotuotanto ei mitenkään, ei lähellekään, voi koostua pelkistä sipoolaisista lehmistä. Hesarissa oli kartta, jossa oli kuvattuna kaikki Valion ja Ingmanin sopimustuottajat. Kartta oli kuin haulikolla ammuttu, eli molemmilla on sopimustuottajia ympäri valtakuntaa. Mitähän esim. joku suonenjokelainen karjatilallinen, joka on koko ikänsä, samoin kuin hänen isänsä ja isoisänsä äänestänyt Maalaisliittoa, miettii siitä, että meidän maito ei kelpaakaan pääministerille?

Pakko tän on johtua tästä korruptiosta, joka on lyönyt läpi koko yhteiskunnan. Valio maksaa mulle, mä ostan siltä maidot ja hoitelen sille kivoja asioita. Ingman ei maksa meille, ku ne on hurreja ja meitä vituttaa hurrit ku me ei edes koskaan opittu toista kotimaista ku sitä on niin vittumaisen vaikea ääntääkin ja ne kuitenki Sipoossa äänestää Svenska Folkpartietia. Vai mikä sen nimi nyt olikaan?
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #388 : 01.05.10 - klo:00:05 »
Mua huvitti, ku mun yks hyvä tuttava, joka asuu suurimman osan vuotta Kreikassa, niin sen kanssa juteltiin nimenomaan korruptiostakin ja Kreikan valtion konkurssista jne. Ja siitä, kuinka suomalaiset elättävät sitä(kin) illuusiota, että täällä ollaan niin rehellisiä ja korruptoitumattomia ja juuri esim. että Kreikassa, Espanjassa jne. eletään aivan pellossa tässä suhteessa. Hän nauroi paskaisen naurun ja sanoi, että kuule Seppo, eikö sun silmät ole vieläkään avautuneet näkemään mitä oikeasti tapahtuu elämässä?

Hän sanoi, että Kreikassa on tietysti korruptiota, sehän on osa normaalia elämää. Mutta se on rehellistä korruptiota. Eli kuka tahansa, vaikka Seppo Kirkkonummelta sujauttaa lehden välissä sopivia seteleitä virkamiehelle, niin hyvin menee. Kuka vain voi ostaa myönteisen päätöksen tai paperin lähes keneltä tahansa viranomaiselta. Ja hän jatkoi, että tietysti Kreikka on konkurssissa, koska vain tyhmä viitsii ilmoittaa kaikkia tulojaan verottajalle. Ei siellä kuitteja paljon kirjoitella palveluista. Esim. taksista ei saa kuittia (ei kyllä Jenkeissäkään), eikä kovin monesta muustakaan paikasta paitsi ruokakaupasta.

Mutta tärkein pointti häneltä oli se huomio Kreikan ja Suomen välillä, että Suomessa vallitsee tuplakorruptio. Täällä on hyvä veli -järjestelmä, johon pitää ensin päästä sisälle, jotta voi käyttää lahjontaa. Jos Seppo Kirkkonummelta yrittää lahjoa poliisin tai virkamiehen, hän on aika varmasti tuhon oma ja joutuu vankilaan. Mutta jos mun nimi olis Matti Vanhanen, Jarmo Korhonen, Antti Kaikkonen, Marja Tiura tai vastaava, lopputulos voisi olla toisenlainen. En tietenkään väitä, että nuo olisivat ottaneet koskaan mitään lahjuksia vastaan, sehän on muiden tehtävä tutkia. Sanoin vain erilaisia satunnaisia nimiä esimerkinomaisesti. Mutta jos täällä olisi niin korkein poliisijohto kuin oikeuslaitoskin samaa hyvä veli -järjestöä täynnä, kuten emme tietenkään kuuna kullan valkeana ikinä voisi uskoa todeksi, koska me olemme sentään suomalaisia, niin mitä siitä sitten seuraisi? Se, että syyttömät rangaistaan ja syylliset palkitaan. Mutta eihän nyt Suomessa sellaista voisi tapahtua, mehän olemme rehellisiä. Me olemme paras ja puhtain kansa koko maapallolla, Jumalan erityisesti valitsema kansa, aina oikeudenmukainen.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #389 : 02.05.10 - klo:00:28 »
Valtakunnan todennäköisesti tyhmin, tarpeettomin ja mitättömin "poliitikko", Vasemmistoliiton Paavali Murheenkäki laajentaisi lakko-oikeutta vappu"puheessaan".

Epäselväksi jäi, millä keinoilla se pitäisi tehdä. Kun nykyäänkin ylivoimaisesti suurin osa lakoista on laittomia lakkoja, niin kun kerran on käytössä lailliset lakot ja laittomat sellaiset, niin jotain muuta vielä lisäksi? Mitähän se voisi olla?

Ehkä lakkoon saisi mennä kuka ja koska tahansa, jos ei huvita mennä duuniin? Työnantajan velvollisuus olisi kai maksaa aloitepalkkio ja kannustuslisä, jos ei tule töihin. Näin meillä Neuvostoliitossa asiat järjestyy. Kreikan tie on meidän tie. Hyvä Paavo, seuraava Pohjois-Korean Kuningas!
Things could be worse, Klubi could be Honka!