Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 252637 kertaa)

yrjö

 • Vieras
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #495 : 13.02.11 - klo:01:48 »
Tuossa varmaan on paljolti kyse ravintolatyöntekijöiden terveydestä, jotka altistutvat savulle. Tupakkikopit on parempi tapa hoitaa asia, kun sinne ei saa viedä omia juomia.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #496 : 14.02.11 - klo:00:47 »
Tuossa varmaan on paljolti kyse ravintolatyöntekijöiden terveydestä, jotka altistutvat savulle. Tupakkikopit on parempi tapa hoitaa asia, kun sinne ei saa viedä omia juomia.
Tuota(kaan) en ihan ymmärtänyt. Millä tavalla ravintolatyöntekijöiden savulle altistuminen lisääntyy siitä, jos tupakkakoppiin saa viedä kahvin/kaljan tai mitä siinä ravintolassa nyt sitten myydäänkään? Omia juomia ei kai muutenkaan ravintolaan saa tuoda, mutta että niitä, jotka on siellä ostettu, niin miksi ei edes niitä sitten? Kyse on pelkästä kostonhimosta ja pienen ihmisen kyykyttämisestä. Espanjassa ei tehdä näin, olipa laki sitten Euroopan tiukin tai lepsuin. Siellä eletään ja annetaan toisen elää, eikä koko ajan nipoteta kaikesta. Siellä on ihmisen aika hyvä olla, jos Suomeen vertaa.

Ja samalla tavalla jokainen ammatikseen ajava bussikuski ym. joka joutuu päivittäin hengittämään Helsingin erittäin huonoa ilmaa, voisi sanoa, että enpä aja metriäkään, ennen kuin putsaatte työympäristöni. Siinä ilmassa on muitakin myrkkyjä kuin tupakansavu. Jos kaikkia asioita mitattaisiin samalla mitalla, loppuisi liikenne kokonaan, se on aivan tuhannen varma. Mutta tämä juuri kertoo nykyajasta: helppoja asioita on helpompi tuomita kuin monimutkaisia, joita ei edes käsitä tai haluakaan käsittää. Siksi esim. tupakoitsijat ovatkin aika helppo maalitaulu.

Onko täydellinen suvaitsemattomuus ja kaiken tuomitseminen jonkun mielestä yhteiskunnan korkein tavoiteltava ihannetila? Onko se sitä, mitä me oikeasti tältä elämältä halusimme? Että saadaan olla sormi pystyssä oikealle ja vasemmalle ja sanoa, että te olette väärässä ja minä oikeassa? Minusta se kertoo moukkamaisuudesta ja sivistymättömyydestä, että vain omaa napaa tuijotetaan ja kaikki muut tuomitaan. Joku määrittää, mitkä ovat ainoat oikeat hyväksyttävät pelisäännöt ja muut on hiljaa. Vähemmistöllä (esim. huomaavaisilla tupakoitsijoilla) ei ole äänioikeutta tässä.

Saksa on paska maa, sanoi Seppo Räty. Suomi on paska maa, sanoi yks toinen Seppo.

 
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #497 : 14.02.11 - klo:02:22 »
Edelliseen liittyen: voiko vitutukseen kuolla? Tätä on usein kysytty ja voin vastata, että aivan varmasti voi. Se on ihan saletisti yksi suurimmista ennenaikaisen kuoleman aiheuttajista. Sitä on väitetty esim. tupakastakin, mutta mitalilla on kaksi puolta. Toisten elinikää se ehkä lyhentää, toisten pidentää, sanoi Kansanterveyslaitos mitä tahansa. Mutta se nyt on niin pihalla kaikesta muutenkin, että minä olen alkanut nimittää sitä nimellä Kansanmurhalaitos. Kumpaan kuolee enemmän, vitutukseen vai tupakkaan? Ei ne tiedä sitä ja vaikka tietäis, eivät kerro. Todennäköisesti vitutukseen menehtyy monia kymmeniä kertoja enemmän kuin tupakkaan.

En mäkään usko, että tupakka olisi mikään terveysvaikutteinen aine, mutta jotain iloa se tarjoaa, koska sitä käytetään.Toisille se on niitä harvoja keinoja ja nautintoaineita, jolla jaksaa edes omat päivänsä loppuun asti taapertaa, kun muutakaan kovin kivaa ei elämässä ole. Eli siis lisäävät elinpäiviä joidenkin kohdalla. 

Suomen Kansanmurhalaitos ja kaikkien terveysterroristien ja -fasistien ylipappi Pekka Puska on meille aina saarnannut tupakan pahuudesta. Eduskunta on näköjään ottanut ja uskonut vanhaa, mutta tässä tapauksessa ei kovin viisasta miestä. Mitä enemmän kieltoja, sitä terveempi kansa, luullaan.

Kansanmurhalaitos oli aivan pihalla esim. sikaflunssarokotteesta. Se hoki, että kaikkien kannattaa se ottaa. Itse jätin väliin, koska olen laiska innostumaan tommosista enkä ollut riskiryhmien etunenässä. Avopuolisoni jätti myös ottamatta, koska on alan ammattilainen ja kuuli kentältä erittäin paljon negatiivista sen rokotteen sivuvaikutuksista. Meillehän otettiin kaikkein halvinta ylijäämäroskarokotetta, joka ei muualle kelvannut. Savossa sitä jonotettiin yli 20:n asteen pakkasessa verissä päin, mutta sellaista elämä on. Sitten alkoi tulla niitä lasten narkolepsiatapauksia, jotka yritettiin lakaista maton alle, tietysti, koska Suomessa ollaan. Eli Kansan"terveys"laitoksen rokote aiheutti monille elinikäisen taudin, josta ei voi parantua.

Sitten oli tämä suuri rasvakeskustelu. A-studiossa oli kuultavana kaikki uusimmat, puolueettomat, monikansainvälisten tutkimusten tuloksia kertovat lääkärit ja mm. verisuonikirurgi. Toisella puolella oli Kansanmurhalaitos, joka lähetti sinne kakkosmiehensä, koska Puska ei uskaltanut menettää kasvojaan. Meille on siis kymmeniä vuosia opetettu täysin vääriä käsityksiä eri rasvoista ja niiden haitoista tai terveysvaikutuksista. Kansanmurhalaitoksen kakkosmies jokelteli hämillään niitä vanhoja uskomuksia, joiden perusteella suositukset ovat. Eikä uskonut mitään näistä uusista. Katsoja sai sitten valita, kumpaa uskoo. No jos ei ole varma, voi lähteä siitä, että Valtio valehtelee aina. Kepu pettää aina, mutta Suomen valtio ihan aina. Jos joku asia on varma, silloin se on aivan varma.

Suomalaisille valehtelu ei ole tosin mikään uutuustuote, vaan selkeä jatkumo. Minun nuoruudessa opetettiin koulussakin, että sota on rauhaa, musta on valkoista ja ystävät ovat vihollisia. Kekkonen käski kertoa niin. Kukaan ei uskonut, mutta leikittiin niin. Ja saatiin pysyvä vamma sieluun. Mutta että vielä tänä päivänäkin meille valehdellaan, on huonompi asia se.

Things could be worse, Klubi could be Honka!

yrjö

 • Vieras
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #498 : 14.02.11 - klo:11:30 »


Ja samalla tavalla jokainen ammatikseen ajava bussikuski ym. joka joutuu päivittäin hengittämään Helsingin erittäin huonoa ilmaa, voisi sanoa, että enpä aja metriäkään, ennen kuin putsaatte työympäristöni. Siinä ilmassa on muitakin myrkkyjä kuin tupakansavu.


No ehkä se tupakoinnin lopettaminen ravintoloista on hiukan helpompi tehdä kuin puhdistaa Helsingin ilma. Toki Helsingin ilmakin puhdistuisi jos saataisiin kalliita tietulleja ja jopa ajokieltoja, kuten kaikissa eurooppalaisissa kulttuurikaupungeissa on jo olemassa.  :D

Kansanmurhalaitoksesta olen periaatteessa samaa mieltä. Nikotiinin haitallisuuteen uskon edelleen, mutta en rasvan.  :beer:

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #499 : 14.02.11 - klo:16:05 »
Kansanmurhalaitoksesta olen periaatteessa samaa mieltä. Nikotiinin haitallisuuteen uskon edelleen, mutta en rasvan.  :beer:
Vai olisko sille sittenkin parempi nimi "Kansanmurhauslaitos"? Se olis vähä kevyempi ja leikkisämpi eikä niin totinen. Koska ne ei osaa terveyttäkään edistää, niin vaikea uskoa, että se murhauskaan niiltä kovin hyvin sujuisi. Ainakaan oikein. Aprisoos, olisko muuten hautakiveen osuva teksti: "Väärin murhattu, terveisiä Pekka Puskalle & co." No nyt meni jo makaaberiksi. Yleensä en harrasta kolkkoa huumoria ikinä.

Pakkovenäjästä on ehkä parempi keskustella täällä kuin siellä Klubipääty-otsikon alla. Olen iloinen, että venäjän kielen harrastuksesi vielä on hengissä, mutta suosittelen puhaltamaan sitä kipinää, ettei se sammu. Ehdin jo hieman säikähtää, että ei kai vaan se Toveri Yrjö ja Valko-Venäjän veteraani ole niitä salonkikommunisteja, joille vuosikertaviinit ja shamppanjaillalliset maistuvat paremmin kuin nk. likainen työ sen vallankumouksen parissa. Mutta: sateen sattuessa vallankumous pidetään sisällä, eikö? Mä tuun mukaan, jos juomat on laadukkaat.

Mutta nyt taidan lähteä paistamaan silakoita, että saadaan dioksiiniarvot tasapainoon tai vähä yliki. Kaveriksi aattelin veivata pottumuussin, notta ristus. Toivottavasti ne perunat on kasteltu Kemiran tunnetusti maukkailla teholannoitteilla. Ainakin Suomenlahti vihertää aika mukavasti, kun niitä on sinnekin pikkusen lorahtanu. Että ei se turhaa kamaa ole. Kissalle on vähän parempaa eli kampelaa. Nirsona sille ei silakka kelpaa. :)

Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #500 : 19.02.11 - klo:11:04 »
Eli Kansan"terveys"laitoksen rokote aiheutti monille elinikäisen taudin, josta ei voi parantua.
Ja kuka kantaa vastuun? Ei kukaan, ei sitten yksikään ole pystynyt kuin varovasti pahoittelemaan. Rahalla ei voi tuota sairautta korvata, mutta on toki oikein että korvauksia on tulossa. Loppujen lopuksi ne rahat oli veronmaksajien fyrkkaa - Sinun ja minun. Tämä on kai sitä yhteisvastuullisuutta.

Helvetin monella ihmisellä on valtava hinku yhteiskunnan päättäjien ja muiden tärkeiden ihmisten joukkoon. Enkä ihmettele miksi; kohtuu liksa, hyvät edut, ei mitään vastuuta.

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #501 : 20.02.11 - klo:21:27 »
Ei kai tuo Kansanterveyslaitos ole kuitenkaan ihan kaikessa epäonnistunut, kun meillä äijien keskimääräinen elinikä huitelee jo kahdeksankymmenen liepeillä ja itänaapurissa ukot kuolee melkein puolet nuorempana. Ihan pikkuisen kohtuullisuutta siihen kritiikkiin, vaikka läskisoosin syöminen onkin Suomen laissa kielletty ja kaikessa me mokataan Nokiaa ja paperiteollisuutta myöten.  ;)
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #502 : 07.03.11 - klo:20:02 »
Lienee aika provosoida siis tarkoitin että aloittaa Suuri Vaalikeskustelu täälläkin. Tuleva suurvoittaja on vihdoin julkistanut ohjelmaansa hiukan. Huh huh! Olipa aikamoista torttua, joka oli kuorrutettu sekä alkukantaisella ja perusteettomalla uholla että sisäänpäinkääntyneellä pelokkuudella. Varmasti puree metsän asukkaisiin hyvin. Uskomaton miksaus mahdollista ja mahdotonta. Minun arvosanani: 4-.

Maahanmuutto lie vähenee, mutta maastamuutto kyllä räjähtää, jos noi pääsee valtaan sikäli jos täältä enää pääsee poies? Passeista kannattaa pitää huolta, ennenku ne peruutetaan. Passin saamisen ehtona jatkossa on, että muistaa Eero Mäntyrannan voittoajan 30 km:n hiihdossa ja osaa veistää puukolla pajupillin ja tuohivirsut. Pakkoruotsi poistetaan ja tilalle tulee elinikäinen pakkokanteleensoiton pitkä oppijakso. Sen voi korvata sillä, jos osaa nypyttää 10000 karjalanpiirakkaa viidessä minuutissa.

Euro vaihdetaan takaisin Suomen Tasavallan "Markkaan", jonka kurssi sidotaan ruplan kurssiin.

Moskovassa Putiinit ja Medveedevit naureskelee, että heh, ne teki sen ihan itse. Nyt voidaankin sitten palata v. 1809 rajoille eli nk. normaalitilaan. Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevan saksalaisen Lidl-myymälän henkilöstölle tulee pakkovenäjän kurssit. Ruotsin kruunut käyvät, mutta Moskovan kurssilla.

Taitaa olla aika nostaa kytkintä täältä niin kauan kun voi. Talvetkin on täällä nykyään niin perussuomalaisia notta ristus! Ehkä tän kämpän hinnalla vois saada Espanjasta yksijön taikka pienen kaksijon, kuka tietää. Mutta siellä ainakin maksetaan euroilla, eikä maksa paljon! ;D
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #503 : 07.03.11 - klo:20:06 »
Ehkä tän kämpän hinnalla vois saada Espanjasta yksijön taikka pienen kaksijon, kuka tietää. Mutta siellä ainakin maksetaan euroilla, eikä maksa paljon! ;D
Espanjassa kaikki hyvin: Euroopan Unionin korkein työttömyys, talous aivan retuperällä. Kohta sielläkin ollaan huutamassa EU:ta ja muiden EU maiden euroja apuun.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #504 : 07.03.11 - klo:20:19 »
Kyllä se oli kuule Ruotsikin välillä aika ruosteessa, mutta sieltä nousivat. Sama koskee esim. Saksaa ja Viroa. Espanjankaan lama ei kestä ikuisesti. Ne on Kreikkaan verrattuna sentään täysin toiselta planeetalta. Onko Suomessakaan joka hetki nousukausi? Kyllä tämä on aaltoliikettä aina. Sitäpaitsi, se elämän rikkaus ei mun kohdalla asu lompakossa ollenkaan. Riittää, että toimeen tulee. Kunhan ei urpojuntit hääräile ja määräile joka asiassa. Ja jos aurinko joskus vähä paistais ja olis lämmintä. Oon vähään tyytyväinen.
« Viimeksi muokattu: 07.03.11 - klo:20:21 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #505 : 07.03.11 - klo:20:28 »
Tuleva suurvoittaja on vihdoin julkistanut ohjelmaansa hiukan. Huh huh! Olipa aikamoista torttua, joka oli kuorrutettu sekä alkukantaisella ja perusteettomalla uholla että sisäänpäinkääntyneellä pelokkuudella. Varmasti puree metsän asukkaisiin hyvin. Uskomaton miksaus mahdollista ja mahdotonta. Minun arvosanani: 4-.
Yhtään ääntä ei ole vielä annettu, joten suurvoittaja nimetään sitten 17.4.

PS:n ohjelma oli mielenkiintoinen ja sisälsi tosiaan paljon mahdollista ja ehkä myös mahdotonta. Alkukantaisuutta en havainnut, mutta sen voi tietysti käsittää monella tapaa. Perusteetonta uhoa varmasti, koska uhoon ei ole aihetta vielä - ehkä vaalien jälkeen. Pelokuutta en ole perussuomalaisten jutuissa nähnyt, kaikkien muiden puolueiden sitäkin enemmän.

Gallupeissa on mielenkiintoista ollut myös, hallitusvastuusta ja ydinvoiman lisäämisestä huolimatta, Vihreiden menestys. Tai siis asemien pitäminen. Vaalikampanjoissa Vihreät ovatkin sitten vetämässä pahasti riman ali - jokaisen vihreän on välttämättä kommentoitava käsittämättömillä argumenteilla perussuomalaisia. Pelko on kova vihreässä perseessä? Toki muutkin puolueet, ja heidän kannattajat, tuntuvat tällä hetkellä keskittyvän enemmän perussuomalaisten tekemisiin kuin omaansa.

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #506 : 07.03.11 - klo:20:34 »
Kyllä se oli kuule Ruotsikin välillä aika ruosteessa, mutta sieltä nousivat. Sama koskee esim. Saksaa ja Viroa. Espanjankaan lama ei kestä ikuisesti. Ne on Kreikkaan verrattuna sentään täysin toiselta planeetalta. Onko Suomessakaan joka hetki nousukausi? Kyllä tämä on aaltoliikettä aina. Sitäpaitsi, se elämän rikkaus ei mun kohdalla asu lompakossa ollenkaan. Riittää, että toimeen tulee. Kunhan ei urpojuntit hääräile ja määräile joka asiassa. Ja jos aurinko joskus vähä paistais ja olis lämmintä. Oon vähään tyytyväinen.
Sulle Suomi on ollut jo vuosia paikka, josta pitää päästä pois. Perussuomalaiset ei ainakaan ole olleet tätä ihanaa maata johtamassa, hääräilemässä ja määräilemässä - eikä ole sitä jatkossakaan yksin (Vihreitä lukuunottamatta kaikki taitavat olla halukkaita yhteistyöhön). Suomen ilmastoon ei oikein voida vaikuttaa, ei edes Vihreät?

Espanjaan ja koko Eurooppaan on tulossa vielä nousukausi ja taas laskukausi, siitä ei ole epäilystä.
« Viimeksi muokattu: 07.03.11 - klo:20:36 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #507 : 07.03.11 - klo:20:35 »
Perusteetonta uhoa varmasti, koska uhoon ei ole aihetta vielä - ehkä vaalien jälkeen. Pelokuutta en ole perussuomalaisten jutuissa nähnyt, kaikkien muiden puolueiden sitäkin enemmän.
Minä puolestani olen nähnyt. Ohjelma on muinaissuomalaisuuteen käpertymistä eikä edusta tätä päivää eikä huomista. Eilistä kyllä sitäkin enemmän. :'(

Eikä ole sen puoleen vihreitäkään tullut mieleen äänestää. Sen jätän töölöläisille ämmille, jotka eivät ymmärrä siitä(kään) asiasta enempää kuin sika pianosta. Tuli asuttua 23 v Töölössä ja luulen tuntevani sen tyypin. Täällä maalla kun asuu, on luonnon säästäminen ja huomioon ottaminen niin täysin itsestään selvä asia, joka menee edelle omaa etua aina. Ei siihen täällä mitään puolueita tarvita kertomaan, mitä voisit tehdä paremmin.

Kaupungissa jotkut hörhöt kaavailee niitä Yrjön "ruuhkamaksuja", voi venäjän pyssyt, sekin vielä. Ilmeisesti kommunistien ja vihreiden mielestä yhdyskuntarakenne pitää tiivistää siten, että koko valtakunnan asukkaat asuvat 200-kerroksisissa pilvenpiirtäjissä keskellä Helsinkiä. Muualla asumista rangaistaan lisäveroilla, haistakaa v*ttu koko torvisoittokunta. Jos jo yli 40 vuotta asui cityssä ja maksoi kiltisti kaikki siihen kuuluvat maksut ja sai mukavuutta ja elämän helppoutta ja sitten muutti landelle, että taas joku uusi city-ihminen mahtui tilalle, niin miten täältä pääsee sitten mihinkään muuta kuin hiihtämällä jos autolla ei sais ajaa? Mä taidan hiihdellä tästä muihin maisemiin pikkuhiljaa.
« Viimeksi muokattu: 07.03.11 - klo:21:06 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #508 : 08.03.11 - klo:07:44 »
Kaupungissa jotkut hörhöt kaavailee niitä Yrjön "ruuhkamaksuja", voi venäjän pyssyt, sekin vielä. Ilmeisesti kommunistien ja vihreiden mielestä yhdyskuntarakenne pitää tiivistää siten, että koko valtakunnan asukkaat asuvat 200-kerroksisissa pilvenpiirtäjissä keskellä Helsinkiä. Muualla asumista rangaistaan lisäveroilla, haistakaa v*ttu koko torvisoittokunta. Jos jo yli 40 vuotta asui cityssä ja maksoi kiltisti kaikki siihen kuuluvat maksut ja sai mukavuutta ja elämän helppoutta ja sitten muutti landelle, että taas joku uusi city-ihminen mahtui tilalle, niin miten täältä pääsee sitten mihinkään muuta kuin hiihtämällä jos autolla ei sais ajaa? Mä taidan hiihdellä tästä muihin maisemiin pikkuhiljaa.
Suomessa ei ole suuria kaupunkeja eikä todellisia ruuhkia, joten ruuhkamaksuja ei tarvita. Vihreällä eliitillä ja kommareilla ei ole mitään todellisuudentajua ihmisen arjesta. Ruuhkamaksut eivät lisää merkittävästi julkisen liikenteen käyttöä. Sen sijaan ne lisäävät eriarvoisuutta eri alueilla asuvien ihmisten kesken. Arhinmäki; ihan kivaa että Sinä voit ajella fillarilla silloin tällöin. Mitäs kun töihin pitää mennä ajallaan että saa täyden palkan ja matkaa on parikymmentä kilometriä, ulkona pakkasta 25 astetta eikä VR:n junat taaskaan kulje? Nykylinjauksen mukaan VR tai HSL ei korvaa myöhästymisistä tai ajamatta jääneistä vuoroista matkustajille aiheutaneita haittoja (pl. kaukojunat). Julkisen liikenteen käyttöä saadaan lisättyä laittamalla julkinen liikenne kuntoon eikä rankaisemalla sen heikkoon tasoon syyttömiä? Autoilua verotetaan mielestäni jo nyt rankasti, polttoaine on kallista joten miksi tähän pitää vielä saada lisämaksuja? Nykytaso on kohtuullinen. Perussuomalaiset vastustaa ruuhkamaksuja, joten ei ole ihme että Uudellamaalla kannatuslukemiksi on arvioitu jopa yli 20%.

Ruuhkamaksut tulevat nostamaan Stadin asuntojen arvoa entisestään, joten ruuhkamaksujen kannattajien suosio Stadissa on taattu. Täytyy palata "kotiin" ennen niiden tuloa, vaikka sellaiseen 200-kerroksiseen pilvenpiirtäjään Töölönlahden rannalle. Saisiko kattohuoneiston? :laugh:
« Viimeksi muokattu: 08.03.11 - klo:08:16 kirjoittanut Bebeto »

Poissa mike--2000--

 • Forza Member
 • Viestejä: 1148
 • Forza HJK!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #509 : 08.03.11 - klo:12:14 »
"Perussuomalaiset vastustaa ruuhkamaksuja, joten ei ole ihme että Uudellamaalla kannatuslukemiksi on arvioitu jopa yli 20%."

Perussuomalaisten kovat kannatuslukemat Uudellamaalla tuskin kuitenkaan johtuvat ruuhkamaksujen vastustamisesta, vaan erään katolilaiseksi kääntyneen mankkaalaisen verbaalisesta lahjakkuudesta ja jonkinasteisesta vetovoimasta jota on vaikea käsittää. Muoti-ilmiö ja gallup-voittajien kelkkaan on toki helppo hypätä. Tämä jos mikä on gloryhunterismia.

Itse kannatan ruuhkamaksuja, vaikka en vihreitä, kommareita, stalinisteja, vasemmistolaisia, ituhippejä (listaa saa jatkaa) äänestäkään. Perusteluni ruuhkamaksujen välttämättömyydelle ovat, että ruuhkamaksuilla perityt tulot voidaan kohdentaa joukkoliikenteen lisäämiseen ja parantamiseen josta ruuhkamaksujen vastustajat narisevat, ympäristönäkökulmat (tervetuloa vaan haistelemaan "raikasta" ilmaa ruuhka-aikoina esim. Manskulle, Hämeentielle tai Itäväylälle) sekä ylipäätään liikenteen sujuvoittaminen Stadissa ja se, että autojen vähentyessä autoille varatut tilat voidaan hyödyntää paremmin, esim. rakentamalla niiden tilalle asuntoja. Ruuhkamaksujen käyttöönotto parantaisi Helsingin seudun liikenteen toimivuutta ja liikenneturvallisuutta. Ruuhkamaksut nostaisivat joukkoliikenteen kilpailukykyä ja matkustajamääriä. 

Mm. Stockiksessa ruuhkamaksut toimivat. Vaikka niistä ei vielä ilmeisesti taloudellista hyötyä ole ollutkaan, yksityisautoilu ruuhkamaksualueella on vähentynyt ja julkisten matkustustajamäärät kasvaneet. Ja ei kannata vedota siihen, että "Tukholmassa julkiset toimivat paremmin kuin Helsingissä"; kaupungissa asuneena voin vakuuttaa, että ei toimi. Vaikka metroverkosto onkin laajempi siellä Helsinkiin verrattuna, on sielläkin omat ongelmansa jatkuvilla julkisten myöhästelyillä, kieltä osaamattomilla kuskeilla/lipunmyyjillä, jne, järjestyshäiriöillä ja lisäksi kaupungissa on huomattavasti kalliimpaa matkustaa julkisilla kuin Stadissa.

On selvää, että ruuhkamaksujen lisäksi julkista liikennettä tulee ehdottomasti kehittää koko pk-seudulla. Ainakin raideliikenne on hävettävän olematonta koko pk-seudulla. Tämä ei toki ole mikään ihme, kun raideliikenteen ja julkisen liikenteen kehittämisen sijaan rahoja auto-Suomessa on vuosikymmeniä syydetty yksityisautoilun helpottamiseksi, autosiltoihin Viitasaarelle, automarketteihin ja moottoriteihin Mankkaan pelloille. Sitä on saatu mitä on tilattu.
Public enema # 1