Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 252647 kertaa)

Poissa Hande

 • GM of ForzaHJK Football Team
 • Forza Member
 • Viestejä: 3003
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #345 : 24.03.10 - klo:21:17 »
Tuossa vielä alakohtaisesti, teollisuustuotanto (lähinnä paperin ansiosta) selkeä ykkönen, liikenne yhtä selkeä kakkonen. Että ei se Rädyn dissaaminen ihan väärää puuta haukkumista ole.

Total   576,7
A Agriculture, Hunting and Forestry   244,8
B Fishing   0
C Mining and Quarrying   11,1
D Manufacturing   2290,6
E Electricity, Gas and Water Supply   12,6
F Construction   357,2
G Wholesale and Retail Trade; Repair   118,8
H Hotels and Restaurants   0
I Transport, Storage and Communications   858,7
J Financial Intermediation   290,2
K Real Estate, Renting and Business Activities   20,25
L Public Administration Defence;  Social Security   44,8
M¬N   0
O Other Community,Social and Personal Service Activities   36


Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #346 : 25.03.10 - klo:07:09 »
Tilaston mukaan Seppo on oikeassa. ILOn statistiikka kertoo seuraavaa vuosilta 1999-2008:

   
Germany   2,3   0,33   0,82   8,9   4,8   1,3   0,5   12,4   8,1   3,7   43,15
Finland      9,5   110   25,6   31   28   18   280,3   29,9   37,9   6,5   576,7

Eli Suomessa lakkoillaan enemmän. Vaikka otettaisiin pois paperimiesten 2005 lakko, on Suomen lukema järkyttävän paljon suurempi. Tasaantumaan päin, ehkä Läski-Ahosen porukan lakosta otettiin opiksi. Siinä vasta ammattiyhdistysliikkeeltä osoitus huonosta tilannetajusta ja suhdanteiden haistelusta.
Hätkähdyttävä tilasto. Millainen on saksalaisten sopimiskulttuuri? Tilastosta voi päätellä, että Saksassa  työnantajien/työntekijöiden kanssa on paljon helpompi neuvotella eikä lopputulokseen pääseminen aina vaadi lakkoa/työsulkua.  :thumbsup: Eli en laittaisi lakkoilua täysin työntekijöiden piikkiin, pääosin kyllä. AKT:n kohdalla voin todeta, että ainakaan ALT ei ole yhtä poikkeusta lukuunottamatta ollut edes halukas neuvotelmaan muualla kuin valtakunnansovittelijan toimistossa.

Saksalaisten neuvottelukulttuurille  :ylos:
« Viimeksi muokattu: 25.03.10 - klo:07:29 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #347 : 25.03.10 - klo:16:34 »
Ahtaajien tämän päiväiselle lakolle voikin sitten minun puolesta näyttää keskisormea. Nyt toiminta on, kuten EK viimeksi väitti, häikäilemätöntä ja vastuutonta.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #348 : 25.03.10 - klo:22:18 »
Ahtaajien tämän päiväiselle lakolle voikin sitten minun puolesta näyttää keskisormea. Nyt toiminta on, kuten EK viimeksi väitti, häikäilemätöntä ja vastuutonta.

Uusin adjektiivi tämän asian tiimoilta on: uskomatonta, näin Satamaoperaattoreiden Juha Mutru. Juuri päättyneen YLE uutisten mukaan ex-valtakunnansovittelija Juhani Salonius kuvasi tilannetta adjektiivilla "aivan poikkeuksellinen". Muutenkin hänen mielipiteensä olivat hyvin lähellä omiani. Ja valtakunnansovittelija on jo HUOM! viran puolesta puolueeton. Hän kertoi, että viime vuonna oli Suomessa 172 työtaistelua, joista 7 laillisia. Hän piti tilannetta ikävänä ja että se on osoitus neuvottelukulttuurin kehittymättömyydestä. Sovittelijan toimistoon tullaan viimeisillä rannoilla kotiläksyt tekemättä ja sanotaan, että leivopa meille sopimus. Mahdoton tilanne, tietysti.

Lakkosakot ovat ensinnäkin naurettavan pienet. Ja niitä ei edes koskaan verrata aiheutettuun vahinkoon nähden. Eli aivan rauhassa voidaan muutaman kymppitonnin sakoilla aiheuttaa satojen miljoonien vahingot. Me olemme olleet näiden avainalojen panttivankeina niin kauan kuin aloin lehtiä lukea ja maailmaa seurata. Eli mikään ei ole muuttunut noin neljänkymmenen vuoden aikana. Siellä on ollut mm. alkoholisti Risto Kuismaa (nyk. ex-juoppo ja maratoonari) ja muita värikkäitä henkilöitä AKT:n johdossa, mutta tilanne ei koskaan muutu mihinkään.

Saksassa ja saksalaisten keskuudessa pitkään asuneena, sen kulttuuria paljon omaksuneena ja 6 vuotta kotikielenäni ollutta maailmaa ei voi mitenkään verrata Suomeen. Vaikka saksalaistakin naapuri välillä v*tuttaisi kuinka paljon tahansa, ei nixmannilla ole taipumus kusta omaan pesään, koska se olisi suurin häpeä mitä voi tehdä, koska kaikki menettäisivät siinä. Siksi niin ei tehdä siellä. Se yhteisöllisyys ja yhteisvastuu on erilaista siellä. Siellä kyllä huudetaan ja raivotaan niin, että kattolamput helisee, mutta kun se asia on käsitelty, niin otetaan yhdessä tuopit ja lauletaan reipas laulu ja siirrytään seuraavaan aiheeseen tai seuraavaan tuoppiin. Ja se sopimus sitten myös pitää. Mä korostan vielä, että Saksassa ei koko vientiä ikinä pantais seis siksi, että joku pikku ay-nilkki haluaa jatkokauden vaaleissa. Suomessa se on normaalia, jopa hyväksyttävää.

Suomessa vaikka olisi kenen nimet alla paperissa, aina jää kyräilyn maku, että kuinkahan paljon noi nyt huijas meitä. Ja heti ollaan valmiit sopimusta rikkomaan, kuten nyt kävi taas. Kannattaako sopia mistään, jos sillä ei ole mitään arvoa? Mä olen erittäin skeptinen tämän maan pärjäämisestä näin köyhillä eväillä.

Ilmeisesti ainakin ahtaajilla on omakotitalot, Mersut, huvipurret ja Espanjan kämpät jo maksettu, kun eivät ole ollenkaan huolissaan työpaikkojensa pysyvyydestä. Kyllä niitä nyt lähtee kiihtyvällä tahdilla. Suomen satamatoiminnot voidaan aika pitkällekin ulkoistaa Viroon ja Venäjälle, jos me itse ei niistä välitetä. Tulihan nytkin tomaatit ja kurkut Espanjasta lakon aikana ruotsinlaivoilla ja Saksan rahtilaivoilla. Puuta ei tarvitse kohta edes viedä, koska tehtaat on lakkoiltu loppuun ja muut vientituotteet, jos niitä enää jää, pannaan pakettiin ja Joulupukin konttiin.

Ja mitä se höpötys lakkorikkureista on? Ne oli sopimuksettomassa tilassa ja tuotantovälineet eli satamat ei kai ole niiden omaisuutta pennin vertaa. Ei niille kuulu kuka siellä töitä tekee jos ne itse ei tee. Kai se omistaja päättää kuka sinne menee. En minäkään voi päättää ahtaajan Mersun ottamisesta omaan käyttööni. Tai voin, mutta jos jään kiinni, minut tuomitaan luvattomasta käyttöönotosta. Mutta Suomi on Suomi ja se ei ole Saksa. Valitettavasti.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #349 : 26.03.10 - klo:22:41 »
Ei niille kuulu kuka siellä töitä tekee jos ne itse ei tee.
Ja sitten koko Suomi itkee kun ne ei tee töitä. Kai ne saa lakkoilla ihan vapaasti jos haluavat samalla kun työnantaja voi ottaa toisia tilalle?

Kun rikkureita saa vapaasti käyttää, niin mihin lakko-oikeuden rajoituksia tarvitaan? Antaa mennä lakkoon, otetaan uusia tilalle eikä itketä niiden lakkoilijoiden perään. Ainakin nettikeskustelujen ja mm. Facebookin perusteella tulijoita on tuhansia.

Pitääkö siis lakko-oikeutta rajoittaa jos kerran tilalle voi ottaa uutta työvoimaa?
Onko lakot sallittuja?
Onko rikkurit sallittuja?
Voiko työnantaja pakottaa jonkun töihin?
Jos lakko-oikeutta rajoitetaan (tai miljoonien sakot) niin, jatkossa kaikki ahtaajat irtisanovat itsensä kerralla, sitten irtisanomiset kielletään?
Voidaanko joku pakottaa töihin lain perusteella? Oppivelvollisuus, maanpuolustusvelvollisuus ja nyt myös työvelvollisuus? Matti Vanhaselle työvelvollisuus satamaan ja heti! Kansanedustajille läsnäolopakko täysistuntoihin.

Nykyisenä työnantajan edustajana mä olen paljon enemmän huolissani sairauspoissaoloista kuin lakoista. Ja meillä työntekijät on AKT:n jäseniä. Sairauspoissaolot aiheuttaa paljon enemmän ongelmia. Työnantajasta johtumattomat sairaudet pitäisi rajata pois työnantajan vastuulta. Sairastetaan palkatta. Lakkoilijoille ei tarvitse maksaa palkkaa, lakkoilkoot. Kun työntekijällä on vähän pää kipeä tai sillä on nuha niin miksi helvetissä työnantajan pitää maksaa palkkaa? Tai työntekijä on työkykyinen, mutta lapsella on vähän kuumetta, niin yrittäjä maksaa hoidon. Miksi?

En halua rajoittaa sairauspoissaolojen säännöksiä, enkä lakko-oikeutta. Molemmat ovat hyviä järjestelmiä vaikka jotkut niitä käyttävätkin väärin. Kun yksi mokaa niin ei kaikkia pidä rangaista. Jotkut lakkoilee "väärin" ja toiset hakee sairauslomaa "selkäkipuun". Ei lakkoja ja sairauslomia pidä sen vuoksi poistaa?
« Viimeksi muokattu: 26.03.10 - klo:22:59 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #350 : 31.03.10 - klo:02:33 »
Ja sitten koko Suomi itkee kun ne ei tee töitä. Kai ne saa lakkoilla ihan vapaasti jos haluavat samalla kun työnantaja voi ottaa toisia tilalle?
Ei suinkaan koko Suomi itkenyt, minäkin kannustin niitä henkisesti olemaan ainakin vuoden lakossa. Ja tällä kertaa EK oli päättänyt, että nyt ollaan kerrankin yhdessä rintamassa ja otetaan vastaan se mikä tulee. Kuten sanoin jo lakon ensi hetkillä, ei Rädyn jengille anneta semmoista päänavausta, joka voisi valua kaikkien muittenkin sopimuksiin. Juuri siksi siellä oli EK:n työmarkkinajohtaja E-L Inkeroinen vahtimassa, että sellaisia höpöjä ei ainakaan sopimukseen kirjata. Ilmankos Räty näyttikin aika kitkerältä ja jäykältä lakon loputtua. Olisivat nyt jatkaneet vaan, mutta taisi tulla naapuriliitoilta aika julmaa noottia niskaan.

Mutta se on omituista, että jos ahtaajat on sopimuksettomassa tilassa, niin ne yrittävät estää muitten ihmisten pääsyn satamaan. Mitä se niille kuuluu, ketä omistaja työhön ottaa jos niitä edellisiä ei kiinnostanut. Ahtaajat ei satamia eikä tuotantovälineitä omista. Ne muut ihmiset eivät ole rikkurityövoimaa, vaan työvoimaa. Ahtaajilla on väärä käsitys suomen kielen sanoista ja niiden merkityksistä. Ja ei sen puoleen, monesta muustakin asiasta. Onneksi niitä nyt irtisanotaan urakalla, mutta edelleen aivan liian vähän.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #351 : 31.03.10 - klo:16:56 »
No niin, seuraavaksi ovat sitten menossa lakkoon elintarviketyöntekijät 7-9.4, koska "meidän äiti ei halua tehdä enää teidän äidin ruokia." Huomenna PAM jättänee kaupanalan myyjiä, varastotyöntekijöitä ja konttorihenkilöitä koskevan lakkovaroituksen. Myös vartijat ovat jättämässä lakkovaroitusta.
« Viimeksi muokattu: 31.03.10 - klo:16:58 kirjoittanut Bebeto »

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #352 : 31.03.10 - klo:20:03 »
Ei nyt unohdeta näyttelijöiden lakkoa...  :ylos:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #353 : 31.03.10 - klo:20:12 »
Ei nyt unohdeta näyttelijöiden lakkoa...  :ylos:
Joo, ne ahneet paskiaiset. Jukka Puotilakin tienasi verotietojen mukaan 300000 euroa vuonna 2008.
Näyttelijät ovat häikelemättömiä. Kuka tahansa osaa vääntää naamaa PP Peteliuksen tapaan sanoa "Aa-puuu-va".

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #354 : 31.03.10 - klo:20:15 »
Näyttelijät ovat ilman muuta ansainneet paremmat kulissit ja stagelle pitää saada flaskaan oikeaa viskiä teen sijasta.   :thumbsup:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

yrjö

 • Vieras
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #355 : 01.04.10 - klo:10:58 »
Myös vartijat ovat jättämässä lakkovaroitusta.

Ei helvetti. En usko edes lukemaani. Ehdottomasti mukana  8) :forza: :tuoppi: :thumbsup:

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #356 : 01.04.10 - klo:16:22 »
PAM jätti lakkovaroituksen: http://www.pam.fi/?x200448=3704648

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8629
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #357 : 06.04.10 - klo:00:42 »
Myös vartijat ovat jättämässä lakkovaroitusta.

Ei helvetti. En usko edes lukemaani. Ehdottomasti mukana  8) :forza: :tuoppi: :thumbsup:

Nyt jumalauta daifuille heti ainakin pari-kolme tonttua lisää liksaa kuussa. Kohta alkaa futiskausi ja kentälle lentää varmaan miljoona banaania ja rekka-autollinen retiisejä ilman isällistä valvontaa. Tämä on oikeasti yhteiskunnallisesti keskeinen asia saada pois päiväjärjestyksestä ja heti! Yhdenkään junan ei pidä vislaaman Helsingin rautatieasemalta ennen kuin kunnon daifut varmistavat jokaisen matkustajan turvallisen matkanteon.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Samba

 • Forza Member
 • Viestejä: 2312
 • Suomessa on vain yksi jalkapalloseura
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #358 : 06.04.10 - klo:12:29 »
Myös vartijat ovat jättämässä lakkovaroitusta.

Ei helvetti. En usko edes lukemaani. Ehdottomasti mukana  8) :forza: :tuoppi: :thumbsup:

Nyt jumalauta daifuille heti ainakin pari-kolme tonttua lisää liksaa kuussa. Kohta alkaa futiskausi ja kentälle lentää varmaan miljoona banaania ja rekka-autollinen retiisejä ilman isällistä valvontaa. Tämä on oikeasti yhteiskunnallisesti keskeinen asia saada pois päiväjärjestyksestä ja heti! Yhdenkään junan ei pidä vislaaman Helsingin rautatieasemalta ennen kuin kunnon daifut varmistavat jokaisen matkustajan turvallisen matkanteon.
Seppo, vastaa rehellisesti: Onko sulla pienintäkään ideaa minkä takia PAM nuo lakkovaroitukset jätti?
"Tarkoitushan on olla pelissä parempi, eli tehdä enemmän maaleja."

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8142
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #359 : 06.04.10 - klo:13:24 »
Ahneille ja häikäilemättömille vartijoille ei riitä 8,20€ lisää kuukaudessa? Ei, vaikka kuukausiansiot ovat keskimäärin yli 2000 euroa.  :thumbsup:
« Viimeksi muokattu: 06.04.10 - klo:13:29 kirjoittanut Bebeto »