Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 246543 kertaa)

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #780 : 22.01.12 - klo:00:40 »
Miten tuollainen kaveri voisi täyttää "arvojohtajan" roolin, kun ei uskalla olla oikein mistään mitään mieltä...

Sama. Niinistö saattaa presidentin viran sijaan päästä suomalaisen politiikan historiaan kaikkien aikojen häviäjänä.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #781 : 22.01.12 - klo:08:35 »
Huomenna on lumipyryä ainakin maan itäosissa. Jalasmökki-Paavolta jää monta ääntä saamatta, kun maalaiset eivät jaksa huonossa kelissä lähteä suhaamaan kunnan keskustaan. Nyt se voisi soittaa Venäjän ilmavoimat apuun pilviä haihduttamaan...
Hyvä kun muistutit jalasmökistä! Olinkin juuri tulossa kertomaan siitä siksi, että Ruåtsin demareiden nyt jo ex-puheenjohtaja Håkan Juholt teki aivan identtisen mokan, jonka meidän kepulipaavo teki jo n. 35 v sitten. Håkan sotkeutui pahasti selityksiinsä (valheisiinsa) Tukholman asuntonsa kulukorvauksista. Eli siis vaati etuuksia, joita ei olisi kuulunut. Eilen sitten erosi. Toinen ex-demaripj. Mona Sahlin vingutti vähän valtion luottokorttia ja kävi shoppailemassa veronmaksajien piikkiin. Kaikki mitä demarit lahden molemmin puolin tekevät, on viime aikoina mennyt kyllä todella perseelleen. Mutta kyllä ne olikin niin elvistä ja aivan liian kauan.

Mutta meidän Paavo se piti kirjojaan siellä synnyinkotipuolessa Keminmaassa jalasmökissä, vaikka asui vakituisesti Helsingissä. Siten sai rutkasti enemmän kulukorvauksia eduskunnalta. Ei kai sitä koskaan tuomittu mistään, koska eihän nyt Suomessa. Muistakaa Paavon rötökset tänään!

Kaikkia noita em. kolmea yhdistää siinä mielessä outo seikka, että he olivat jo valmiiksi erittäin hyvätuloisia. Silti piti vielä varastaa vähän lisää, loppujen lopuksi aika pienehköjä summia. Kyllä jos mä alkaisin varkaaksi, en edes yrittäisi muutamia tonneja enkä edes kymppitonneja, koska kiinni jää melko saletisti. Saaliin pitäisi olla riskin arvoinen, luokkaa Englannin junaryöstö, että kannattaisi pelata. Suunnilleen sama kuin pitkävedon kertoimia arvioisi.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #782 : 22.01.12 - klo:09:06 »
Jaa, se pitää kai sanoa Keminmaalla eikä Keminmaassa. Mutta on sieltä hyvääkin: loistava ihminen, loistava futaaja ja yksi Forzan kaikkien aikojen ykkösystävä Hannu Rautavuori Tihinen.

Miten niin Sale onnistuu pupeltamaan? Se pääsee saletisti tokalle kierrokselle ja taktiikka valitaan sitten, kun nähdään, kuka on se toinen. Jos se on Haavisto ja sille häviäisi, en olisi tavattoman murheellinen. Ja jos se on Paavo, voitto on aivan varma. Suomessa on sentään paljon ei-Väyrysiä, onneksi.

Vaalien suurin pupeltaja on varmasti jo nyt Soini. Lipposta unohtamatta hyvänä kakkosena. Persut tais elää jossain ihme euforiassa, että kaikki onnistuu itsestään. Oli varaa tehdä pitkä Ameriikan matka ja lomailla Azoreilla tärkeimpään aikaan. Tenteissä Soini on vaikuttanut vielä itseäänkin tyhmemmältä ja anteeksi vaan, naurettavalta ja hyvin väljähtyneeltä. Ja Lipposen tuki siltä kuuluisalta punakoneelta on ollut lähes mitätön.

Mutta aprisoos: me kaikki voitamme vaalit. Pääsemme eroon tästä järkyttävästä punikkitantasta. 12 vuotta sitten demarit pettivät Ahtisaaren, joka oli todella hyvä demariksi. 6 vuotta sitten Niinistön olisi ilman muuta pitänyt voittaa. Mutta tässä sitä 12 vuotta lusittiin, huh huh. Mutta ajatellaan jotain positiivista, vaikka että päivät pitenee ja kevättä kohti mennään, Veikkausliigakin alkaa taas.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #783 : 22.01.12 - klo:22:26 »
Ikinä en ole Kokoomuksen ehdokasta äänestynyt, mutta nyt sekin päivä on lähempänä kuin koskaan.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #784 : 23.01.12 - klo:16:32 »
Tervetuloa vaan äänestämään Suomen suurinta puoluetta! ;) Ja kun alkuun pääsee, voi sitä äänestää toisenkin kerran ja vaikka kolmannenkin. Ei sitä ole mitenkään rajoitettu. Täytyy myöntää, että kun Lipposen projekti näytti niin täysin epätoivoiselta, niin Salea mäkin taisin äänestää, vaikka Mooses onkin minusta oikeistolaisempi. Mutta nykyään kaikki mihin demarit koskee, muuttuu tuhkaksi. Ei ole enää tatsia missään asiassa.  ???
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #785 : 23.01.12 - klo:19:36 »
Presidentin valtaoikeudet on karsittu lähes kokonaan, joten iso kysymys onkin kuka on seuraava Palloliiton puheenjohtaja jos kansa siirtää Niinistön toiseen virkaan.

Liiton käytävillä on varmasti jo pitkään lobattu yhtä sun toista, onko näistä ehdokkaista mitään huhuja?

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #786 : 23.01.12 - klo:21:18 »
No eikö ne mahda olla niitä samoja, jotka viimeks pettyi kybällä, että sinne valittiin poliitikko eikä lajiniilo? Jos joku wanhan Arvaajan jaksais kaivaa, niin siinähän ne itkivät kohtaloaan tippa linssissä urakalla. Jokainen olis omasta mielestään ollut parempi valinta kuin Sale. Joukossa oli pettyneitä ja erittäin pettyneitä. Saa nähä, ohitetaanko ne uudestaan.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #787 : 23.01.12 - klo:21:57 »
Huh huh, kaksi takinkääntäjää Seppo ja Bebeto löytävät toisensa Pahvi-Saulin takaa ---- ja toisen Pahvi-Saulin.  :laugh:

Mutta kansa saa sitä mitä kansa tilaa. Ja kansa on aina oikeassa. Kaksivaiheinen kansanvaali on siinä mielessä mielenkiintoinen ilmiö, että se pakottaa siihen vastakkainasetteluun ja kärjistyksiin. Ja niitä tässä tullaan taas parin viikon aikana näkemään. Maakuntalehtien kolumnit ja blogit niitä olivatkin tänään jo täynnä. Hauskaa luettavaa, kun ihmiset jo ensimetreillä ylittävät itsensä loanheitossa. Mutta sellaisia kai me suomalaiset sitten olemme.  :ylos:

No, vakavasti puhuen - toivottavasti toisella kierroksella puhutaan oikeista asioista. Natosta, Venäjästä, Kiinasta, ulko- ja kauppapolitiikasta jne. Niistä asioista, joista suomalaisten hyvinvointi riippuu ja joihin presidentilläkin vielä on sananvaltaa, jos ko. henkilö haluaa ja osaa sitä käyttää. Jos tulevakaan presidentti ei osaa valtaoikeuksiaan hyödyntää, voidaan koko instituutio aivan hyvin lopettaa...  :alas:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Härmän Häjy

 • Forza Member
 • Viestejä: 1139
 • Komiaa tuloo oltua ku tietää miston kotoosin.
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #788 : 24.01.12 - klo:18:10 »
Jos Haavistosta tuloo pressa, niin kumpiko pukoo tantun itsenäisyyspäivänä. Minäkin joudun maharollisestio äänestämähän kokoomusta, ristus notta. Kun maalaisliittolaisia ei ole enää mukana. ;D
Meiltä voirahan kyllä vaatia, mutta meilton paha tulla mitää ottamahan.

Ennen koiralta kusi loppuu, ku pohojalaasilta raha!

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #789 : 27.01.12 - klo:20:39 »
Soinin aatteellisuus nousi aivan uusiin sfääreihin, kun hän ilmoitti äänestäneensä toisella kierroksella Niinistöä. Eurokriittisyydellä ei sitten ollutkaan mitään merkitystä. Mille arvoille se hänen kampanjansa oikein sitten perustui, kun keskeisestä luovuttiin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen. Vai muuttuiko Sale parin yön nukkumisen jälkeen eurokriittiseksi.

No Suomessa on totuttu komeisiin poliittisiin lehmänkäännöksiin ja Timo Soini jatkaa tässä vain Virolaisen ja Pekkarisen viitoittamaa tietä. Itse olisin kyllä Soinina näiden kahden ehdokkaan välillä joko äänestänyt tyhjää tai jäänyt jopa kotiin.

Voi olla että parin seuraavan kuukauden aikana perussuomalaisten gallupkannatuksessa tapahtuu pienen pieni liikahdus alaspäin. Ja Väyrysen jengi tulee käyttämään tuota Soinin lipsahdusta aika mieluusti hyväkseen tupailloissa. Mutta sitä ei toitoteta julkisuuteen, niinkuin Timo meni tekemään.

Ihmettelen kovasti.  :thumbsup:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #790 : 27.01.12 - klo:21:06 »
Kotiin jääminen tai vaikka kirkkoveneen äänestäminen on yhtä tyhjän kanssa, silloin muut päättävät sinun puolestasi. Nyt tarjolla on tasan kaksi vaihtoehtoa ja niistä täytyy välitä vähemmän huono. Niinistö on edes joissain asioissa oikealla linjalla, kuten kaiken syrjinnän torjumisessa - myös positiivisen. Haavisto kannattaa enemmistöjen syrjinnän lisäämistä. Niinistö oli myös Kreikan tukipakettien suhteen erittäin kriittinen, kokoomuksen linjan vastaisesti.

Esimerkki HS:n vaalikoneesta:
Mitä linjaa Suomen tulee ajaa euroalueen kehittämisessä pitkällä aikavälillä?
Pekka: "Euroalueesta pitää luoda syvempi poliittinen ja taloudellinen liitto."
Sauli: "Yhteisten pelisääntöjen noudattaminen tulee varmistaa kiristämällä valvontaa ja rangaistuksia."

En ihmettele lainkaan Soinin valintaa.


Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #791 : 27.01.12 - klo:21:14 »
Minä en usko reaalimaailmassa edes millin aste-eroon Haaviston ja Niinistön välillä tuossa euroalue-kysymyksessä. Tulet kyllä pettymään tuossa odotuksessasi, valitettavasti. Molemmat ovat äärimmäisen sitoutuneita euroon, EU:hun ja tulevat viemään Suomea kohti liittovaltiota. Niinistö myös kohti Natoa, mutta sehän tietysti riippuu siitä miten Venäjän tilanne kehittyy. Eikä Haavistokaan Natoa tule tyrmäämään, jos sen liittoutumisen tarve käy ilmeiseksi.

Sensijaan muissa asioissa noiden kahden kandidaatin välillä eroja kyllä löytyy. Soinin ongelmaksi vaan muodostuu nyt se, että kaikkein tärkeimmässä poliittisessa linjauksessaan hän turhaan hoipertelee. No, toisaalta asia ei minulle kuulu, mutta ihmettelen silti tuota äänestyspäätöksen julkaisemista, koska uskon vilpittömästi että Soini on ollut noissa linjauksissan tosissaan, eivätkä ne ole olleet pelkkää populismia-
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #792 : 27.01.12 - klo:21:21 »
Kuten varmaan muistat, niin kannatan EU:ta itse sen vuoksi, että se on paras tae rauhan säilymiselle Euroopassa, kuten joskus bussissa kun keskusteltiin, niin kerroin mielipiteenääni. Eurohan on hyvä hanke, jos pelisäännöt tulevaisuudessa toimivat, ja tämä kriisi on ollut politiikoille tarpeellinen opetus, mutta finanssit ovat kansainvälisiä ja jos siellä halutaan Eurooppaa horjuttaa, niin se tapahtuu aivan yhtä näppärästi kansallisten valuuttojen tasolla kuin eurotasollakin. Kansalliseen valuuttaan paluu ei siis kansantaloutta pelasta.

Johdonmukaisuus vain olisi näissä asioissa tarpeen, koska mattimeikäläisten on niitä jo muutenkin tavattoman vaikea ymmärtää. Soinihan on osannut asioita selittää kansankielellä ja siksi hänellä on suuri vastuu pysyä selityksilleen uskollisena. Muuten taas tavaton määrä ihmisiä jättää kunnallisvaaleissa äänestämättä.
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #793 : 27.01.12 - klo:21:25 »
Minä en tule pettymään Sauliin, tiedän että kaveri on täysin EU-, Nato- ja Euromies. Totesin, että en ihmettele Soinin valintaa - Timo siis, ehkä, pettyy.  :thumbsup:

Kieltämättä yllätyin, että Soini kertoi jo nyt ketä äänesti vaikka valinta ei yllätys ollutkaan. Plokissaan 23.1. Timo sanoi, että kertoo vasta vaalipäivänä klo 20 valintansa. No, aiottua aikaisempaan julkistamiseen oli varmasti jokin hyvä syy.

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #794 : 27.01.12 - klo:21:33 »
Tottakai, taktinen syy, ja siksi olenkin ihmeissäni. Kun johdetaan kansanliikettä - ja sitähän Timo kiistatta nyt tekee - kannattaa omat kannattajat pitää huolella eri käänteissä mukana.

Demareiden todellisten suuruuden päivien aikana - Rafael Paasion ollessa puheenjohtajana - hän totesi erittäin viisaasti (olen ihan kirjasta lukenut) että suuret laivat kääntyvät hitaasti (koska koko laivan tulee kääntyä uuteen suuntaan, kun ruoria käännetään). Siksipä tuolloin kannatusluvutkin olivat komeita, kun tuo turkulainen jaksoi viimeisessäkin savussa selittää käännösten syyt. No, Soini oppii kyllä tuota totuutta koko ajan... Taktiikka ei vaan koskaan taistelussa saa mennä strategian edelle, koska komppanianpäällikkö ei voi johtaa armeijakuntaa.  :laugh:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003