Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa!  (Luettu 246500 kertaa)

Poissa Epeli

 • Forza Member
 • Viestejä: 955
 • Vastustan vastuullisten vastuiden vastaanottamista
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #540 : 14.03.11 - klo:19:51 »
Hmm. Mua lähimmät Helsingin kaupungilta vuokrattavat viljelypalstat löytyvät vajaan vartin kävelymatkan säteellä kahdessakin suunnassa. Pitäisiköhän alkaa opetella maatalouden alkeita jo nyt, parikymmentä vuotta ennen eläkettä? Karkaako eläkeikä kauemmaksi sitä mukaa kun itse vanhenen? Isukilta aikanaan perinnöksi jäävä siirtolapuutarhatölli Pakilassa voi nousta arvoon arvaamattomaan.
"Vanheneminen on ainoa keino elää pitkään". (Martti Kuusela)

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #541 : 14.03.11 - klo:20:59 »
Ethän vaan pakota mulle ruotsia?
En tietenkään, mutta voin suositella. Jos vaikka ihan vapaaehtoisesti. :police: Tai jos niinku hyväntahtoisesti "puolipakolla", niin ei kuulosta niin kamalalta?  ;)Ei mistään kielitaidosta ole vielä minkään tutkimusten mukaan kenellekään ainakaan mitään haittaa ole ollut. Onhan niitä muitakin kieliä kuin ruåtsi. Pääasia, että jotain tekee. Pakkokanteleensoittoa mä en hyväksy korvaukseksi. Enkä Maammelaulun kaikkien säkeistöjen ulkoaopettelua, olikohan niitä toistasataa kappaletta, voi Jeesus. Niistä ei taida paljon hyötyä olla ei, eikä niillä mitään eläkkeitä makseta. Kielitaidolla voi ehkä saada paremman työpaikan ja palkan, josta maksaa enemmän veroja.

Mutta fyrkat on finaalissa tästä maasta ja nyt kaikki puolueet yrittää uskotella löytäneensä sen rahapuun jostain. Sellaista ei kuitenkaan ole eikä tule.
Pienituloisten verotusta ei voi nostaa, koska se olisi moraalisesti väärin ja niillä jo muutenkin laahaa laskut perässä ja fatta (eli me) makselee niiden laskuja. Ne kyllä laittais kaiken ylimääräisen kulutukseen, varmasti.

Suurituloisia on tässä maassa niin häviävän pieni kourallinen, että niiden verotusta kiristämällä ei kovin monta näkkileipäpakettia ostella köyhille. Vaikka miten paljon tahansa jokamiestä vituttaakin mm. eri yhtiöiden johtajien eläkkeet ja kultaiset kädenpuristukset, niillä ei ole kokonaisuuden tai tulonjaon kannalta mitään merkitystä, pelkkää hyttysenpissaa vain. Katkeruutta ja vitutusta ne lisää tietenkin, koska ne koetaan epäoikeudenmukaisiksi, aiheestakin ei sen puoleen.

Ainoa mahdollinen ryhmä, joka siis jää jäljelle, on "keskituloiset", koska se on ylivoimaisesti suurin massa ihmisiä ja ainoa, siis oikeasti ainoa ryhmä, jolla on merkitystä. On tullutkin hyviä ehdotuksia, miten kurjistaa keskituloisten asemaa. Nostetaan pääomatuloveroa! Voin kertoa, että hyvin monilla keskituloisilla, mm. eläkeläisillä on sukanvarressa osakkeita, joiden osingoista he jo nyt maksavat suurempaa veroa kuin eläkkeistään.

Nostetaan arvonlisäveroa, jippii! Suomessa alv on jo nyt erittäin häiritsevän korkealla tasolla kilpailijamaihin verrattuna. Se olisi lisäksi tasavero, joka kohdistuu kaikkien kulutukseen eikä erottele rikkaita tai köyhiä kuluttajia. Mutta ei sitä rahaa valtiolle oikein muualtakaan ole keksittävissä. Eli niistetään kulutusveroilla sitä ainoaa tulonjaon kannalta maksukykyistä luokkaa entisestään. Kylläpä meillä niitä lihavia vuosia jo olikin ja esim. Fortumin sähkölasku on noussut vuodessa vain vaatimattomasti 20 %. Ja nousee koko ajan lisää. Onneksi mulla on sen riistäjälafkan osakkeita. Ne lihoo windfall-voitoillaan ja makselee kunnon eläkkeitä esim. Liliukselle. Sitä putiikkia ei saa kukaan kuriin, paitsi korkeintaan NATO pommikoneillaan.

Eli olemme löytäneet sen ainoan kohteen, josta lisää rahaa on saatavilla. Nyt vain käy kovin helposti niin, että jos keskituloisia vielä kovin paljon lisää rokotetaan, moni niistä putoaa pienituloisten kategoriaan. Ja noidankierre on valmis. Yhä pienempi määrä maksaa veroja, joilla muiden laskut maksetaan. Ja muilta pitää ottaa taas lisää. Näin se jatkuu.

Ikävä totuus on, että on vain ikäviä ja vielä ikävämpiä vaihtoehtoja. Persut tulee ja pelastaa meitin! :ylos: No siihen ne ei taida itsekään uskoa. Jonkun tälle konkurssipesälle pitäis jotain tehdä, mutta ei vielä ole keksitty mitä.

Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #542 : 14.03.11 - klo:23:00 »
Aivan todella yllättäen pääministeri Putinin puolue voitti Venäjän sunnuntaiset aluevaalit. Kommaripuolueen pj. Zjuganov arvosteli vaaleja Neuvostoliiton jälkeisen ajan vilpillisimmiksi. Puolueeton vaalitarkkailujärjestö Golos vahvistaa vilppiepäilyt. Hienoa, että ovat menossa oikeaan suuntaan. Jos vaalit olis rehelliset, valta vois silloin vaihtuakin. Siitä vois taas tulla ongelmia nykyisille valtaapitäville.

Täysin varmaa on, että Ugandassakin olisi helpompaa järjestää rehelliset vaalit kuin Venäjällä. Tätä taustaa vasten meidänkin kannattaa ottaa nyt Persujen ulkopoliittinen linja koko kansan omaksi. Eli nyt irrotetaan kaikki turvavyöt, palataan Finski Markkaan ja yksissä tuumin riekutaan sinne Rysälään, että: "Meillä on sisu, sauna, Sibelius ja perkele! Teillä ei, hähä! Meillä on hyvä olla yksin täällä Ison Karhun kainalossa. Se on aina demokraattinen, reilu ja ennustettava ystävä. Teistä ei ollut mihinkään!"

Näin tuli sitten se meidän viiteryhmäkin valittua samalla kertaa. Mun mielestä kaikki vaalit pitäis pitää samalla kertaa nii olis halvempaa. Ihan turhaan ensi vuonna on pressanvaalit, kun nyt vois samalla reissulla senkin hoitaa. Mihin asiat siitä muuttuis, ei mihkään, mutta rahaa säästyis.

Oikeastaan vois nyt yhellä kertaa pitää jo seuraavatkin ek-vaalit 4:n vuoden päästä. Rahaa ja vaivaa säästyis vielä enempi. Ja luontoa, ettei Vihreiden tarttis niitä vaalijulisteitaan painaa ja ripustella pitkin kaupunkia.
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #543 : 15.03.11 - klo:06:54 »
Mutta jos jokin asia elämässä, niin taide ja kulttuuri aivan erityisesti ovat niin universaali asia kuin ikinä voi olla. Sitä ei voi jättää paikallisten poliitikkojen päätettäväksi. Kauhea vauhtisokeus näyttää nyt vallitsevan jossain, kun meitä ollaan noin opastamassa ihan näin yksityiskohtaisesti oikean ja hyväksyttävän taiteen pariin. Jäljet pelottavat. Hitler, Stalin ym. "johtajat" neuvoivat myös alamaisiaan kulttuuriasioissa. Täsmälleen sama kaiku on nyt askelten.

Äitis oli natsi kun sua teki: http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/64793-aitis-oli-natsi-kun-sua-teki

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #544 : 16.03.11 - klo:22:48 »
Toi Enbuske on niin torvi, ettei se tässäkään ymmärtänyt asian ydintä, kuten ei missään muussakaan, sääli. Eli aika tyypillinen oululainen perusidioottijuntti. Kuka muuten ylipäätänsä jaksaa kuunnella sen suu vaahdossa asian vierestä huutamista?

Nyt se otti kritiikistä vain yhden sivujuonteen esille ja alkoi veivata sen oikeuden- tai epäoikeudenmukaisuutta. Kai nyt jokainen vastustaa jo periaatteessa ylhäältäpäin määrättyä monokulttuuria ja kannattaa moniarvoisuutta. Ja jos köyhien nälkä ja taideapurahat pannaan samalle viivalle, niin kai sitä ilman taidettakin elää, ilman leipää huonommin. On erittäin huono asia, että Enbuskea joutuu kattelemaan YLE:n lupamaksurahoitteisessa teeveeseessä ja vielä maksamaan siitä. Tekisi mieli jättää lupamaksu maksamatta, kun sontaluukusta työntää tollasta paskaa. Historian surkeimpia ohjelmia mun mielestä, koska jätkä on täys idiootti. Se on hyvä, kun täydellisesti sivistymätön moukka leikkii itseään viisaampaa.

Ei ne ollu ainakaan Edelfelt eikä Sibelius aikalaistensa keskuudessa kovinkaan populäärejä, Gallen-Kallelasta ei ole varmaa muistikuvaa. Nyt sitten, noin sadan vuoden jälkeen ne ovatkin ihan suositeltavia! Voisiko olla niin, että tällä hetkellä vaikuttaisi joku taiteilija, jolle annetaan arvo vasta paljon myöhemmin? En tiedä, mutta en pitäisi mahdottomana.

Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Samba

 • Forza Member
 • Viestejä: 2312
 • Suomessa on vain yksi jalkapalloseura
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #545 : 17.03.11 - klo:00:00 »
Nyt se otti kritiikistä vain yhden sivujuonteen esille ja alkoi veivata sen oikeuden- tai epäoikeudenmukaisuutta. Kai nyt jokainen vastustaa jo periaatteessa ylhäältäpäin määrättyä monokulttuuria ja kannattaa moniarvoisuutta.
Niinhän sitä äkkiseltään luulisi, mutta tunnen huolestuttavan monta ihmistä, jotka eivät näin ajattele.
"Tarkoitushan on olla pelissä parempi, eli tehdä enemmän maaleja."

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #546 : 17.03.11 - klo:01:04 »
Oudointa on se, että puolue, joka jo nimessään (harhaan)johtaa ihmisiä ajattelemaan tietyllä tavalla, toimii esim. tässä kulttuuriohjelmassa juuri sillä samalla tavalla, jota se väittää muuten vastustavansa. Jos vallassaolija kehottaa "kansaa" käyttäytymään niin tai näin, se on juuri ja nimenomaan herraskaisuutta ja elitismiä. Yhdellä sanalla sanoen: taantumuksellisuutta. Tätä Persujen kulttuuriohjelma nimenomaan on. Siitä ei suomalaisuus ole koskaan voimaa ammentanut eikä voi niin tehdäkään, ajatus on itsensä poissulkeva.

Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #547 : 17.03.11 - klo:06:35 »
Nyt se otti kritiikistä vain yhden sivujuonteen esille ja alkoi veivata sen oikeuden- tai epäoikeudenmukaisuutta. Kai nyt jokainen vastustaa jo periaatteessa ylhäältäpäin määrättyä monokulttuuria ja kannattaa moniarvoisuutta.
Niinhän sitä äkkiseltään luulisi, mutta tunnen huolestuttavan monta ihmistä, jotka eivät näin ajattele.
Tällaisia ihmisiä on esimerkiksi FF2 täynnä, ei kaikki mutta suurin osa. Siellä urheilun moniarvoisuutta ei hyväksytä vaan toivotaan, että jalkapallokulttuuri olisi ainoa hyväksyttävä urheilukulttuuri.

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #548 : 17.03.11 - klo:13:40 »
Perussuomalaiset on nyt noussut gallup-kannatuksessa, ohi demarien ja kepun, Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi.
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaiset+nousivat+gallupkakkosiksi/1135264670843

Ja muutamaa tuntia myöhemmin Ylen gallup kertoo, että Perussuomalaiset ovat "jäämässä" neljänneksi.
http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011031713385675_vl.shtml

Galluppeja on moneksi ja niiden tekijöitä, mutta niillä nyt ei ole mitään merkitystä. Yhtään ääntä ei näissä vaaleissa ole annettu. Joku superfiksu oli muuten tutustunut ehdokaslistoihin ja todennut, että persujen kannatus ei tule realisoitumaan uurnilla koska Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla. Tätä "uutista" onkin saanut lukea vähän sieltä ja täältä.
« Viimeksi muokattu: 17.03.11 - klo:16:33 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #549 : 23.03.11 - klo:07:07 »
Kulttuurirahojen jakamisesta tuli mieleen, että miksei jalkapallon katsomokulttuuria tueta valtion tms. rahoista? Mistä kulttuurirahastosta esimerkiksi Forza HJK voisi anoa kulttuuriapurahaa? Onko jalkapallokulttuuri ja sen katsomokulttuuri postmodernia taidetta? Kuka on nyt määritellyt mikä on taidetta ja mikä ei? Kaikki eivät saa niitä rahoja, kenen kuuluisi päättää?
« Viimeksi muokattu: 23.03.11 - klo:07:10 kirjoittanut Bebeto »

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #550 : 24.03.11 - klo:22:56 »
Kike Elomaa voisi päättää.  :ylos:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #551 : 25.03.11 - klo:22:16 »
Otetaan pala kunnallispolitiikka väliin. Vantaan kaupunki on tehnyt viime tilikaudella lähes neljännes miljardin voitollisen tuloksen, joten ei ole ihme että Helsingissä on kova kannatus kuntaliitokselle. Vantaalaisten rahat kelpaa stadilaisille.

Toisen polven stadilaisena tietysti olisi kivaa olla taas stadilainen, mutta sen voi hoitaa muuttamallakin takaisin kotiin.

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #552 : 25.03.11 - klo:22:56 »
Joo, kun muutat niin jätä se neljännesmiljardi sinne Tikkurilan holviin. Muuten muut tulee perässä.  :police:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #553 : 25.03.11 - klo:23:00 »
Joo, kun muutat niin jätä se neljännesmiljardi sinne Tikkurilan holviin. Muuten muut tulee perässä.  :police:
Meillä Vantaalla on tapana antaa kerjäläisille vain seutulippu käteen, sillä pääsee vaikka Kalasatamaan. Stadissa ne päättäjät sitten ostaa niille lentoliput Romaniaan; ja taas ne tulee takaisin Vantaalle - onneksi vain kauttakulkumatkalle.
« Viimeksi muokattu: 25.03.11 - klo:23:14 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8624
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Politiikkaa!
« Vastaus #554 : 27.03.11 - klo:22:35 »
Persuilla on tasan 2 (kaksi) maahanmuuttajataustaista vaaliehdokasta. Kai ne kelaa, että kun tänne Onnelaan pääsi, ovet voidaankin sitten sulkea ettei enempiä tulisi. Kokoomuksella on peräti 100% enemmän, joka tekee huikeat 4 kpl! Johan niitten nimissäkin alkaa mennä sekaisin, kun on niin paljon vaikeita konsonantteja. Mutta ennätys on vihreillä, joilla on peräti 9 kpl maahanmuuttajataustaista ehdokasta! Luvut ovat täysin uskomattomia.

Sitten Suomen Gaddafin (eli Kekkosen) poismenon jälkeen ei olekaan näin tunkkaista ja sisäänpäinkääntynyttä henkistä pelokkuutta ollutkaan. Ilmapiiri on kyllä vähintäänkin kalevalalainen. Se on niin järjenvastaista, että pieni maa, joka on täysin riippuvainen ulkomaankaupasta, kuvittelee voivansa katkaista siteet ulkomaailmaan. Että leikisti ollaan olevinamme mukana, mutta oikeesti ei sittenkään. Meille riittää sauna ja jääkiekon pleiohvit, antakaa meidän olla nyt vaan.

Meitä paljon pienempi yksikkö eli Viro perustelee mukanaoloa eurossa ja Natossa nimenomaan kansallisella turvallisuudella eli Ison Karhun uhalla. Siperia opetti niitä enemmän kuin meitä. Niille ei tarvitse opettaa arkipäivän realismia. Meiltä sen sijaan todellisuudentaju on täysin kadonnut. Maailma ja Eurooppa eivät tarvitse Suomea mihinkään, mutta Suomi tarvitsee niitä.

Näistä vaaleista tulee varmaan kai hassuimmat ikinä. Ja johtopäätökset niistä ovat todennäköisesti sen verran hassuja, että kannattaa pitää matkalaukku pakattuna (onkin jo) ja voimassaoleva passi tyynyn alla. Ja tuohivirsut lähtövalmiina eteisessä.

Tässä maassa vallitsee täydellinen henkinen johtajuustyhjiö, joka vastuullisten poliitikkojen pitäisi täyttää. Hommaan ei ole tähän asti ilmoittautunut kuin Soini ja Väyrynen. Kaikella (epä)kunnioituksella: meidän kissakin on monin verroin viisaampi kuin nuo kaksi yhteensä.


Things could be worse, Klubi could be Honka!