Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 235907 kertaa)

Poissa mike--2000--

 • Forza Member
 • Viestejä: 1145
 • Forza HJK!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #435 : 19.10.10 - klo:15:51 »
Pakko ottaa kantaa keskusteluun liikenteestä Stadissa lähes ympäri vuoden "trikoissa paahtavana terroristifillarina". Seppo on kyllä väärässä siinä, että Helsinki olisi "aika autoiluvihamielinen ja polkupyöräystävällinen kaupunki". Liikennesuunnittelussa tunnutaan yhä nykypäivänäkin lähtevän aina yksityisautoilun ehdoilla. Hyvä esimerkki on uudistettu Hakamäentie, jossa kevyen liikenteen väylät on vedetty niin, että autoilijoille on vedetty suorat tiet, kun jalankulkijat ja fillaristit on pakotettu tekemään kiertolenkkejä Ilmalan junavarikon kautta jostain ihmeen syystä. Ilmeisesti suunnittelijat eivät ole ikinä fillaroineet Stadissa ja olettavat, että kaikki fillaroitsijat ovat vain sunnuntaipyöräilijöitä, joilla on aikaa kierrellä kiertoteitä maisemia ihaillen. Tuntuu vieläkin olevan vaikea käsittää, että polkupyörä on liikkumisväline (vieläpä nopea, kuntoa ylläpitävä ja ympäristöystävällinen sellainen) siinä missä yksityisauto, dösä, metro tai spora. Toivottavasti asenne muuttuu kaupunkisuunnittelussa nuorempien ja fiksumpien henkilöiden ottaessa hommat käsiinsä Kekkoslovakia-aikaisten fossiilien siirtyessä eläkkeelle ja mullan alle.

Stadissakin pyöräteille levitellään ensimmäisten pakkasten tullessa heti sepeliä joka puhkoo renkaat alta aikayksikön. Poliisi ei myöskään puutu pyöräteille parkkeerattuihin henkilöautoihin, jätelavoihin ja kaikkeen muuhun paskaan joita saa jatkuvasti väistellä. En halua yleistää mutta myös jalankulkijat poukkoilevat täysin ympärilleen katsomatta pyöräteillä, pitävät koiraa kusettaessaan talutushihnaa poikittain pyöräteillä ja pyöräteillä marssitaan usein esimerkiksi 4 hengen voimin rivittäin ettei vahingossakaan pääsisi ohi. Autoilijat puolestaan eivät kunnioita suojateitä, pyöräteitä ja kevyen liikenteen etuajo-oikeuksia pätkääkään, vaan aina joutuu varomaan esimerkiksi oikealle kääntyviä autoja suoraa pyörätietä ajettaessa. Mikäli pyöräilijä pitää oikeuksistaan kiinni, ei hän selviä fillarilla hengissä Stadissa edes 500 metriä.

Mätämunia mahtuu tietysti niin fillaroitsijoihin, jalankulkijoihin ja autoilijoihin. Eiköhän meistä jokainen ole näitä vaihdellen. Omasta kokemuksestani ja kaikkia em. kulkuvälineitä Stadissa käyttäneenä voin sanoa, että ylivoimaisesti paskimmat oltavat Stadissa on fillaroitsijoilla. Fillaroitsijoitakin muuten ratsataan, esim. Hakiksessa on useasti ollut ratsioita joissa jalkakäytävillä fillaroitsijoita on sakotettu. En itse aja jalkakäytävällä koskaan (oikeasti !) mutta ymmärrän hyvin niitä, jotka esim. Hämeentiellä välillä Sörnäinen-Hakaniemi fillaroi jalkakäytävällä. Koska Helsinki ei vaivaudu rakentamaan selkeää pyörätietä osuudelle, on mielestäni parempi, että pyöräilijä ajaa jalkakäytävällä hengissä säilyen sakon uhalla kuin ajoradalla dösien ja autojen huudattaessa torveaan ja v*ttuillaakseen ajamalla fillaroitsijasta 1,5 sentin päästä. Jokaisen henkikulta on tärkeämpi kuin se, että noudattaa kirjaimellisesti lakia, kun pyörätietä ei yksinkertaisesti ole. Ko. pätkällä Hämeentieltä sitä paitsi yksi kaista voitaisiin aivan hyvin luovuttaa kevyen liikenteen käyttöön ja ohjata autot Sörnäisten rantatielle ettei tarvitsisi pelätä lakia noudattaessa liiskaantuvansa dösän renkaiden alle.

Seppo (viitaten fillaroitsijoihin): "Mutta nehän ovatkin paskanruskeita, kommareita tai perusjuntteja."

Yksikään tuntemistani fillaroitsijoista ei ole mitään näistä. Itse voin olla kyllä perusjuntti. Stadilainen 10 kk. vuodessa trikoissa fillaroitseva perusjuntti. Mutta oletan, että em. lause olikin läppä.
Public enema # 1

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #436 : 19.10.10 - klo:17:16 »
Taidan ostaa skootterin, sillä voin sitten aiheuttaa fillaristeille, kävelijöille ja autoilijoille mielipahaa. Sitä saan ajaa ilman ajokorttia, mutta ehkä minun pitää ensin selvittää miten se väistämisvelvollisuus menee? Tai väliäkös sillä, pois alta - täältä tullaan! Mopoautot on pirun kalliitta, joten sen hankkiminen on vielä jäissä.

yrjö

 • Vieras
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #437 : 19.10.10 - klo:17:54 »


Seppo (viitaten fillaroitsijoihin): "Mutta nehän ovatkin paskanruskeita, kommareita tai perusjuntteja."

Minä ainakin olen. Tosin olenkin espoolainen enkä stadilainen.  :forza:

Poissa Janne

 • Forza Member
 • Viestejä: 2016
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #438 : 19.10.10 - klo:21:41 »
Kiitos Mike. Paikkasit kun en ehtinyt. Puuttui vielä kommentointi päättömästä/puutteellisesta/sekavasta kevyenliikenteen lakikiehkuroista. Josta hyvänä esimerkkinä viime keväinen Hesarin juttu pyöräilystä, jossa oli useampia asiavirheitä, jotka olivat tulleet poliisia haastattelemalla (eli edes poliisi ei tiennyt miten laki menee) ja siihen kirjoitettiin kolme korjausta, koska ne lain kohdat ovat aivan käsittämättömät.

Kyllä Seppo, JM ja muut. Kusipää pyöräilijä, joka ei välitä kanssaliikkujistaan, liikennesäännöistä tai ajaa aivan liian suurilla tilannenopeuksilla pitäisi viedä saunan taakse (sama koskee autoilijoita). Samoin jokainen ilman heijastinta kulkeva kävelijä syyspimeältä toimittaa Hesperiaan itsetuhoisuuden takia. Samoin valoitta ajava pyöräilijä ja suojatien eteen pysähtymättä jättävä autoilija toimittaa vaikka Espooseen.

Ympäryskuntien automäärä kasvaa joka vuosi vaikka nimellinen tavoite olis vähentää niitä. Se kertoo oikeiden panostuksien puutteesta toimiviin joukkoliikenneratkaisuihin. Ihmiset tulevat mielummin omalla autolla seisomaan ruuhkaan kuin odottavat myöhästeleviä junia tai tulemattomia busseja. Helsinki-Vantaan lentokenttä taidettiin avata 1952 ja edelleenkään sieltä ei ole nopeaa ja toimivaa yhteyttä kaupunkiin. Kertoo sekin kaupungin/alueen kehittämisprioriteeteistä aika paljon.
« Viimeksi muokattu: 19.10.10 - klo:21:44 kirjoittanut Janne »

Poissa Hande

 • GM of ForzaHJK Football Team
 • Forza Member
 • Viestejä: 3003
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #439 : 19.10.10 - klo:22:11 »
Suomalaiset kävelevät aina mielessään sitä tuttua kotipihan polkua kohti navettaa muista välittämättä ja muita näkemättä, vaikka jalkojen alla olisi Mansku tai Aleksi. Amsterdamissa taas on vähän eri tyyli, kun tuhannet ihmiset polkevat vanhoilla fillareillaan niin lujaa kuin niillä pääsee ja muut osaavat pysyä omalla väylällään.
Aina siitä Damista jauhetaan, mutta kyllä munamankelia on mukavampi polkea Köpiksessä. Siellä on pyöräilijällä tilaa tiellä, ja hyvä verkosto.

Hollannissa on pyöräilyasiat hoidettu hyvin, mutta kyllä sielläkin oli paljon älyttömyyksiä. meidänkin kaupunginosan pyöräteistä puolet oli mukulakivistä tehty. Kyllä vitutti rämistellä siinä. Ja autoilu se vasta viturallaan olikin. Aina sai ruuhkassa painaa, Damiin oli 70 kilsaa, ja joskus meni 2,5 tuntia. On sekin homma Suomessa paremmin hoidettu, vaikka vihreät yrittävätkin sen vituralleen viedä.

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8623
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #440 : 20.10.10 - klo:05:51 »
Siis mä en ole suosinut pöhnässä ajoa, en. Niinhän mä olen koko ajan sanonut. En suosita sitä kenellekään, ajoi ammatikseen tai kerran vuodessa. Mistä Teille on tuommoinen käsitys syntynyt? Olen puhaltanut poliisin alkometriin luultavasti lähes sata kertaa, tosin olen ajanutkin pitkälle yli 2 miljoonaa kilometriä. Aina on näyttänyt 0,00. Miinusmerkkistä tulosta en ole vielä saanut edes salmiakkia syömällä. Ja viimeisin ylinopeussakko on 80-luvun puolivälistä. Siinä on ollut jo tuuriakin matkassa, tietysti.

Saksassa oli kymmeniä vuosia, silloin kun minä siellä vakituisesti aikaani vietin, rajana 0,8. Jos se nyt on laskettu 0,5:een, niin sitte on. Eikö se ole ihan kohtuullinen? Poliisi voi keskeyttää ajon myös tuota alemmalla alkoholipitoisuudella, jos ei muuten näytä pelittävän.

Sitäkään en ymmärrä, mistä ne taksit tähän keskusteluun piti vääntää? Ne eivät ole joukkoliikennettä, mutta ovat osa julkista liikennettä. Jannen kateus siitä, että ne eivät saisi käyttää julkisen liikenteen kaistoja kuten kaikkialla muissakin maissa, on erikoinen. Jos niin ei olisi, niitä olisi vielä vaikeampi saada ruuhka-aikana, koska jo tälläkin systeemillä ne jumittavat ruuhkassa, vaikka kapasiteetista ei todella ole pulaa.

Kukas silloin mummot ja vaarit veisi leguriin ja hoitoihin ja kuka veisi vammaiset lapset kouluun, sairaalaan jne. Esimerkkejä yhteiskunnan maksamista ja vammaispalvelulain edellyttämistä kuljetuksista löytyy paljon. Eli ei taksi todellakaan ole mikään elitistinen, rikkaiden tapa kulkea, vaan monille ainoa vaihtoehto ja välttämättömyys. Jokainen ihminen olisi varmasti mieluummin niin terve ja/tai nuori, että voisi kulkea dösällä tai vaikka sillä tsygellä, mutta kun ei voi. Ja kun nämäkin yhteiskunnan kuljetukset tietysti osuvat samaan ruuhka-aikaan aamuin illoin, kun kaikki muutkin ovat liikkeellä. Sitä palvelua ei ikävä kyllä voi hiljaisena aikana tuottaa varastoon.

Ja kyllähän joku tietysti joskus voisi lentokentällekin tarvita mennä, jos pääsis. Tosin kuka nyt maailman onnellisimmasta maasta pois haluaisi? ;D

Ja jos Janne olisi vaikka Nokialla töissä Keilaniemessä ja tulisi esim. jenkeistä bisnestuttu palaveriin ja se asuisi vaikka Grand Marinassa. Sanoisko Janne sille, että otat nelosen ratikan, menet etuovesta sisään, sanot kuskille että SEUTULIPPU, jäät Sokoksen pysäkillä pois, kävelet kadun yli viistoon oikealle, siellä on Kampin bussiterminaali, kaikkihan sen tietää. Menet maan alle Espoon terminaaliin ja vaihdat Otaniemeen menevään bussiin ja jäät Keilaniemen kohdalla pois ja kävelet loput 400 metriä. Tuliskohan ryppy liikesuhteeseen ja kaupat jäis tekemättä? Ainakaan sama jätkä ei toista kertaa tulisi.

Kyllähän sitä tutkimusta nyt pitää uskoa, kun se kerran oli ihan ameriikassa tehty. Jos Suomessa näin olis tutkittu, en tietenkään uskoisi sanaakaan. Mutta aina on tosin sanottu, että Ameriikassa ei edes tiedetä, missä Suomi sijaitsee. Joten oliskohan niillä menny Suomet ja Tanskat sekaisin? No ei tuollaista hömppätutkimusta tietenkään voi uskoa. :-\ Kuuluu uskottavuudeltaan samaan luokkaan kuin sammakkomiehen sääennustukset.


Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #441 : 20.10.10 - klo:11:17 »
Sitäkään en ymmärrä, mistä ne taksit tähän keskusteluun piti vääntää? Ne eivät ole joukkoliikennettä, mutta ovat osa julkista liikennettä. Jannen kateus siitä, että ne eivät saisi käyttää julkisen liikenteen kaistoja kuten kaikkialla muissakin maissa, on erikoinen. Jos niin ei olisi, niitä olisi vielä vaikeampi saada ruuhka-aikana, koska jo tälläkin systeemillä ne jumittavat ruuhkassa, vaikka kapasiteetista ei todella ole pulaa.
Ja jatkossa Helsingin bussikaistat ovat voimassa ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Nykyisin voimassa olo riippuu kadusta, kellonajasta ja viikonpäivästä.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2266408&pos=hl-ko-1

Poissa Hande

 • GM of ForzaHJK Football Team
 • Forza Member
 • Viestejä: 3003
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #442 : 20.10.10 - klo:17:41 »
Ja jatkossa Helsingin bussikaistat ovat voimassa ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Nykyisin voimassa olo riippuu kadusta, kellonajasta ja viikonpäivästä.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2266408&pos=hl-ko-1
Tämän siitä saa, kun kansa äänestää vihreitä. Tyhjällä tiellä ei saa ajaa. Tämä on jo äärimmäisen typerää, jopa vihreiltä kaupunkisuunnittelijoilta.

Lainaus
Kaistojen voimassaolon yhtenäistämisellä halutaan myös vähentää tahatonta yksityisautoilua bussikaistoilla.
Tämähän on varmasti ollut aivan järkyttävän suuri ongelma. Siihen reagoidaan kieltämällä kaistalla ajaminen keskiyöllä. Jos kiellettäisiin autoilu kokonaan, niin silloin kukaan ei varmaan vahingossa ajaisi bussikaistalla.

Oikeasti, tämän viherterrorismin on loputtava. Muuten Stadissa ajaa 50 vuoden päästä enää somalit yksinään busseja edestakaisin.

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #443 : 20.10.10 - klo:20:35 »
Hallitus on tänään päättänyt, ettei kerjäämistä kielletä eikä promillerajaa lasketa.
Suomi on hieno maa, maailman paras!

Edit: Ensin sisäministeri Holmlund esittää kerjäämisen kieltämistä. Sitten hallitus, mukaan lukien Holmlund, yksimielisesti päätti ettei kielletä. Hittoako Holmlund edes esitti asiaa.  :happy:
« Viimeksi muokattu: 20.10.10 - klo:21:18 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8623
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #444 : 20.10.10 - klo:20:55 »
Tilanne on juuri näin eikä sinne päin. Ei mitään järjen häivääkään, vaan pelkkää yksityisautoilijoiden kyykyttämistä. Helsinki on erittäin autoiluvihamielinen kaupunki, mutta mä en ole siellä enää ajanutkaan suunnilleen kymmeneen vuoteen, ellei joku maksa siitä. Enkä ikinä menekään sinne, ellei mulle makseta siitä. Vapaa-aikana ei tulisi mieleenkään tulla kaupunkiin ostoksille autolla. Ja kun täältä ei ilman suurta vaivaa ja kustannusta muutenkaan sinne pääse, vien rahani muualle. No problem!

Avovaimoni puolestaan on niin Suuri Stockan ystävä, että hän jaksaa jonottaa tunteja ruuhkassa ja ajaa johonkin vitun parkkihalliin, että saa kilon mansikoita pennin halvemmalla kuin Veikkolasta. Viime aikoina tosin on ollut havaittavissa pientä järjen häivähdystä, kun hän on minun kainosta suosituksestani alkanut jossain määrin hyväksyä asioimista myös Tapiolan Stockalla. Se on erittäin paljon lähempänä, kilsoissa ei kovin paljon, mutta menetetyssä ajassa ja päästöissä paljon edullisempi. Kyllä meissä kaikissa asuu pieni vihreä talousajattelija jo luonnostaan, ei siihen mitään korruptoitunutta paskanruskeaa ja öykkärimäistä "viher"fasistipuoluetta tarvita ollenkaan neuvomaan ketään.

Kerran oli matkassa yks jenkkibisnesnainen, elämää jo hieman enemmän nähneen tuntuinen. Hän sanoi, että "This (Helsinki) must be the town with most red lights ever!" Vastasin, että liikennepolitiikasta tässä kylässä päättävät ne, jotka vihaavat autoja.

Paska idea, että tyhjillä kaistoilla ei saisi ajaa. Ei mitään järkeä.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #445 : 20.10.10 - klo:21:09 »
Helsinkihän on autoilu ystävällinen kaupunki kun ei ole edes tietulleja laitettu maalaisia varten, kuten monissa Euroopan ihanissa ja paremmissa kaupungeissa.

Helsinki on maailman paras kaupunki, ja vielä minäkin sinne joskus täältä landelta palaan takaisin. Se on varmaa.
« Viimeksi muokattu: 20.10.10 - klo:21:12 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8623
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #446 : 20.10.10 - klo:21:59 »
On hienoa nähdä, että hallitus on tullut minun linjalleni tässä polttavassa kysymyksessä. Tuliliemihän polttaa suuta, jos oikein muistan. Itse en juuri vahvoja käytä eikä keskiolut polta suuta. Mutta sehän oli jo etukäteen arvattavissa, että ministeri Anu Vehviläinen (maal.) olisi kannattanut ajatusta, mutta onneksi jäi vähemmistöön. Hän on muuten erityisesti raskaan liikenteen äänenkannattajana tunnetun lehden "Auto ja Kuljetus" hampaissa ollut jo aivan alusta, nimittämisestään asti. Lehden viimeisimmän numeron etukannessakin on pääotsikkona: "Eroa, liikenneministeri Anu Vehviläinen!" Se näkyy kaikkien kauppojen ja kioskien lehtivalikoimassa. Sitä on vaadittu jokaisessa lehden numerossa niin kauan kuin muistan. Mutta ministerin palkka on niin hyvä, että ei kannata erota, vaikka ei ymmärtäisi oman alansa asioista mitään tai ei viitsi tehdä mitään.

Lehteä raivostuttaa, että samalla kun kotimaisia yrittäjiä raskautetaan yhä pikkumaisimmilla säännöillä ja velvoitteilla, meidän etelä- ja itäpuolella asuvat naapurit ottavat aina suuremman osan kuljetuksista haltuunsa ja aivan varmasti ei puhtain keinoin. Ensin mafiamiehet ottivat transitoliikenteen (maidenvälisen), mutta nyt ne ajavat myös intransito- eli maan (tässä tapauksessa Suomen) sisäistä liikennettä. Meidän kannattaisi jokaisen kysyä kauppiaaltamme, kenen rekalla esim. nämä perunat ja ranskalaiset homejuustot on tähän kauppaan tuotu.

Näitä asioita voisivat Vehviläinen ja Paatero miettiä yhdessä, ne ovat oikeasti olennaisia kysymyksiä. Mutta jos niitä liikaa miettii, voi käydä oikein huonosti, sillä ne toimijat ovat erilaiseen kulttuuriin tottuneita, joten parempi näperrellä vain nollatoleranssin kanssa. Suomalainen autoilija on helppo rahastaa.

Nyt on jo sitten nähty ensimmäiset merkit kansainvälisestä taxibisneksen hoidosta Helsingissäkin. Eräs yrittäjä ajaa kahdella laittomalla taksilla ja hänellä on mukanaan lierihattuinen, etelänaapurista tullut ystävä, joka ei epäröi esitellä 9 mm asettaan, jos joku ryhtyy uteliaaksi tai tinkii hinnasta. Pyytäkää kuitti, jos satutte noihin autoihin. Ette saa sitä, mutta valokuvan voi muistoksi ottaa kännykällä. Ihan vaan omiin kokoelmiin tietenkin.

Voi olla, että poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei ehkä jää historiaan aivan eturivin ensimmäisinä ja uljaimpina ajattelijoina. Mutta wanhan kunnon kyttäkulttuurin edustajana kyllä. Minä määrään, vaikka sinä maksat minun palkkani. Mulla on natsat ja sulla pelkkä tuulenhuuhtoma perse ja asuntolaina, vituttaako? Toivotaan erittäin pikaisia eläkepäiviä. Ja tietysti onnellisiakin, kaikin mokomin, kunhan äkkiä lähtis vaan.

 
« Viimeksi muokattu: 20.10.10 - klo:22:03 kirjoittanut Seppo_69 »
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #447 : 20.10.10 - klo:22:15 »
Nyt on jo sitten nähty ensimmäiset merkit kansainvälisestä taxibisneksen hoidosta Helsingissäkin. Eräs yrittäjä ajaa kahdella laittomalla taksilla ja hänellä on mukanaan lierihattuinen, etelänaapurista tullut ystävä, joka ei epäröi esitellä 9 mm asettaan, jos joku ryhtyy uteliaaksi tai tinkii hinnasta. Pyytäkää kuitti, jos satutte noihin autoihin. Ette saa sitä, mutta valokuvan voi muistoksi ottaa kännykällä. Ihan vaan omiin kokoelmiin tietenkin.
Saamieni tietojen mukaan myös jotkut kiinalaiset hoitavat hämäriä lentokenttäkuljetus ja kiertoajelu bisneksiä kiinalaisturisteille?

Lehteä raivostuttaa, että samalla kun kotimaisia yrittäjiä raskautetaan yhä pikkumaisimmilla säännöillä ja velvoitteilla, meidän etelä- ja itäpuolella asuvat naapurit ottavat aina suuremman osan kuljetuksista haltuunsa ja aivan varmasti ei puhtain keinoin. Ensin mafiamiehet ottivat transitoliikenteen (maidenvälisen), mutta nyt ne ajavat myös intransito- eli maan (tässä tapauksessa Suomen) sisäistä liikennettä. Meidän kannattaisi jokaisen kysyä kauppiaaltamme, kenen rekalla esim. nämä perunat ja ranskalaiset homejuustot on tähän kauppaan tuotu.
Ja nyt olen tismalleen samaa mieltä. Tosin kauppaan kuormat tulee pääasiassa keskusliikkeiden kautta kotimaisilla jakeluautoilla.
« Viimeksi muokattu: 20.10.10 - klo:22:26 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8623
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #448 : 24.10.10 - klo:23:32 »
Eikö se Seppo vieläkään usko, että Suomi on maailman paras maa? Amerikkalaiset ovat tutkineet asian. Pysy siis paikoillasi.

Sitä Meksikoon menoa ainakin miettisin. Tietysti maasta on moneksi, mutta Klubin edellisen tuplan jälkeen vietin 8 tuntia Mexico Cityssä poliisiasemalla, kun lompakko pöllittiin, ja jotenkin kummasti aloin arvostamaan sitä, miten Suomessa on lainvalvonta järjestetty...

Kuule Hande, se lompakko saattaa lähteä nykyään aika helposti myös Stadissa. Ja on aina lähtenyt, perinteisesti. Kaikkein legendaarisin ja samalla myös tosin juttu on se, että jo valmiiksi päreessä olevat maalaisukot jo asemalla houkuteltiin Kaisaniemen puistoon lupaamalla sitä, mistä aikuiset puhuu vain kuiskaten. Aika harva ehkä sai sitä, mutta monille savolaisukoille oli selittämistä kotona, että kuinka tässä nyt näin kävi, kun kaik män enkä ehtiny ees nuolasta. Nykyään tota bisnestä hallinnoi kai enimmäkseen itäeurooppalaiset.

Multa vietiin kerran kännykkä Tallinnassa, n. 12 vuotta sitten enkä ollut edes juubassa. Kaikkein tyypillisin tapaus: joku ali-ihminen, nahkatakkiaasialainen tönäisi ratikassa ja molotti jotain vitun ryssäänsä, että izvinite (anteeksi). Seuraavalla pysäkillä olinkin jo entinen puhelimen omistaja. Sen jälkeen olenkin ollut skarpimpi siellä päin.

Espanjassa tilanne vaihtelee tietysti, koska se on aika suuri maakin. Katalonian ylpeä pääkaupunki Barcelona on kauneutensa ja historiansa johdosta yksi maailman vetovoimaisimmista kaupunkilomakohteista, joten se houkuttelee myös rikollisia puoleensa kuin kärpäspaperi. Varokaa taskuvarkaita!

Mä taas jo (lähes) lapsena totuin käymään Kanarialla. Se, miksi juuri siellä, oli puhdasta sattumaa. Kerran kavereitten kaa yks talvi kelattiin, et lähetään ny v*ttu johonkin, missä on edes lämmintä. Päätimme säästää vähän rahaa, ja sitte eiku Hassen siivelle, tarjousmatkalle. Se aiheutti pysyvän riippuvuuden, josta ei ole paluuta. Ja myös välttämättömän tarpeen ja intohimon opiskella espanjan kieltä. Tiedän hyvin, että monien mielestä Kanaria on vain pelkkä kulunut ja loppuunkaluttu turistipaikka ja siellä ei ole mitään oikealle matkailijalle. Eli pelkkä klisee. Mutta mä en olekaan oikea matkailija enää, mulle riittää hienot säät ja mukava olo.

Jokainen saa ajatella mitä haluaa, mutta ei kovin paljon helpompaa paikkaa ihmiselle ole, ainakaan säiden suhteen. Koskaan ei ole kylmä, koskaan ei liian kuuma. Suomeen verrattuna hinnat ovat aivan naurettavat ja ilma on melkein aina bueno. Siisti parvekkeellinen kaksio pienessä espanjalaiskylässä maksaa n. 50 000 egee ja sillai. Suikkarit alkuillasta 40 egee kumin kanssa, p*no satasen. Koko yö, no, riippuu kysyjästä. Aamua kohti hintoja sovitellaan, tietysti. Mutta enpä ole näitä afrikkalaisia kokeillut. Nuorena Hampurissa Reeperbahnilla ihan vähän, koska kaikkea pitää kokeilla, sanotaan. Sekin taisi olla saksalainen, jos oikein muistan.

Mutta erittäin siisti, kaunis ja turvallinen paikka on Kanarian saaret nykyään jos vertaa mun ekoihin reissuihin, noin 30 v sitten. Silloin meno oli villimpää monessa mielessä. Siellä voi harrastaa mitä tahansa koko vuoden ympäri. Jaa, jääkiekosta en tiedä onko sitä, ei ole tullut kysyttyä. Espanjan kakkostakin löytyy. Esim. UD Las Palmas ei ole mikään hempulijoukkue ollenkaan.Things could be worse, Klubi could be Honka!

yrjö

 • Vieras
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #449 : 25.10.10 - klo:00:50 »
 Ei herranjestas sentään mitä tykitystä :D