Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 246551 kertaa)

Poissa TeeJii

 • Forza Member
 • Viestejä: 5042
  • HJK-kannattajat
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #285 : 05.02.10 - klo:16:22 »
Siis koskeeko tuo lakkouhka meikäläistäkin???
HJK-kannattajat

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #286 : 05.02.10 - klo:16:29 »
Siis koskeeko tuo lakkouhka meikäläistäkin???

Koskee, jos/kun olet mukana tällaisessa häikäilemättömässä ja vastuuttomassa touhussa:

Lainaus
Lakko pysäyttäisi lähes kokonaan maan sisäisen tavara-, polttoaine-, kemikaali- ja linja-autoliikenteen sekä jätteenkuljetukset. Lakko vaarantaa myös lentokoneiden polttoainetankkaukset.

Tämä oli jo toinen AKT:n jättämä lakkovaroitus. Liitto on ilmoittanut aloittavansa koko ahtausalaa koskevan lakon 19. helmikuuta, jos neuvotteluissa ei sitä ennen päästä ratkaisuun. Tämä lakko pysäyttäisi laajasti Suomen tuonnin ja viennin.

Autoliikenteen Työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela pitää AKT:n toimintaa häikäilemättömänä ja täysin vastuuttomana. Vastuu ei näytä kuuluvan missään oloissa AKT:n toimintaan.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #287 : 08.02.10 - klo:22:41 »
AKT jättänyt jo toisen lakkovaroituksen lyhyen ajan sisään eikä Seppo ole vielä kertonut meille tästä vastuuttomasta ja ahneesta touhusta. Paperimiehet, merimiehet ja monet muut on saatu kyykkyyn, seuraavaksi satama - ja autoliikenne?]

Erittäin, erittäin vastahakoisesti kommentoin, mutta kysyttäessä vastaan:

Paperi- ja merimiehet kyykyttivät itse itsensä, sitä ei voi kiistää. Niilo Wälläri ja Jouko Ahola hoitivat hommat niin, ettei niitä hommia enää tarvita suomalaisella työvoimalla tehdä. Mutta nuo ylensyöneet ihraperseet polttavat sikareita ja juovat konjakkia loppuun asti (vrt. SAK:n vaalimainos).  Mitä väliä, vaikka sahasivat niiden oksaa, joiden eduista  ja työpaikoista heidän olisi pitänyt yrittää pitää huolta, pääasia että itsellä menee hyvin.

Tässä taloustilanteessa missä nyt ollaan, ei tarvita kovin raskasta viimeistä oljenkortta, joka katkaisee sen kamelin selän. Sääliksi käy kuljetusyrittäjiä. Bussiliikenne, raskas tavaraliikenne, Finnair ja moni muu vastaava painii jo nyt täysin kestämättömän kulurakenteen ja ylikapasiteettiongelman kanssa ihan ilman lamaakin. Nyt ollaan ulosmittaamassa rahaa, mitä ei ole vielä edes ansaittu ja ei ehkä koskaan ehditä ansaitakaan ennen kuin rahat loppuu kassasta. Sillä tavallako ne yritykset selviää hengissä taantuman yli? Entä jos ne ei selviäkään hengissä, onko sitä kukaan ehtinyt ajatella? Ja eikö melko moni muukin ole taantuman aikana joutunut tinkimään tuloistaan ja olemaan lamatalkoissa? Ja näiden vanhakin, nykyinen TES ei niin huono ollut, että nälkään olisi kuollut. Sopimusta ei olla huonontamassa, vaikka pitäisi. Mutta Toyota on pakko vaihtaa näköjään Mersuun tai ainakin Volvoon. Kyllä tämä on täysin häikäilemätöntä ja vastuutonta ja ahnetta toimintaa tässä tilanteessa.

Se on muutenkin kummallinen asia tämä palkkojen ja palkanmaksukyvyn välinen suhde. Kun on hyvät ajat, palkkoja nostetaan aina reippaasti, koska silloin menee niin hyvin, että onhan noilla varaa maksaa. Sitten kun tulee taantuma, niin palkkoja pitää taas nostaa vähän, koska muuten ei elä ja noi toisetkin sai. Mikä on se tilanne, koska palkat joustavat alaspäin ja se tilanne, missä yritykset saisivat vahvistaa taseitaan ja kerätä oikeasti jotain pesämunaa pahojen päivien varalle? Ei sellaista ole. Eikä tule. Kommunistit on kommunisteja ja Suomi on täynnä niitä.

Jos Wällärin ja Aholan tietä - kutsuttakoon sitä sitten vaikka Raatteen tieksi - joudutaan vieläkin kulkemaan, käy niin, että pahimmat painajaisunet toteutuvat. Jos meiltä rahat loppuu emmekä pysty itse liikennettä järjestämään, joudumme avaamaan transitoliikenteen intransitoliikenteelle. Tällöin esim. virolaiset, venäläiset, ex-jugoslaavit ym. saavat hoitaa Suomen sisäistä liikennettä, koska pitäähän ihmisten päästä töihin aamulla ja töölöläisen mummon sporalla Stockalle. Niin, ja kivahan se olis, jos kaupassa olis edes kerran viikossa pari perunaa ja joku lauantaimakkarapaketti.

Mutta niinhän ne hölmöläisetkin peittoansa jatkoivat. Kun peitto oli liian lyhyt, leikattiin toisesta päästä pala ja ommeltiin se toiseen päähän. Hölmöläiset tuntuikin olevan fiksua porukkaa suomalaisiin verrattuna. Ne jakoi vain sitä, joka oli jo olemassa, vaikka ehkä luulivat toista. Suomalaisilla sen sijaan on AINA ja joka tilanteessa käsi ojossa kerjäämään sellaista rahaa toisten taskuista, jota ei vielä ole edes painettukaan. Ryssäkansaa me ollaan ja Kekkosen opetuslapsia. Meillä on tätä vauhtia edessämme loistava tulevaisuus. Jos kohta aika lyhyt. Ahneudella ei ole mitään rajaa, sitä täällä riittää.

Miksei voi olla niin, että hyvinä aikoina maksetaan paremmin ja huonoina aikoina sitten vähän huonommin? En ymmärrä yhtään. Onneksi multa lopetti kesäkuussa yksi kokopäiväinen työntekijä. Aluksi mietin mistä uuden ja hyvän taas tuhannennen kerran löytäis, mutta sitten tulin järkiini. Lamppu syttyi vihdoin. En ottanut ketään, vaan otin itseni ja olen itse pitkästä aikaa kokopäivätyöntekijä. Sekin kuski tienas melkein 30000 €/vuosi olemalla 3-4 päivää viikossa töissä. Eihän se ministerin palkka ole, mutta kyllä jäi vapaa-aikaakin. Ja olihan siinä ahneen paskiaisen vikaakin eli sitä kiinnosti kaikki rahavuorot ja ennalta huonommaksi arvioidut vuorot se jätti muille. Mut se oliki Rovaniemeltä. Tosi solidaarinen paskiainen enkä kaipaa yhtään. Työntekeminen on ihan no, kai se kotiolot voittaa niinku aina sanotaan, mutta kun itselle tekee, jotain jääkin. Enkä valita palkoista, koska mulla ei sitä ole. On yrittäjän työtuloa vainen.

Eläköön, se on Suomi, ja siihen helposti rakastuu!


« Viimeksi muokattu: 09.02.10 - klo:04:06 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #288 : 09.02.10 - klo:21:58 »
Jos on AKT:n kello jäänyt näyttämään Neuvostoliiton aikaa, niin sama kaiku on askelten siellä Maalaisliitossa. Kepuhan ei petä koskaan. Niitä Nuorisosäätiön läänityksiä ja "maan tapoja" on vatkattu jo kuukausitolkulla, mutta aina tulee uutta. Nyt se Kanki Kaikkonen olikin saanut sieltä 42000 aiemmin myöntämänsä 20000:n sijaan. Näin Valtion Asuntorahoitus ARA:n tutkimusten mukaan. Mutta ARA ei aio ryhtyä asiassa toimiin. Miksiköhän? Olisikohan se ARA lähes täynnä kepulaisia? Mikä on, että kepulta tippuu niitä tunnustuksia vasta aina pakon edessä ja silloinkin vain tipoittain? Koskaan ne ei kerro koko totuutta kerralla. Se pätee niin Kankeen, Vanhaseen, Jäätteenmäkeen, Väyryseen jne.

Mä ihmettelen, mitä Kanki itse ajattelee asiasta. Se joutuu joka aamu kohtaamaan epärehellisen ja pälyilevän katseensa peilistä kun se ajaa partaansa. Olis kiva tietää, mitä se silloin ajattelee. Miettiikö se, että on mulla sentään komea talo, minkä ostin noilta tyhmiltä huijatuilla rahoilla, onneksi ne ei vielä tiedä kaikkea. Vai miettiikö se, että eihän tässä mitään, kaikki tehtiin "maan tavan" mukaan. Paskaa tsägää vaan, että kärähdin osasta juttuja. Nukkuukohan se yönsä sikeästi "viattoman lapsen" unta? Vai kolmas ja kaikkein epätodennäköisin tie: Olenpa ollut saatanan suuri pöllö ja isolla PÖÖ:llä. Ahneuttani vedätin asemaani törkeästi hyväksikäyttäen fyrkat himaan sieltä mistä sitä oli puoluetovereiden suosiollisella myötävaikutuksella otettavissa, mutta maksan kaiken takaisin ja korot päälle ja alan elää rehellisen miehen elämää. Auton ehkä joutuu vaihtamaan vähän halvempaan ja muuta pientä, mutta katsoopahan peilistä aamuisin eri mies kuin ennen.

Tällaisia velikultia on siis Arkadianmäellä säätämässä lakeja. Oliskohan niille oikea paikka jalkapuu Senaatintorilla parinkymmenen asteen pakkasessa? Siinä vois ne, jotka sitä erehtyivät äänestämään ja ne, jotka eivät sitä äänestäneet, esittää kysymyksiä ihan kasvotusten. Vai pitäisikö tämän jättää paikkansa Eduskunnassa ja poistua takavasemmalle? Kepulaisten moraalin tuntien ei tietenkään. Sama humppa jatkuu satavarmasti ja ensi kerralla yritetään olla jäämättä kiinni.
« Viimeksi muokattu: 09.02.10 - klo:22:15 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #289 : 10.02.10 - klo:19:27 »
Kaikkonen = Kaikk on (rehellisellä työnteolla saatu), en mitään anna pois.

Kepulaisten mielestä kaikki niiden konnat on aina väärin kohdeltuja ja etelän median kyykyttämiä, tosiasiassa kuitenkin meidän tyttöjä ja poikia, oikeita sankareita siis.
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #290 : 10.02.10 - klo:19:59 »
Kepulla ja hiihtoliitolla riittää näitä "maan tapoja". Kansanedustajat ja hiihtäjät ovat olleet järjestelmän uhreja, eivät syyllisiä kuuluu selitys.

Myllylän Mikasta tuli taas suuri sankari kun poliisikuulustelussa myönsi käyttäneensä EPOa. Jumankauta, on siinä hieno ja suoraselkäinen teko. Dopingrikkomuksenahan tuo tosin oli jo vanhentunut.  ::)

Harmi, ettei murha vanhene koskaan. Voisi se Kylliki Saarenkin tapaus selvitä, kun joku hieno ja suoraselkäinen tulisi ja myöntäisi tekonsa. Suuren sankarin ainesta!

Poissa Hande

 • GM of ForzaHJK Football Team
 • Forza Member
 • Viestejä: 3003
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #291 : 10.02.10 - klo:20:51 »
On se ilo nähdä Seppo vanhassa vedossa näissä poliittisissa debateissa.

Täällä toivotaan Väyrysen valintaa Kepun johtoon. Silloin alkaisi tulla vauhtia ja mediapeliä. Kun tota nykymenoa kattelee, Väyrynen alkaa tuntua järkimieheltä.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #292 : 10.02.10 - klo:21:35 »
Jalasmökki-Paavon moraali luokiteltiin ennen vanhaan venäläisen sutenöörin ja meksikolaisen huumetrokarin välimaastoon. Mutta kyllä, näitä nykyisiä kun katselee, niin ei ole kovin huono. Täytyy muistaa, että Paavon kulta-aikoina näitä asioita ei tongittu niinkään tarkasti kuin nyt. Ikävää. Ennen se oli kirjoilla siellä Keminmaassa jalasmökissä, vaikka asui Kruununhaassa, Pohjoisrannassa. Tämä siksi, että sai maksimaaliset päivä- ja matkarahakorvaukset meiltä veronmaksajilta. Jokohan se nyt on jo siirtänyt kirjansa sinne missä se asuu eli Tuusulaan?

Kerran varas, aina varas.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #293 : 12.02.10 - klo:21:00 »
Kyllähän se antaisi suokustasta sen ainoan oikean kuvan kun jalasmökki-Paavo ja Mauri Pekkarointi olisivat puheenjohtajaäänestyksen loppupeleissä vastakkain, mutta mustana hevosena iso vaale Kiäräinen veisi pelin ostetuilla äänillä ja Kankaanpääin konstaapeli Muilu Juhantalo yhdessä nuoremman konstaapelin Kanki Muikkosen eikun Munmun Kaikkosen kanssa viheltäisivät pelin poikki ja veisivät koko konkkaronkan Anneli "Big Mammy" Jäättentien emännöimään putkaan Apollonkadulla.

Sillälailla.  :ylos:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #294 : 12.02.10 - klo:21:42 »
Mitä helvettiä? Onko Kanki siis poliisimiehiä? Näin vähän tulee nykyään seurattua näiden tanssi- ym. ripaskaohjelmia. Tänään muuten näytti poliisi hyvää esimerkkiä kansalle ja puhui kännykkään liikennevaloissa. Siis se niistä, joka ajoi sitä autoa. Ja vielä Pasilassa! Tosin auto ei ollut tunnuksilla varustettu, vaan siviilimallia, mutta nehän erottaa yleensä valovuoden päästä. Tätäkin VW-merkkistä autoa käytetään usein ylinopeusvalvonnassa. Kaikki tutkat ym. releet kojetaulun päällä, joten ei se mikään siivousliikkeen tai talonmiehen Folkkari ollut.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Samba

 • Forza Member
 • Viestejä: 2312
 • Suomessa on vain yksi jalkapalloseura
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #295 : 13.02.10 - klo:14:11 »
Tänään muuten näytti poliisi hyvää esimerkkiä kansalle ja puhui kännykkään liikennevaloissa.
Tää on muuten malliesimerkki laista, joka on säädetty siksi, että sellainen voidaan säätää, eikä siksi, että sillä pyrittäisiin vaikuttamaan johonkin.
"Tarkoitushan on olla pelissä parempi, eli tehdä enemmän maaleja."

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #296 : 13.02.10 - klo:22:21 »
Kyllä sitä silti olis hyvä noudattaa. Päivittäin näkee vaarallisia suorituksia kun ei osata ajaa samalla kun puhutaan kännykkään. Ja viime viikolla yksi peruutti parkkipaikalla Volvoni keulaan kun puhui samaan aikaan puhelimeen. Moni on oikeasti kuollut kännykän takia liikenteessä.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Janne

 • Forza Member
 • Viestejä: 2016
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #297 : 14.02.10 - klo:08:36 »
Tänään muuten näytti poliisi hyvää esimerkkiä kansalle ja puhui kännykkään liikennevaloissa.
Tää on muuten malliesimerkki laista, joka on säädetty siksi, että sellainen voidaan säätää, eikä siksi, että sillä pyrittäisiin vaikuttamaan johonkin.

Oli sillä lailla mahdollisuudet, mutta torsoksi jäi. Jokaiseen uuteen myytyyn autoon pakollisena varusteena sellainen hands free, joka toimii jokaisen puhelimen kanssa. Tosin se ei olisi sopinut varmaankaan sen paremmin autofirmoille kuin bulkkipuhelinvalmistajalle.

Poissa Samba

 • Forza Member
 • Viestejä: 2312
 • Suomessa on vain yksi jalkapalloseura
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #298 : 14.02.10 - klo:12:07 »
Tänään muuten näytti poliisi hyvää esimerkkiä kansalle ja puhui kännykkään liikennevaloissa.
Tää on muuten malliesimerkki laista, joka on säädetty siksi, että sellainen voidaan säätää, eikä siksi, että sillä pyrittäisiin vaikuttamaan johonkin.

Oli sillä lailla mahdollisuudet, mutta torsoksi jäi. Jokaiseen uuteen myytyyn autoon pakollisena varusteena sellainen hands free, joka toimii jokaisen puhelimen kanssa. Tosin se ei olisi sopinut varmaankaan sen paremmin autofirmoille kuin bulkkipuhelinvalmistajalle.
Tosin tutkimusten mukaan puhelimeen puhuminen hands freen kanssa ei vähennä onnettomuuksia, sillä puhelimien aiheuttamat onnettomuudet johtuvat keskittymisen herpaantumisesta, ei siitä, että käsi ei ole vapaana. Tämän asian tiimoilta herää myös toinen kysymys: Miksi tupakointia ajonaikana ei kielletty?
"Tarkoitushan on olla pelissä parempi, eli tehdä enemmän maaleja."

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #299 : 03.03.10 - klo:20:25 »
Minkähän takia hyvin alkanut lakko nyt jo päätettiin lopettaa, vaikka pilkkisäätkin alkaa olla parhaimmillaan? Suomi on tunnetusti tuhansien murheellisten laulujen maa, mutta niidenkin veisujen joukossa yksi on yli muiden, primus inter pares: AKT. Taisi lakko olla epäsuosittu jäsenistön ja naapuriliittojenkin mielestä, kun yhden prosentin kymmenyksen takia piti Rädyn pikkukikkeliänsä taas yrittää pullistella.

Lakko on tietysti oikeus, jos muut keinot ei auta ja jos oikeasti on sitä mieltä. Mutta tällä yhdellä ja samalla liitolla se on aina ja joka kerta sääntö eikä poikkeus. Ei koskaan ole muita vaihtoehtoja, vaikka kuukausitolkulla neuvotellaan ja viikkoja sovitellaan, niin eihän se käy. Se on periaate. Jos jokainen muukin työmarkkinaosapuoli käyttäytyisi aina ja joka kerta AKT:n tavoin, ei meillä kellään eikä AKT:n jäsenilläkään olisi mitään muuta kuin se ahvenpilkki. Edelliselle 2-vuotissopimuskaudelle saivat 12 %, mikä oli monien muiden liittojen mielestä aivan liikaa.

Ei oikein saata uskoa, että juuri nimenomaan Autoliikenteen Työnantajaliitto olisi niin paljon muista poikkeavan julma ja riistokapitalistinen vastapuoli, että työtaistelutoimet aina kohdistuvat juuri siihen. Koko ala on yleensä ottaen erittäin heikossa hapessa, joten miksi lyödä lyötyä? Ne on kanveesissa jo nyt. Ne vois laittaa pillit pussiin ja todeta, että ei tästä mitään tullut. Sitte ostetaan ne palvelut venäläisiltä ja virolaisilta, koska jonkunhan ne pitää hoitaa jos ei meitä huvita eikä kiinnosta. Suomi tosiaan on tuhansien murheellisten laulujen maa.

Mutta viimeistään kahden vuoden päästä taas palataan asiaan ja toivotaan pitempää lakkoa sillä kertaa. Sitte lähdetään kaikki joukolla pilkille, jos on säitä ja jäitä. :)

« Viimeksi muokattu: 03.03.10 - klo:20:58 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!