Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 235000 kertaa)

Poissa matti

 • Forza Member
 • Viestejä: 34
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #840 : 04.02.12 - klo:14:48 »
 Klubiaskin kanteen suunniteltu talo löytyy Studari 4 Stadi, huomenna äänestetään Suomelle uusi Presitentti.
 

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #841 : 06.02.12 - klo:02:08 »
Loistavia mielipiteitä ja havaintoja elävästä elämästä! Kiitos Mike, Bebeto ja Votka-Janne!
Yli 2 miljoonaa kilometriä maailman kaduilla ja teillä ajaneena voin kyllä sanoa, että Stadin liikenteessä kingit ovat jalankulkijat ja pyöräilijät. Heitä ei koske mikään liikennesäännön esikurssin ala-asteenkaan mukainen opastus. Aina mennään mistä hyvänsä, sata lasissa muista hevon vittuakaan välittämättä. Kaikki, koko ajorata ja kaupunki kuuluu heidän mielestään ainoastaan heille, ja joka ikinen sääntö on pelkästään autoilijoita varten.

Mut jos kuule sä ajat tsygellä, saat ajaa reippaasti yli nopeusrajoitusten, ei poliisi siihen puutu. Saat ajaa punaisia päin, kiellettyyn ajosuuntaan, kännissä, koukata risteyksen yli punaisia päin, ylimalkaan elää kuin sika vatukossa. Ja juuri niin ne tekevätkin.

Mike: yli 90 % autoilijoista yrittää noudattaa sääntöjä. Mutta yli 90 % tsygeilijöistä ei ole säännöistä kuullutkaan, eikä välitä. Se on niin erikoista, että me olemme ihan samoja ihmisiä autossa ja kadulla. Mutta kun sama ihminen muuttuu humalaiseksi pyöräilijäksi tai jalankulkijaksi, hän luulee, ettei mitään sääntöjä ole ikinä ollutkaan ja silloin on heidän mielestään koko maailma vapaata riistaa ja muista ei tarvitse välittää ollenkaan. Minä yritän jarruttaa aina kun humalainen tulee eteen punaisia päinkin, tuli horjuen tai tsygellä, mutta itse asiassa toivon, että kaikki eivät tee niin. Toivon, että muut eivät paljon jarruttele, niin saadaan luonnollista poistumaa aikaan.

Se epäsymmetrisyys on se mikä närästää. Jos olet känniurpo jalan tai pyörällä, saat tehdä aivan mitä hyvänsä pellejuttuja. Mutta jos satut olemaan autolla, sinun on oltava asiallinen, koska fasistikyttä kyttää sua koko ajan joka rikkeestä. Ja maksat siitä hirveän summan. Jos et ole autolla, sun päätä paijataan, kun olet ihmiskunnan pelastaja viherpiipertäjä kommari. Tällöin et saa sakkoja, vaikka olisit tappanut sata ihmistä. Pyöräilijällä ei ole ikään kuin mitään vastuuta, ne siirtävät sen muille. Reilu peli, eikö?

Olen minäkin jossain joskus käynyt. Esim. Tukholmassa jalankulkijat noudattavat punaisia valoja. Ja polkupyöräilijät eivät aja sataa risteyksiin kuten Stadissa savolaiset tekevät, kun luulevat olevansa vieläkin siellä pellon laidalla.
« Viimeksi muokattu: 06.02.12 - klo:02:55 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #842 : 06.02.12 - klo:03:46 »
Ai nii, jos politiikkaan palataan, olihan tässä jotku vaalitki näköjään. Suomessa sentään pyritään kai laskemaan niitä ääniäkin jollain rehellisyydellä, toisin kuin ryssissä. Ennen Suomessa oli pakko äänestää Kekkosta ja jos (ja kun) tuli uhka esim. Honka-liiton taholta, Urkki soitti Moskovaan ja tilasi sopivan kokoisen nootin, että saatiin kilpailijat vapaaehtoisesti luopumaan jatkosta. Muistan erittäin hyvin, miten demaritaustainen Honka oli äärettömän suosittu vaihtoehto Kekkoselle kaikissa yhteiskuntapiireissä. Nimenomaan aluksi sivistyneistön keskuudessa, koska Kekkonenhan kuului ei-sivistyneistöön. Ja Honka olisi voittanutkin vaalit sata-nolla, mutta maalaisliittomafia järjesti asiat toisin Moskovan korttia vilauttamalla. Ja sitten kun Tamminiemen Herra ei halunnut käydä vaalikampanjaa, hän tilasi jatkokauden itselleen poikkeuslailla. Nykyään tällaista voisi tapahtua ehkä korkeintaan luku- ja kirjoitustaidottomissa maissa.

En tiedä, onko tää uus sitte hyvä taikka huono, ainakin sillä on huomattavasti tukevampi mandaatti kuin edeltäjällään. Se mikä mua rauhoittaa tosi paljon, on se, että nykyistä punikkitanttaa ärsyttää aivan totaalisen rankasti kokoomuslainen seuraaja. Noh, mutta saihan se itse olla säälistä 12 vuotta liian kauan siellä horottamassa sukat makkaralla niinku Elannon myyjä.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa mike--2000--

 • Forza Member
 • Viestejä: 1145
 • Forza HJK!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #843 : 06.02.12 - klo:12:11 »
Se epäsymmetrisyys on se mikä närästää. Jos olet känniurpo jalan tai pyörällä, saat tehdä aivan mitä hyvänsä pellejuttuja. Mutta jos satut olemaan autolla, sinun on oltava asiallinen, koska fasistikyttä kyttää sua koko ajan joka rikkeestä. Ja maksat siitä hirveän summan. Jos et ole autolla, sun päätä paijataan, kun olet ihmiskunnan pelastaja viherpiipertäjä kommari. Tällöin et saa sakkoja, vaikka olisit tappanut sata ihmistä. Pyöräilijällä ei ole ikään kuin mitään vastuuta, ne siirtävät sen muille. Reilu peli, eikö?

Höpöhöpö. Koska olet Stadissa huomannut "fasistikyttien" kyttäävän autoilijoita ? Aivan, niitä näkyy tasan tarkkaan 2 päivää elokuussa, kun koulut ovat alkaneet. Saattavat peräti sanoa: "soosoo" punaisia päin ylinopeutta koululaisten reittejä ajaville autoilijoille, sakkoja eivät jaa tosin koskaan. Sitten joskus niitä näkee satunnaisesti Hakiksessa ja Kisahallin kohdalla pikkujoulujen aikaan la- ja su-aamuina klo 4.30 pysäyttelemässä satunnaisia autoilijoita; harvemmin puhalluttaakseen näitä, vaan kyttäämässä, onko mahdollisesti kyseessä ytimestä periferiaan lähtenyt pimeä taksi. Vaikka sattuisi hakemaan kaverin baanalta tai viemässä mimmin himaansa, voi olla vaikea selittää kytille, että oikeasti tämä on kaverini joka ei maksa kotiin hakemisesta kuskille sentin hyrrää. Mitäs siitä, vaikka vieressä rattijuopot ja huumekuskit ajelisivat, koska "ei ole epäilystä pimeästä taksista".

Ja jos joku sattuisi jäämäänkin rattijuoppoudesta kiinni, kuten vasta vähän aikaa sitten tämä onneton Viikintiellä 11-vuotiaan päälle suojatiellä ajanut rikollinen niin eihän täällä auto-Suomessa rattijuoppo juurikaan mitään ankaria rangaistuksia saa. Vaikka ko. rattijuoppo oli tuomittu useasti aiemminkin rattijuoppoudesta, oli tällä voimassaoleva kortti eikä elinikäistä ajokieltoa kuten olisi pitänyt olla. Pelottaa ajatellakin, kuinka paljon vastaavia on tuolla liikenteessä seuranamme. Tänäänkin.

Sen sijaan kyttiä kyllä riittää valvomaan esim. helmikuisena lauantaina keskellä päivää pelattavaan HJK-FC Mankkaa liikakup-matsiin mahdollisten terroristien ja huligaanien varalta. Peräti parikin maijaa jää myös matsin jälkeen valvomaan, kun kannattajat matsin jälkeen juovat lähibaarissa kaljaa. Hui kamalaa ! Tämä siis ihan parin päivän takaa Talista. Kytillä riittää varsinkin kesäisin myös aikaa sakotella jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, jotka mahdollisesti ovat 2 metriä ajaneet pyörätiellä joka ilman liikennemerkkiä onkin yht' äkkiä muuttunut jalkakäytäväksi. Näitä paikkoja on pelkästään Stadissa lukemattomia. Jalankulkijoita sakotetaan punaisia päin kävelemisestä tyhjillä teillä ikäänkuin he olisivat tämän kaupungin suurimpia rikollisia. Käsittämätöntä touhua ! Myös sakotuspartioita riittää valvomaan rauhallisesti kesähelteillä Karhupuistossa kaljaa juovia harmittomia nautiskelijoita. Seppo, sinulla on paljon suurempi todennäköisyys päästä tekemisiin "fasistikyttien" kanssa siinä tapauksessa, että olemme Klubin matsin jälkeen jääneet Sonera Stadionin viereisille kaltseille juomaan bisseä ja bamlaamaan käydystä matsista kaikessa rauhassa häiritsemättä ketään kuin että lähtisit flänässä ajamaan matsin jälkeen Veikkolaan. Epäsymmetrisyyttä, totta tosiaan.Public enema # 1

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #844 : 12.02.12 - klo:03:55 »
Höpöhöpö. Kytät kyttää autoilijoita koko ajan, aina ja joka paikassa. Olen varmaan pari-kolmesataa kertaa puhaltanut pilliin auton ratissa ja aina on nollaa näyttänyt. Nopeustutkia on aina ja joka päivä useita kaikkialla. Mutta jos joskus yksikin liikennettä vaarantava jalankulkija tai varsinkaan pyöräilijä on pikku rikesakon saanut, se on todellinen kuriositeetti, eikä edustava otos. Nyt kyllä ihmettelen kovasti mielipidettäsi. Se ei ole neljän seinän ulkopuolelta se.

Jos puhallutettais liikennettä todella vaarantavia pyöräilijöitä ja jalankulkijoita, tuskin monella näyttäis nollaa. Ja toisilla varmaan näyttäiskin nollaa, mutta kun ollaan varastamassa muilta itselle sekuntia tai sen puolikasta, niin silloin kaikki keinot pyhittää tarkoituksen. Eli kortti pois ja määräaikainen kävely-pyöräilykielto vaan. Niinku sekin urbaani urpo, joka ajoi miljoonaa Korkeavuorenkadun mäkeä alas, Espan puiston poikki ja siitä suoraan Mikonkadulle, joka on siinä kohtaa kävelykatu. No vittu ku joku akka sattui tielle ja jyrättiin se kuoliaaksi. Ihan sen akan oma vika, ettei varonu kilpapyöräilijää, jonka pyörässä on ainakin 50 vaihdetta ja nopeutta tuplasti yli aluerajoituksen. Nimenomaan tuossa paikassa kannattaakin ottaa kilpapyörästä kaikki irti ja kattella, väistääkö ne vai ei. Pääasia, että trikoot on tiukat, kypärä viimeistä huutoa ja silmät kiinni. Sehän muistutti murhaa, tappo se oli ainakin joka tapauksessa. Miten tahansa vaatimattoman elämänkokemuksen perusteella voi arvata, että nopeus ei ollut tilanteen mukainen. Ja että pyöräilijän olisi pitänyt voida kuvitella, että hän vaarantaa törkeästi muiden turvallisuuden.

Köpiksessä, Damissa jne. pyöräilijät käyttävät pyöräänsä ajoneuvona, työmatka- ja hyötyliikenteessä ilman vastakkainasettelua kenenkään muiden osapuolten kanssa. Suomessa pyöräilijälle jokainen matka tuntuu olevan kaikkea muuta kuin tapa liikkua paikasta toiseen. Suomalainen, naurettava pyöräilijä sen sijaan pukee työmatkalle, voitteko kuvitella, viimeisen muodin mukaiset tiukat trikoot ja kypärän päälle ja kiihdyttää itsensä täysin raivopäiseen urheilusuoritukseen, millä ei pitäisi olla mitään tekemistä normaalin ja turvallisen liikenteen seassa. Ja oikeesti, ne tekevät sen järkyttävä hullun kiilto tyhjissä silmissään. Minä, minä, minä ja minä ne kai miettivät. Että mä toivon, että bussit ja muu raskaampi liikenne ajais niiden päältä silloin kun ovat oikeassa. Ja miksei muulloinkin. Eli melkein aina. Pyörissä ei nimittäin ole jarruja ollenkaan. Jos punainen syttyy, se ei kilpapyöräilijää koske. Silloin lisää vauhtia vaan.

Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #845 : 12.02.12 - klo:04:33 »
Tulipa taas 100% osoitus siitä, miten hukassa demarit ovat. Ja kuinka vieraantuneita ne ovat elävästä elämästä. Ensin eilen aamulla yksi kaikkein aikojen tyhmimmistä ja hupsuimmista demareista, eli puhemies Heinäluoma, tyrmäsi eläkeiän noston. Samana päivänä myöhemmin SAK:n pj Lauri Lyly jo oli ajatellut asiaa uudella tavalla, ei-perinteisellä demaritavalla. Ei ole ihme, että äänestäjät kaikkoavat, kun puolue tekee sellaista politiikkaa, mitä luulee kannattajiensa haluavan. Mitä jos ne vaikka kysyis niiltä, mitä mieltä ne on. Valtaosa suomalaisista ymmärtää eläkeiän noston yhtenä välttämättömänä osana kestävyysvajeen kuromiseksi umpeen, ja hyväksyykin sen, koska muut vaihtoehdot ovat vielä huonompia. Saariniemenkadulle ei kai tule edes lehtiä enää, kun eivät tiedä mistään mitään.

Persujenkin piti tehdä kova jytky ay-vaaleissa. Eipä ole edes ehdokkaita kuin muutama hassu. Ja ehdokkuus ei tarkoita sitä, että tulee valituksi. Tutkimusten mukaan Persujen piti olla työväestön keskuudessa suosituin puolue. Kumpi nyt on väärässä, gallupit vai persut, kun homma ei etene mihinkään?
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #846 : 12.02.12 - klo:13:02 »
Persujenkin piti tehdä kova jytky ay-vaaleissa. Eipä ole edes ehdokkaita kuin muutama hassu. Ja ehdokkuus ei tarkoita sitä, että tulee valituksi. Tutkimusten mukaan Persujen piti olla työväestön keskuudessa suosituin puolue. Kumpi nyt on väärässä, gallupit vai persut, kun homma ei etene mihinkään?
On muuten ay-liike suojannut systeeminsä helvetin hyvin ja ovelasti. Ei sinne päätöksentekoon ole oikein mitään mahdollisuutta jos ei taskusta löydy vassarien/demarien jäsenkirja.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #847 : 13.02.12 - klo:20:26 »
Ei muuta kuin tutkintapyyntöä vaan, koska ainahan on tiedetty, että ay-liike toimii rikollisesti. Ne käyttää härskisti monopoliasemaansa hyväkseen täysin vastoin perustus- ja kaikkia muitakin lakeja. Vankilaan vaan koko punakaronkkamafia. Tai Siperiaan, itse asiassa. Eihän ne ole ikinä kunnioittaneet esim. järjestäytymisvapautta, joka on ihan perusoikeuksia. Silloin vastaavasti heidän oikeuksistaan ei ole niin väliä. Sopimisen ja lainkuuliaisuuden tulee koskea jokaista tässä maassa, aivan demokraattisesti ja yhtäläisesti. Ay-liike ei ole koskaan ollut sitä mieltä.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #848 : 13.02.12 - klo:21:58 »
Tutkintapyynnöt ei auta mitään, sillä poliisi ja oikeuslaitoskin on lahjottu. Armeijasta puhumattakaan. Rikollisia on joka puolella.  :tuoppi:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Hagish

 • Forza Member
 • Viestejä: 611
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #849 : 15.02.12 - klo:20:44 »
Ja taas mennään huono osasten kukkarolle kun lääkkeiden kelakorvausta pienennetään. Ei taida Paula Risikko olla koskaan kela-korttia nähnykkään saati tarvinnu. Ketkä sitä kelakorvausta tarvii: köyhemmät ja sairaammat. Vittu että pisti taas vihaks.  >:(

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #850 : 15.02.12 - klo:21:44 »
Ja taas mennään huono osasten kukkarolle kun lääkkeiden kelakorvausta pienennetään. Ei taida Paula Risikko olla koskaan kela-korttia nähnykkään saati tarvinnu. Ketkä sitä kelakorvausta tarvii: köyhemmät ja sairaammat. Vittu että pisti taas vihaks.  >:(
Kaikkein pienituloisimmille tällä muutoksella ei ole yhtään mitään merkitystä, koska reseptilääkkeiden omavastuuosuus korvataan toimeentulotuella. Näiden osalta siis valtio siirtää jälleen menojaan kunnille.

Onneksi hallitus on ratkaissut asian eli kuntien talous saadaan kuntoon yhdistämällä kaikki kunnat. Kahdesta köyhästä tulee yksi toimeentuleva, neljästä yksi rikas jne. Eikös kaikki kunnat kannattaisi yhdistää vain yhdeksi superrikkaaksi Suomeksi? Ranskasssa on muuten lähes 37000 kuntaa...

Keskittämällä tuotantoa ja palveluja ei todellisuudessa saavuteta yhtään mitään. Ei taloudellisia tai ympäristöllisiä säästöjä, päinvastoin.
« Viimeksi muokattu: 16.02.12 - klo:01:51 kirjoittanut Bebeto »

Poissa mike--2000--

 • Forza Member
 • Viestejä: 1145
 • Forza HJK!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #851 : 16.02.12 - klo:10:27 »
Valitettavasti köyhiltä ja sairailta on helppo leikata, nämä kun tyytyvät korkeintaan kiroamaan "Helsingin herrat" ainoastaan paikallisessa pystybaarissa keskioluttuopin äärellä...  :-\

Meitsi on saanut kuulla ties kuinka kauan pientä "kuittailua" siitä, että mahdollisen tulevan talviasuinpaikkani Campanian -ja erityisesti Napolin- jätehuolto on päin persettä. Onhan se, eikä näkyvää muutosta Camorran hallitsemassa Campaniassa ole näköpiirissäkään. Tosin en ole huomannut Napolissa ikinä olleen sen skeidaisempaa kuin Helsingissäkään - itse asiassa päinvastoin. Riippuu toki siitä, missäpäin Napolia sattuu olemaan. Suomalaisten mielikuva Napolista muodostuu usein jostain Yleisradion asenteellisesta dokumentista joka on kuvattu laillisella kaatopaikalla ja siinä sitten ihmetellään Napolin saastaisuutta ja ilman myrkyllisyyttä (sic!). Sama kun Helsingistä tehtäisiin dokumentti Ämmässuon kaatopaikalta. Tosin Suomessakin näköjään osataan; viime aikoina esillä on ollut Lokapoikien oikeudenkäynti. Jumalauta, nämä ovat dumpanneet kaikki paskansa pitkin pääkaupunkiseutua meidän kaikkien "iloksi". Rikollinen hyöty ollut 4 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä millaisia tuomioita Lokapoikien johto tulee saamaan. Ja ennenkaikkea; kuinka paljon vastaavanlaisia jätehuoltorikollisia toimii edelleenkin jäämättä kiinni.
Public enema # 1

Poissa Hande

 • GM of ForzaHJK Football Team
 • Forza Member
 • Viestejä: 3003
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #852 : 20.02.12 - klo:21:09 »
Valitettavasti köyhiltä ja sairailta on helppo leikata, nämä kun tyytyvät korkeintaan kiroamaan "Helsingin herrat" ainoastaan paikallisessa pystybaarissa keskioluttuopin äärellä...  :-\

Meitsi on saanut kuulla ties kuinka kauan pientä "kuittailua" siitä, että mahdollisen tulevan talviasuinpaikkani Campanian -ja erityisesti Napolin- jätehuolto on päin persettä. Onhan se, eikä näkyvää muutosta Camorran hallitsemassa Campaniassa ole näköpiirissäkään. Tosin en ole huomannut Napolissa ikinä olleen sen skeidaisempaa kuin Helsingissäkään - itse asiassa päinvastoin. Riippuu toki siitä, missäpäin Napolia sattuu olemaan. Suomalaisten mielikuva Napolista muodostuu usein jostain Yleisradion asenteellisesta dokumentista joka on kuvattu laillisella kaatopaikalla ja siinä sitten ihmetellään Napolin saastaisuutta ja ilman myrkyllisyyttä (sic!). Sama kun Helsingistä tehtäisiin dokumentti Ämmässuon kaatopaikalta. Tosin Suomessakin näköjään osataan; viime aikoina esillä on ollut Lokapoikien oikeudenkäynti. Jumalauta, nämä ovat dumpanneet kaikki paskansa pitkin pääkaupunkiseutua meidän kaikkien "iloksi". Rikollinen hyöty ollut 4 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista nähdä millaisia tuomioita Lokapoikien johto tulee saamaan. Ja ennenkaikkea; kuinka paljon vastaavanlaisia jätehuoltorikollisia toimii edelleenkin jäämättä kiinni.
Tossa viime kesänä näin leikkipuistossa yhtä tuttua mimmiä joka nykyään bunkkaa Napolissa, on siellä naimisissa. Sanoi vaan, että on nämä systeemit mahtavat Suomessa. Hänen vertailussaan Helsinki oli Euroopan paras ja Napoli Euroopan paskin kaupunki. Mutta se on tietysti vain yksi mielipide, eikä sitä nyt näy täällä lumenluontihommissa.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8622
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #853 : 20.02.12 - klo:23:53 »
Keskittämällä tuotantoa ja palveluja ei todellisuudessa saavuteta yhtään mitään. Ei taloudellisia tai ympäristöllisiä säästöjä, päinvastoin.
Tuosta olen kyllä sitä mieltä, että noin ei voi kategorisesti sanoa. Ranskassa asuukin hieman enemmän ihmisiä kuin Suomessa ja jos joku on varma asia, niin se, että siellä ei asioita ole hoidettu kustannustehokkaasti alkuunkaan. Yksi seuraavia romahdusvaltioita aivan varmasti onkin juuri se. Nyt meillä yritetään välttää tuhon tie sillä, että noita satoja parinsadan asukkaan kuntia yhdistetään järkevästi. Maalaisliittolaisia kunnanjohtajia vähenee samassa suhteessa, mutta onko se väärin?

Koko pääkaupunkiseutukin pitäisi tietysti yhdistää yhdeksi kaupungiksi taikka "metropoliksi", oli sen nimi mikä hyvänsä, vaikka Helsinki-Vantaan lentokenttä. Moni tyhjäntoimittaja "kaupunginjohtaja" ja muu lepokodissa asuva ei-mitään-tekevä joutoväki jäisi työttömäksi, mistä koituisi huomattavat säästöt. Jos joku ei ole asiaa vielä ymmärtänyt, niin me maksamme hirveästi päällekkäisistä rakenteista.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #854 : 24.02.12 - klo:06:48 »
Keskittämällä tuotantoa ja palveluja ei todellisuudessa saavuteta yhtään mitään. Ei taloudellisia tai ympäristöllisiä säästöjä, päinvastoin.
Tuosta olen kyllä sitä mieltä, että noin ei voi kategorisesti sanoa. Ranskassa asuukin hieman enemmän ihmisiä kuin Suomessa ja jos joku on varma asia, niin se, että siellä ei asioita ole hoidettu kustannustehokkaasti alkuunkaan. Yksi seuraavia romahdusvaltioita aivan varmasti onkin juuri se. Nyt meillä yritetään välttää tuhon tie sillä, että noita satoja parinsadan asukkaan kuntia yhdistetään järkevästi. Maalaisliittolaisia kunnanjohtajia vähenee samassa suhteessa, mutta onko se väärin?

Koko pääkaupunkiseutukin pitäisi tietysti yhdistää yhdeksi kaupungiksi taikka "metropoliksi", oli sen nimi mikä hyvänsä, vaikka Helsinki-Vantaan lentokenttä. Moni tyhjäntoimittaja "kaupunginjohtaja" ja muu lepokodissa asuva ei-mitään-tekevä joutoväki jäisi työttömäksi, mistä koituisi huomattavat säästöt. Jos joku ei ole asiaa vielä ymmärtänyt, niin me maksamme hirveästi päällekkäisistä rakenteista.
Tässä ei tyhjäntoimittajat jää työttömäksi, koska esimerkiksi tähän valtavaan metropoliin perustetaan sitten aluetoimikuntaa aluetoimikunnan jatkoksi. Kaupungin sisälle luodaan valtava byrokratia ja sisäinen hallinto jokaiselle metropolin sisäiselle alueelle. Ensin Tapiolan aluetoimikunta esittää jotain Etelä-Espoon aluetoimikunnalle joka vie sen Espoon keskusvaltuuston käsittelyyn. Sieltä asia menee metropolin keskushallintoyksikölle, joka vie jutun valtuustoon ja lopulta kaupungin hallitukseen. Näin Tapiolan Stockmannin kulman risteyksessä oleva valopylväs voidaan siirtää esitetyn metrin verran kahden vuoden lausuntokierroksen jälkeen.

Sen sijaan kuntalaisille tärkeitä palveluja vähennetään ja saadaan niitä säästöjä. Koulut, päiväkodit, terveyskeskukset ja kirjastot voidaan yhdistää ja sijoittaa uusien suurkuntien keskustaan. Muutama rehtori, päiväkodinjohtaja ja ylilääkäri siirtyy yksityiselle puolelle parempi palkkaiseen työhön kun virat vähenee. Ympäristöystävällistä se ei ainakaan ole kun ihmisillä matkat pitenee palveluiden luo ja siten autoilla ajellaan entistä enemmän. Peräkylän porukan lääkärimatka on 100km, entisen kymmenen sijasta. Siitäkin reissusta toki tulee valtiolle kivasti tuloja polttoaineverotuksen kautta. Vihreät kiittää kun saadaan kerättyä ympäristöveroja ympäristöstä välittämättä.
« Viimeksi muokattu: 24.02.12 - klo:07:05 kirjoittanut Bebeto »