Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 233463 kertaa)

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #420 : 17.10.10 - klo:20:51 »
Ei tietenkään kenenkään ikinä pidä ajaa edes pienessä pöhnässä. Ei siitä ollutkaan kysymys. Mutta jos olet koko päivän liikenteessä, on todennäköisyys pienille ylinopeuksille melko paljon suurempi kuin silloin, jos kaivat lapiolla kuoppaa tai istut konttorissa.

Rajat ovat jo nyt niin rankat, että aivan pienistäkin ylinopeuksista voi tulla palkanmaksuun suuri keskeytys. Kaahareilta joutaakin ottaa kortti pois, koska ne tekevät sen tahallaan. Mutta tässä maassa ei erotella kohtuullisuutta kohtuuttomuudesta, sen halusin sanoa.

Jos tätä samaa perustetta noudatettais, silloin jokainen punaista päinkin kävelijä, joka hyvin usein vaarantaa oman ja muiden hengen, pitäisi myös sakottaa ja kun tarpeeksi monta rikettä tulee, estää käveleminen. Ja kännissä kävelijät ovat muuten aivan oikeasti erittäin suuri turvallisuusriski itselleen ja muille, voin kertoa. Luulis, että nimenomaan perusjuntteja äänestävät hortoilevat useammin kännissä ja vaarantavat liikenteen kuin esim. kokoomusta äänestävät.

Saksassa on aina ollut 0,8 rajana. Se kertoo kansalaisille, että raja on siinä. Ja jos mokaat ja henki haisee, sitten vasta tuleekin.

Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #421 : 17.10.10 - klo:21:18 »
Ja aika harva, luulisin, menee ehdoin tahdoin pöhnässä töihin, jos tietää, että autoakin pitäis vähän ajaa. Mutta viittaamaani Saksaan on siis niin, että esim. illalla saat ajaa autolla kotiin, vaikka olet päivällisen yhteydessä ravintolassa ottanut kaksi pientä olutta, yhden suuren oluen tai lasillisen punaviiniä. Sellainen ihminen ei mielestäni ole rikollinen. Tilastot kertovat aivan samaa. Rattijuoppous ei yleensäkään ole suuri ongelma varsinkaan Suomessa, eikä varsinkaan pienet rajamailla olevat tapaukset. Jos alkoholi on mukana onnettomuuksissa, silloin sitä on yleensä paljon.

Mutta Suomen henkinen asenneilmasto nyt vain on sellainen, että se on nollatoleranssi joka kohdassa. Eduskunnassa sosiaalitantoilla ei ole mitään tekemistä, joten ne vain miettivät, mitä vielä voisi tehdä ihmisten elämän kurjistamiseksi. Välillä nostavat omia palkkojaan. Mutta niin kauan, kun yksikin ihminen ajaa joskus kännissä kolmosen hutikassa jonkun kuoliaaksi, niin aivokuolleet ja elämästä vieraantuneet tantat huutavat tiukempia rajoja. Kaikissa muissakin asioissa on niin. Fasistipuolue on ylivoimaisesti suurin puolue eduskunnassa.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #422 : 17.10.10 - klo:23:05 »
Jokainen näkee omilla silmillään, että julkisella liikenteellä on aivan omat säännöt, joihin poliisi ei puutu ikinä. Bussit ja erityisesti sporat kaahaavat punaisia päin aivan järjestelmällisesti, usein aivan hirvittävän älyttömällä tilanne- tai ylinopeudella. Koskaan niille ei sakkoja kirjoiteta, vaikka usein käy niin, että ne haittaavat risteävän suunnan kulkua. Siis sen, jolle ajat sitten valo jo vaihtui vihreäksi. Silläkin suunnalla on useimmiten myös julkisen liikenteen ajoneuvojakin.

Ylivoimaisesti pahin ryhmä on tietysti polkupyöräilijät. Niillä on kaikki oikeudet, mutta ei mitään velvollisuuksia. Niitä olisi helppo rahastaa, mutta ne nauttivat erityistä suojelua myös, eli saavat vaarantaa liikennettä miten haluavat. Mutta nehän ovatkin paskanruskeita, kommareita tai perusjuntteja. Ei mitään sääntöjä, ei mitään.

Taannoin yksi polkupyöräilijä tappoi naisen Pohjois-Espan ja Mikonkadun kulmassa. Se tuli ylhäältä Korkeavuorenkadulta silminnäkijöiden mukaan erittäin kovaa vauhtia ja sitte yks ämmä sattui osumaan alle ja kuoli. Uskomaton asia, mutta tappaja tuomittiin hieman yli 4000:n euron korvauksiin omaisille. Eli siis yhtä kuin ei yhtään mitään. Jos sama tappaja olis tehny sen autolla, se olis pantu aika varmasti vankilaan. Ja korvaussummaan olisi desimaalipilkku laitettu eri kohtaan.

Säännöt ovat eri ihmisille ja ryhmille aivan erilaiset. Se vähentää niiden kunnioitusta. Sekin vähentää, että poliisiylijohtaja Mikko Paatero näkee nyt mörön aivan väärässä paikassa. Kaikki tutkimukset ja kentällä töitä tekevien poliisien mielipiteet poikkeavat täysin Paateron mielipiteistä ja johtopäätöksistä.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Janne

 • Forza Member
 • Viestejä: 2016
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #423 : 17.10.10 - klo:23:38 »
Taksit ajavat kauniisti, liikennesääntöjä noudattaen ja muut liikenteessä huomioon ottaen aina Helsingissä. Saavat aivan yhtä paljon erityiskohtelua poliisilta kuin julkinen liikenne. Taksit eivät kuitenkaan ole millään tavalla joukkoliikennettä, mutta saavat tukkia bussikaistat busseilta ja tukkia näin kaupungin liikennevirtoja pahan kerran. Kyydissa kuitenkin lähes aina ainoastaan se yksi asiakas, joten taksilla ei ole minkäänlaista ruuhkia vähentävää vaikutusta kuten joukkoliikenteellä.
Eipä ne autoilijat mitään sen enempiä saa tappamisistaan ja se on kuitenkin huomattavasti yleisempää. Pyörällä liikkuminen on tehty mahdottomaksi niin kaupungissa kuin lähiössä jo pelkästään selkeän lainsäädännön puuttuessa kokonaan ja liikennesuunnittelun lähtiessä aina henkilöautojen tarpeista eikä julkisten tai kevyenliikenteen tarpeista. Tosin viime vuosina ilmeisesti Helsinki on parantanut tässä aika paljon tapojaan, mutta paljon olisi vielä oppimista muilta jopa suomalaisilta kaupungeilta.
« Viimeksi muokattu: 18.10.10 - klo:00:13 kirjoittanut Janne »

Poissa Hande

 • GM of ForzaHJK Football Team
 • Forza Member
 • Viestejä: 3003
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #424 : 18.10.10 - klo:11:00 »
Ja vaikka Saksassa on ihmisen erittäin hyvä elää ja hengittää - toisin kuin täällä - en siellä aikonut eläkkeellä asua. Mä vain pidän pitkästä kesästä ja lyhyestä talvesta, joten Espanjaan tietenkin tai ehkä Mexicoon. Noissa ollaan vielä vähemmän pikkutarkkoja mistään epäolennaisista asioista. Eikä siellä kaipaa yhtään uutisia Suomesta. Ne eivät ole koskaan tärkeitä.
Eikö se Seppo vieläkään usko, että Suomi on maailman paras maa? Amerikkalaiset ovat tutkineet asian. Pysy siis paikoillasi.

Sitä Meksikoon menoa ainakin miettisin. Tietysti maasta on moneksi, mutta Klubin edellisen tuplan jälkeen vietin 8 tuntia Mexico Cityssä poliisiasemalla, kun lompakko pöllittiin, ja jotenkin kummasti aloin arvostamaan sitä, miten Suomessa on lainvalvonta järjestetty...

Poissa kippenman

 • Viestejä: 8
 • Forza HJK!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #425 : 18.10.10 - klo:16:20 »
Saksassa on aina ollut 0,8 rajana. Se kertoo kansalaisille, että raja on siinä. Ja jos mokaat ja henki haisee, sitten vasta tuleekin.

Saksan Liittotasavallassa se raja on kohta kymmenen vuotta ollut 0,5 promillea. Ja jos onettomuuteen joudut (siis ilman omaa syytäsikin) niin se raja laskee 0,3 promilleen. Sopii tarkastaa vaikka tästä: http://www.autokiste.de/verkehrsrecht/promillegrenzen.htm

Toistakymmentä vuotta k.o. maassa asuneena voin vakuuttaa, että kovin moni asia ei täällä paremmin ole kuin Suomessa, jokunen jopa huonomminkin. Sen sijaan myös Saksasta löytyy marisijoita, joiden mielestä kaikki asiat tässä maassa ovat päin hanuria. Mikähän kompleksi niitä mahtaa vaivata?

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #426 : 18.10.10 - klo:19:22 »
Taidat Janne viettää suurimman osan aikaasi sisätiloissa, vai joko Sinulla on valkoinen keppi? Käytä joskus hetki aikaa ja tarkkaile tilannetta. Helsinki on aika autoiluvihamielinen ja polkupyöräilijäystävällinen kaupunki. Tsygellä saa ajaa ystävällisesti jalkakäytävällä, kännissä, päin punaisia, ilman valoja, väärään ajosuuntaan, kaahata suojatielle oli siinä pyörätietä tai ei jne. jne. Sääntöjä noudattavia polkupyöräilijöitä ei käytännössä ole. Samoista rikkeistä lähtisi autoilijalta kortti aika nopeasti.

Helsingin pyöräilijät eroavat ajokulttuurissaan perinteisistä pyöräilykaupungeista monella tapaa. Muualla pyöräilijät ovat osa tavallista liikennevirtaa, mutta täällä suuri osa pyöräilijöistä pukee oikein trikoot päälle ja pyörä alla on kilpapyörä. Sitten ajetaan hampaat irvessä ja veren maku suussa tuhatta ja sataa eikä millään muulla kuin omalla vauhdilla ole merkitystä. Miksi sillä tappovehkeellä saa ajaa rajua ylinopeutta kaupungissa, kun muutkaan eivät saa? Ne tulevat lähes äänettä hirveää vauhtia olan takaa päälle, eivätkä väistä mitään. Täällä työmatka-ajo on monille kilpasuoritus eikä työmatka. Kyllä mummot ja vaarit lakoo pysäkeillä, kun nää seikkailu-urheilijat kaahaa pää märkänä tuhatta ja sataa.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #427 : 18.10.10 - klo:23:11 »
Sepon kanssa aikalailla samaa mieltä, että jalankulkija on monessa paikkaa uhattuna näiden "kilpapyöräilijöiden" takia. Ainakin tuossa Hakaniemen-Kaisaniemen alueella, jossa päivittäin jalan liikun, olen useamman kuin kerran ollut jäädä takaa huippuvauhtia tulevan fillaristin alle. Erityisesti ottaa aivoon se, että Siltasaarenkadulla pyöräilijät painavat mistään välittämättä jalankulkijoiden seassa, vaikka se on eriksen siellä kielletty.

Toisekseen, kyllä taksi minusta on joukkoliikennettä, huolimatta siitä onko kyydissä yksi vai useampi matkustaja ja taksien pitää saada käyttää bussikaistoja. On kuitenkin ekologisempaa monella tapaa, että käytetään taksipalveluja liikkumiseen kuin että huristellaan omalla autolla. Taksin käyttöaste on korkeampi, se tarvitsee vähemmän pysäköintiltilaa jne. Eläköön taksit, ilman niitä minullakin olisi oma auto!
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #428 : 19.10.10 - klo:06:45 »
Jos Sinulla olisi ajokortti ja esim. ajaisit ammatiksesi lähes 100 000 km/vuosi, puhuisit asiasta aivan eri sävyyn.
Voi olla.

Työskentelen päivittäin raskaan liikenteen kuljettajien parissa, ja kommentistasi innostuneena hieman tiedustelin heidän mielipiteitä Paateron esityksistä. Kaikki kuljettajat, joista osa yrittäjiä ja osa renkejä, kannattivat ehdottomasti promillerajan laskua. Myös nopeusrajoitusten tiukempi valvonta sai, jopa yllättäen, lähes kaikilta kannatusta.

No, ehkä henkilöautolla liikkuvien ja työskentelevien on enemmän tarvetta juoda ne kaksi pientä olutta, yksi suuri olut tai lasillisen punaviiniä työpäivän aikana. Onneksi muuten kippeman korjasi Sepolle tuon tiedon, että Saksa on Suomea tiukempi maa promillerajojen suhteen. Oletkos Seppo monestikin syyllistynyt väärän tietosi pohjalta rattijuopumukseen Saksan maalla?

Saksan Liittotasavallassa se raja on kohta kymmenen vuotta ollut 0,5 promillea. Ja jos onettomuuteen joudut (siis ilman omaa syytäsikin) niin se raja laskee 0,3 promilleen.
Suomessa raja on 0,5. Se kertoo kansalaisille, että raja on siinä. Ja jos mokaat ja henki haisee, sitten vasta tuleekin.
« Viimeksi muokattu: 19.10.10 - klo:06:48 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #429 : 19.10.10 - klo:06:54 »
Fillaristien liikennekäyttäytymisestä olen samaa mieltä, että touhu on mennyt ihan älyttömäksi. Paatero näkee sen mörön ehkä väärässä paikassa, mutta Paatero pelkää määrärahojen laskevan kun rattijuopumusten määrä on jatkuvassa laskussa. Rajaa laskemalla saadan valvonnan määrärahat pidettyä ennallaan kun rattijuopumukset varmasti lisääntyy.
« Viimeksi muokattu: 19.10.10 - klo:09:14 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #430 : 19.10.10 - klo:09:47 »
Mulla on jostain sellainen kuva, että jopa alle 0.5 promillea veressä voidaan onnettomuustapauksissa katsoa raskauttavaksi asiaksi, vaikkei yksistään rangaistavaksi.
Voi kyllä olla että tää ei pidä paikkansa, en löytänyt nopealla googlauksella vahvistusta.

Mutta joka tapauksessa: ei se, että rattijuoppoudesta kärähtäminen saattaa aiheuttaa tuntuvia ansionmenetyksiä ja jopa työntekomahdollisuuksien määräaikaisen menettämisen, voi olla perusteena korkeammalle promillerajalle. Sehän se vasta olisikin oikeustajun kaiken vastaista, jos taviksille sallittaisiin vain 0,2 promillea, mutta ammattiautoilijalla olisi lupa juoda 0,5 promillen verran. Sillä 100 000 km vuodessa ammatikseen muita ihmisiä kuljettavalla on valtavasti enemmän tilaisuuksia aiheuttaa pysyvää vahinkoa muille ihmisille kuin konttoristilla. Ai niin mutta ammattilainenhan tietysti hallitsee ajoneuvonsa pienestä pöhnästä huolimatta täydellisesti.

On ammatteja, joissa pelkästään muutaman väärän sanan lausuminen vahingossa, jopa harmiton herjanheitto, saattaa tuoda sinulle kertaheitolla potkut. Ja sanat sentään kuitenkin aiheuttavat äärettömän harvoin kenellekään peruuttamatonta fyysistä tai edes henkistä vahinkoa.

Sanojen hallintaan verrattuna viinaa tai kaljaa on paljon vaikeampi ottaa vahingossa edes 0,2 promillen verran. Normaali ammatti-ihminen pystyy takuulla pitämään korkin kiinni edellisenä iltanakin, jos on vaara että seuraavana aamuna veressä on rangaistava määrä alkoholia. Ja jos ei pysty, niin silloin pitäisi ammatin olla jotain muuta kuin autoilija.


Fillaristien liikennekäyttäytymisestä olen samaa mieltä, että touhu on mennyt ihan älyttömäksi.

Taas yleistetään, vähän niin kuin siinä että yhden puolueen yhden kansanedustajan mielipiteet tulkitaan niin raskauttavasti kirkon viralliseksi kannaksi, että tuhannet eroavat kirkosta (ja tämäkin oli yleistys). Suuri, todennäköisesti reippaasti suurin osa pyöräilijöistä kulkee kyllä sääntöjen mukaan. Pieni näkyvä vähemmistö leimaa taas koko joukon.

Se täytyy kyllä todeta itsekin, että jalkakäytävällä saattaa nykyään missä tahansa suhahtaa polkupyörä varoittamatta ohi. Ja ne ajajat on useimmiten aika vanhan näköisiä 11-vuotiaiksi.

Poissa Janne#1

 • Forza Member
 • Viestejä: 1592
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #431 : 19.10.10 - klo:09:59 »
Se täytyy kyllä todeta itsekin, että jalkakäytävällä saattaa nykyään missä tahansa suhahtaa polkupyörä varoittamatta ohi. Ja ne ajajat on useimmiten aika vanhan näköisiä 11-vuotiaiksi.

Tosin kyllä täytyy sanoa, että pyöräilijä voi poukkoilla autojen keskellä miten sattuu paikoissa, joissa on pyörätie. Joskus jopa yksisuuntaisella tieosuudella väärään suuntaan.

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #432 : 19.10.10 - klo:10:44 »
Pitää paikkansa tuokin.

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #433 : 19.10.10 - klo:13:40 »
Paatero jatkaa tykitystään ja vaatii nyt poliisille oikeutta puuttua kerjäämiseen. Oikein hyvä, minua ottaa erityisesti päähän kun Palmusunnuntaisin ovikello soi ja oven takana ollaan kerjäämässä. Inhottavaa on myös kun kadulla pysäytetään ja kerjätään tulta tupakkaan, toisinaan jopa tupakkaa. Rahaakin jotkut kehtaavat kerjätä, erityisesti poliitikot vaalien alla. Mitä eroa muuten on avustuksen pyytämisellä ja kerjäämisellä? Kontrollia vaan lisää ja kielletään kaikki. :thumbsup:

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #434 : 19.10.10 - klo:15:09 »
Suomalaiset kävelevät aina mielessään sitä tuttua kotipihan polkua kohti navettaa muista välittämättä ja muita näkemättä, vaikka jalkojen alla olisi Mansku tai Aleksi. Amsterdamissa taas on vähän eri tyyli, kun tuhannet ihmiset polkevat vanhoilla fillareillaan niin lujaa kuin niillä pääsee ja muut osaavat pysyä omalla väylällään.