Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 252622 kertaa)

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #645 : 23.04.11 - klo:16:45 »
Vähän ehkä pitkälle menevä tuo sun tulkintasi tällä kertaa. Eivät ole irtautumassa Schengenistä, mutta hakevat muutoksia käytäntöihin.

Tulkinta oli Ylen Pariisin toimituksen (Raine Tiessalo) ja otettu suoraan jutun otsikosta. Medialukutaitoni ei missään tapauksessa halunnut muuttaa tulkintaa.
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/04/ranska_suunnittelee_schengenin_sopimuksesta_irtautumista_2538414.html

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #646 : 24.04.11 - klo:00:23 »
Joo, kyllähän tuo otsikointi on jutun sisällönkin perusteella harhaanjohtava. Ja vaikka kannatankin Schengenin sopimusta, kannatan myös ihmeekseni Sarkozyn sopimukseen tekemää muutosehdotusta, ihan vaan Berlusconin kiusaksi.
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #647 : 28.04.11 - klo:00:05 »
Me hurraa-perussuomalaiset olemme onneksi maailman rehellisintä kansaa! Meitä ei pysäytä dopingpaljastukset, ei Singaporen taalat eikä mikään muukaan. Jos joku muuta väittää, se on väärässä tai syyte on vanhentunut. Kuten nyt eräät hiihdossa kepulikonsteilla menestystä tavoitelleet tahot kertovat. Eli: ehkä otin, ehkä en, mutta ei sen väliä, koska syyte on vanhentunut. Totuudella ei ole väliä tietenkään, ketä se kiinnostaa? Tamu väittää, että heidät uhrattiin. Antaa siis ymmärtää, että moni muukin on ottanut kyseenalaista rahaa vastaan, mutta heitä kyrsii, kun jäivät siitä kiinni housut kintuissa ja toimitusjohtaja Thaimaassa.

Olen aina pitänyt suomalaisia itänaapureittemme jälkeen maailman epärehellisimpänä kansana. Meitä on vedetty kölin alta aina Kekkosen ajoista lähtien. Koulussa opetettiin, että sota on rauhaa, ystävät vihollisia ja musta valkoista. Kekkonen käski niin. Siitä sai sellaisen vamman sieluun, mistä ei toivu ikinä.

Kannattikin vaihtaa huonot kansanedustajat vielä huonompiin. Tänään Hesarissa on järkyttävä kirjoitus, sivu C8, kuinka fasistit ovat soluttautuneet perussuomalaisiin. Fasistijärjestö nimeltä Suomen Sisu ry. hallitsee suurta osaa eduskuntaryhmästä. Eräs heistä on uskonrauharikkomuksesta tuomittu Jussi Halla-Aho. Eli siis rikollinen, ainakin ex-sellainen. Suomen Kusi esim. kieltää holokaustin (josta Saksassa pääsisi vankilaan) ja rinnastaa suomenruotsalaiset maahanmuuttajiin. Tavoitteena on yksikielinen ja etnisesti puhdas Suomi. Jippii! Soini ei ehkä tiedä, millainen pömmi siellä muhii ryhmässä. Tai ehkä se taputtaa käsiään, mene tiedä.

Itse olen vieraillut Auschwitzissä, Birkenaussa, Treblinkassa jne. useita kertoja. Ehkä ne ovatkin sitten vain jutkujen jälkeenpäin rakentamia kulisseja, eikä siis totta? Meidän tuleekin olla syvästi kiitollisia siitä, että meitä lahjakkaammat opastavat meitä historian uudelleenkirjoittamisessa ja oikean totuuden esilletuomisessa.

Berlusconi, Mike 2000 ja minä olemme puolestamme oikeassa esim. siinä, että lähes mistä tahansa muualta saa parempaa tai helvetin paljon parempaa ruokaa kuin täältä Junttilasta. Sekin tosiasia oli suomalaisille ikävää kuultavaa. No, onhan se kaurapuuro ja HK:n blöö hyvää, en kiistä, mutta...mämmiin en ainakaan koske, en!

Nyt teen seuraavaksi sen, että menen tai soitan tai miten vaan jotain, sinne Maistraattiin henkikirjoittajalle ja vaihdan kieleni takaisin äitini äidinkieleksi eli ruotsiksi. Ihan vaan persujen kiusaksi. Onpahan tilastoissa yksi suomenkielinen vähemmän ja yksi ruotsinkielinen enemmän. Toivon, että kaikki muutkin kaksikielisen taustan omaavat tekevät sen, että suuri kaksikielinen rikkaus säilyy tässä maassa. Siitä ei ole suomenkielisille haittaa, pelkkää hyötyä. Mutta sitähän tollot ei tajua. Täällä ei juntit määräile eikä hääräile. Ja, passi kannattaa pitää tyynyn alla visusti tallessa, sitä voi tarvita ennen kuin huomataankaan. Suomen Kusi ry:n partiopojat voi tulla aamuyöllä taskulampun valossa tarkistamaan, oletko suomalainen vai et.

Täytyykin alkaa harrastaa metsästystä, että saa laillisen haulikon eteiseen odottamaan mahdollista käyttöä. Siis niitä jäniksiä. Hyviä jänispatareseptejä onkin jo monta.


« Viimeksi muokattu: 28.04.11 - klo:00:35 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #648 : 28.04.11 - klo:07:56 »
Eräs heistä on uskonrauharikkomuksesta tuomittu Jussi Halla-Aho. Eli siis rikollinen, ainakin ex-sellainen.
Rikollisia, tai ainakin ex-rikollisia, meillä on ollut aina eduskunta täynnä, ja ihan ministereitäkin. Esimerkiksi Vanhasen ja Kiviniemen hallituksessa on asuntoministerinä kokoomuslainen Jan Vapaavuori, joka on tuomittu ainakin ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä, sakkoihin varkaudesta sekä  sakkoihin ja ajokieltoon rattijuopumuksesta. Minun mielestä nuo on pahempia rikoksia kuin uskonrauhanrikkomus.

Vanhasen hallituksessa istui myös toinen rikollinen eli aikanaan puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen tuomittu Sirkka-Liisa Anttila.

Sakkoja, esimerkiksi liikenteessä, lienee saanut useampikin.

Huumeiden käyttäjiä ja kokeilijoita eduskunnassa riittää jonoksi asti.

Täydellisiä kansalaisia ei ole olemassa, joten ei näistä nyt kannata maatansa myydä. Missä asiat on tällä saralla paremmin?
« Viimeksi muokattu: 28.04.11 - klo:08:15 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Samba

 • Forza Member
 • Viestejä: 2312
 • Suomessa on vain yksi jalkapalloseura
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #649 : 28.04.11 - klo:11:44 »
Eräs heistä on uskonrauharikkomuksesta tuomittu Jussi Halla-Aho. Eli siis rikollinen, ainakin ex-sellainen.
Minun mielestä nuo on pahempia rikoksia kuin uskonrauhanrikkomus.
Tämänkin tuomio oli vähintään kyseenalainen. Kahdesta kriittisen tarkastelun kestävästä premissistä vedetty johtopäätös, jota ei voitu loogisesti kumota, aiheutti tuomion vähintäänkin kyseenalaisella perusteella. Joku voisi jopa nimittää Halla-ahoa mielipiderikolliseksi.

Ja ei, en äänestänyt Hallista tai ketään muutakaan persua. Rikollista, ainakin ex-sellaista kylläkin äänestin ja tein tämän vielä täysin tietoisesti.
"Tarkoitushan on olla pelissä parempi, eli tehdä enemmän maaleja."

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #650 : 28.04.11 - klo:23:23 »
Jokainen kansalainen saa äänestää omantuntonsa mukaan kuten haluaa, ehdokkaan menneisyydestä huolimatta. Päivän Persu-uutiset (niitä tuleekin riittämään joka ainoalle päivälle kaiketi):
1) Soini nuhteli edustaja Hakkaraista Viitasaarelta kielenkäytöstä. Hän oli puhunut mm. "neekeriukoista" ja varoittanut minareeteista Helsingissä.
2) Noin 1200 mielenosoittajaa kokoontui Eduskuntatalolle osoittamaan mieltä suvaitsevaisuuden ja monikulttuurisuuden puolesta.

Mä haluan edelleen tietää, kuinka vahva fasistiklikin ote on Persujen ryhmästä. Terveellä itsetunnolla varustettu ihminen ei tarvitse fasisteja eikä kommunisteja, edes jonkin verran suvaitsevaisuutta pitää olla, ettei näe itseään ainoana viisaana.

Koska suomalaistollot lopettavat kusettamisen ja valehtelun? Ja sama ruotsiksi.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #651 : 29.04.11 - klo:06:14 »
Mä haluan edelleen tietää, kuinka vahva fasistiklikin ote on Persujen ryhmästä. Terveellä itsetunnolla varustettu ihminen ei tarvitse fasisteja eikä kommunisteja, edes jonkin verran suvaitsevaisuutta pitää olla, ettei näe itseään ainoana viisaana.
Kansallismielisten ryhmä on pieni, mutta äänekäs. Ei siitä persujen kansanedustajaryhmästä kyllä suuri osa kuulu Suomen Sisuun kuten joku väitti, totuus taitaa olla neljä 39:sta. Suurin osa on siis ainakin jonkin verran suvaitsevaisia, ja loputkin on Soinin otteessa. Älä Seppo ole huolissasi, vaikka Hesari näitä tarkoitushakuisia juttuja kirjoittelekin - on tehnyt sitä jo vuosia.

Kunnallisvaalien jälkeen oli lehdissä samaa laulua tästä "Pahamaineiseista Suomen Sisusta" ja sen hyökkäämisestä kaikkien kuntien valtuustoihin. Kolme vuotta on nyt kunnanvaltuustot olleet täynnä persuja eikä mitään fasistista ole tapahtunut. Samoin kuntavaalien jälkeen epäiltiin persujen yhteistyökykyä, ammattitaitoa ja vaikka mitä liittyen kuntapoliitikan tekoon - ja kaikki on mennyt oikein hienosti.

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #652 : 29.04.11 - klo:07:56 »
Eräs kolumnisti ( ei siis kommunisti ) kirjoitti, että Persut tekevät nyt "likaisen työn" Kokoomuksen puolesta tässä maahanmuuttoasiassa. Ai niin, mutta Seppohan sanoikin tässä ketjussa aiemmin , että kaikki tsournalistit eli toimittajat ovat kommunisteja ( tai ainakin melkein kaikki; johtuneeko se muuten toimittajien pienistä palkoista vai mistä... on nälkä aina vieraanamme laulussa sanotaan? ) , joten summasummarum kolumnisti on kommunisti ja persu voi olla fasisti tai kommunisti tai sitten persu voi olla myös jotain ihan muuta kuten esim. tavallinen suomalainen työttömäksi jäänyt mies. Niin ja yksi persuhan on ainakin demari , nimittäin se Metalliliiton entinen ydinvoimalobbari "Hetkonen sanoi Putkonen". Ja Kepuhan se menetti eniten ääniä persuille, joten persuthan edustavat Suomen kansan koko kirjoa vasemmalta oikealle. Heitä kaikkia yhdistää tyytymättömyys johonkin. Tämän piti olla hauska vappujuttu eli pakina, mutta eihän tässä ole päätä eikä häntää, joten lopetan raporttoni täältä tähän ennenkuin syntyy uusi kapina ( Huom. tuo rimmasi aika hyvin! ). Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, Hyvää Vappua och Glada Vappen keskikoulun pakkoruotsilla! Uutistudio jatkaa, olkaa hyvä!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #653 : 01.05.11 - klo:22:30 »
Älä Seppo ole huolissasi, vaikka Hesari näitä tarkoitushakuisia juttuja kirjoittelekin - on tehnyt sitä jo vuosia.
No joo joo, uskotaan jo. Meidän uusi mottomme on: Ei namuja mamuille! :beer: Syödään itte kaikki. Voi tätä vaalienjälkeistä hulinaa; meillä on karkkipäivä joka päivä. Kunnes rahat loppuu. Mut ai nii, sit voidaan lainata sanotaan vaikka...noh, Portugalilta.

Tällä vauhdilla meidän tie oikeesti on Kreikan ja Portugalin tie. Jo kauan on syöty enemmän kuin tienattu ja velkaannutaan lisää joka päivä (valtiontalouden kestävyysvaje). Nousukauden aikana pitäisi velkoja yrittää lyhentää, ettei sitte pahan päivän tullessa olla samassa jonossa Kreikan ja Portugalin kanssa. Mutta nyt tais tulla yks oikee jakopuolue taas valtaan. Kaikkea hyvää vaan paljon kaikille, kyllä ne joku sit maksaa jos jaksaa, ei se meitä tässä ja nyt kiinnosta, kunhan äänestätte meitä uudelleenkin.

Ja vaikka meillä nyt on työttömiä, kohta ei enää ole tarpeeksi työllisiä, jotka maksaa laskut. Työpaikatkin kyllä kaikkoavat täältä edelleen ja kukaan ei keksi uusia tilalle. Kuka täällä edes oikeasti haluaisi yrittää mitään? Keskimääräinen elinikä pitenee rajusti ja siten myös rahanmeno. Nyt jo mulle on kerrottu että en tule saamaan eläkettä sen vanhan laskukaavan mukaan, mikä silloin sovittiin. Eli Suomi on valehdellut mulle päin naamaa. Lisää leikkauksia eläkkeisiin on luvassa aivan varmasti ja todella paljon ja rajuja, koska rahaa ei yksinkertaisesti ole eikä tule mistään. Kiitti vitusti, että luotin Isänmaahan. Kyllä kannatti. Toinen sopijaosapuoli voi siis halutessaan muuttaa sääntöjä kesken pelin. Epärehellistä peliä, ryssämentaliteettia pahimmillaan. Kohta ne kertoo, että saat täydet eläkkeet ja pennin hyvityskorkoa päälle, jos teet töitä 150-vuotiaaksi.

Kreikka, Irlanti, Portugali, kuka seuraava? No se pieni, mutta urhea pohjoinen kansa, joka on voittanut Jääkiekon B-MaailmanMestaruuden, jukupliuta. Siinä maassa jääkarhutkin pyörtyy kun Soinin kohtaa. Ne luuli tulleensa Paratiisiin, mutta kun näki ton espoolaisen, tiesivät että olikin tulleet Helvettiin.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #654 : 12.05.11 - klo:15:53 »
Politiikka on kieroa ja vaatii taitoa. Tyylikkäästi harhautellen, vuosikymmenien aikana hankitulla kokemuksella,  Kokoomus ja SDP onnistuivat pelaamaan persut ulos hallituksesta. Molemmilla oli varsin hyvin tiedossa, että on vain yksi asia josta persut eivät voi joustaa. Niinpä siitä piti tehdä sellainen päätös, ettei persuille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin vetäytyä hallitusneuvotteluista.

Persujen päätöksen jälkeen on Kataisen puhelin alkanut soida. Hallitukseen on nyt paljon paikkoja vapaana ja muiden puolueiden puheenjohtajat kääntelevät vanhaan malliin takkejaan. Hallitusohjelmalla nyt ei niin väliä ole kunhan pääsee ministerikyydillä kulkemaan.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #655 : 12.05.11 - klo:16:47 »
Tuo on yksi näkemys. Mutta vaikka persut saivatkin suuren vaalivoiton, niitä kannattaa siitä huolimatta edelleenkin vain alle viidennes suomalaisista. Sen kokoisella kannatuksella ei voi yksin sanella ehtoja, vaan on tehtävä kompromisseja. Lausutaanko persut muuten ruåtsiksi pärssut? Jaa, se taitaa olla yksikielinen puolue, vielä. :)

Kyllä mä toivon vieläkin, että niille takaovi löytyy hallitukseen jollakin hygieenisellä tavalla tai sinne päin. Mulle ei ainakaan ole niin tärkeää se, kuka mustan Audin takapenkillä istuu kuin se, että Suomi ei tehnyt omalle asialleen suurempaa vahinkoa hylkäämällä paketin. Huomattava valtaosa asiantuntijoista tuntuisi olevan selkeästi sen kannalla, että näin valittiin pienempi paha. Ja kun Suomi taas syksyllä alkaa vinkua ja lypsää EU:lta maataloustukia vaikeiden olosuhteiden perusteella, niin senkin onnistuminen on tärkeää. Persujen äänestäjissä taitaa olla aika paljonkin entisiä Maalaisliiton äänestäjiä, joten heidänkin asiaa näin ajetaan paremmin kuin hylkäämällä paketti. Joku omavaraisuusaste täällä pitää säilyttää elintarvikkeissakin ja maaseutua ei pidä tyhjentää kokonaan, vaikka en Maalaisliittoa kannatakaan. Ihan turvallisuussyistä ja siksi, ettei jokainen landepaukku muuta esim. Stadiin. Pönttövuoren tunnelin vois muuttaa yksisuuntaiseksi etelästä pohjoiseen niin, ettei sieltä tännepäin enää tultais.

Eikä siitä Portugalipaketista voinut tehdä muuta kuin kyllä tai ei -päätöstä. Nainenkaan ei voi olla osittain raskaana.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #656 : 13.05.11 - klo:07:15 »
Mutta vaikka persut saivatkin suuren vaalivoiton, niitä kannattaa siitä huolimatta edelleenkin vain alle viidennes suomalaisista. Sen kokoisella kannatuksella ei voi yksin sanella ehtoja, vaan on tehtävä kompromisseja.

Eikä siitä Portugalipaketista voinut tehdä muuta kuin kyllä tai ei -päätöstä.
Täsmälleen.
Portugalipaketista ei voinut tehdä kompromissia. Persujen valinta oli "ei", joten hallitukseen meno kävi mahdottomaksi, koska vain Vihreillä on erikoisoikeus olla hallituksessa ja samalla vastustaa hallituksen päätöksiä.

En lainkaan ihmettele, että Katainen haluaa nyt Vihreät edelleen mukaan hallitukseen. Niillähän ei ole mitään periaatteita ja aivan kaikesta voidaan tehdä "kompromissi". Nyt menevät KD:n kanssa samaan hallitukseen? Päivi Räsäsen ja Jani Toivolan yhteistyölle toki  :ylos:

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #657 : 13.05.11 - klo:11:35 »
Kysymys Ylen vaalikoneessa liittyen eduskuntavaaleihin 2011:
"Suomen kuuluu jatkossakin tukea taloudellisesti ahdinkoon joutuneita EU-maita?"

Valituista kansanedustajista 135 vastasi, että on joko täysin eri mieltä tai jokseenkin eri mieltä. Vain 55 vastasi täysin samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä.

Poissa mike--2000--

 • Forza Member
 • Viestejä: 1148
 • Forza HJK!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #658 : 13.05.11 - klo:12:09 »
On Suomen etujen mukaista, että tukipaketti tullaan hyväksymään ja parempi myös meille kaikille, että äärijunttipersut jäävät ulos hallituksesta eikä munaa koko Suomea muun maailman silmissä. Mahtaa Soinia vituttaa, että meni lupaamaan vaalitenteissä, että eivät tule olemaan hallituksessa joka tukee tukipakettia. Se "jytky" olisi silti epäilemättä tullut ja nyt persut olisivat hallituksessa. Sama koskee Maalaisliiton Kiviniemeä joka suunnilleen jo klo 21 vaali-iltana meni möläyttämään, että jättäytyvät oppositioon. Suomi kiittää  :ylos: !

Onkohan hieman ylioptimistista veikata, että persujen tarina päättyy pian ? Toivottavasti. Yli 80 % äänestäjistä kun ei moista äärijunttipuoluetta kannata.
Public enema # 1

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #659 : 13.05.11 - klo:12:32 »
Onkohan hieman ylioptimistista veikata, että persujen tarina päättyy pian ? Toivottavasti. Yli 80 % äänestäjistä kun ei moista äärijunttipuoluetta kannata.
Persut tulevat tuottamaan sinulle vielä monta itkun aihetta, sillä tarina jatkuu ja jytkyt isonee. Nyt valittava hallitus kaatuu kesken kauden. Toivottavasti. Demarit ovat vielä ihmeissään kun huomaavat antavansa tukia uusillekin maille, eikä mitään omaisuuden pakkomyyntiä tms. tapahdu. Voiko siitä oikeasti sopia SDP ja Kokoomus keskenään?! Ja sitten: "Jatkossa Suomi on valmis harkitsemaan euromaiden tukea vain, jos se saa takausosuudelleen vakuudet kyseiseltä maalta." - heh heh- Siis onko Suomi nyt valmis oikeasti kaatamaan seuraavan mahdollisen tukipaketin, koska mitään vakuuksia ei tulla saamaan?! Uskokoon ken tahtoo, ja demarit uskoo?

Viimeinen lauseesi voidan kääntää koskemaan oikeastaan jokaista puoluetta. Ja kun todetaan, että Suomen väkiluku on n. 5,4 miljoonaa ja äänensä antoi vajaat 3 miljoonaa niin aika pieni piiri näistä päättää.  ;D
« Viimeksi muokattu: 13.05.11 - klo:12:49 kirjoittanut Bebeto »