Kirjoittaja Aihe: Naisten liiga 2009  (Luettu 19005 kertaa)

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #105 : 18.10.09 - klo:17:58 »
Onko ensi kauden valmentajasta jo jotain sisäpiirin tietoa? Tällaista puppelointi ei valmennuksessa varmasti enää uudestaan sallita...  :alas:

Ei ole mitään tietoa kuulunut, mutta ei tämä näin voi todellakaan jatkua. Klubilla oli todennäköisesti liigan kovin pelaajamateriaali, silti joukkue sijoittui sarjassa jopa historiallisen huonolle sijalle. Siitä voi syyttää puhtaasti ja suoraan päävalmentajaa.

Kieltämättä hiljaiseksi ja surulliseksi pistää tämä kausi. Odotin kovasti mestaruuden palaamista HJK:lle myös naisten puolella. Vihaiseksi pistää sitten taas se taktinen naiivisuus joka on leimannut Klubin peliä koko kauden. Mielikuvituksetonta peliä, jossa pelaajien potentiaalista on saatu irti jotain vain liigan surkeimpia joukkueita vastaan. Heti kovempaa, paremmin organisoitua vastustajaa vastaan on loppunut ideat kesken.

76 maalia liigassa, mutta silti kovissa peleissä maalit jäivät vähiin. Yli kymmenen maalin voitot TPS:n ja PuiU:n tasoisia joukkueita vastaan korostavat paljon sitä, kuinka huonotasoinen 12 joukkueen liiga tällä hetkellä on. Toki en ota kunniaa pelaajilta pois, esimerkiksi Linda Ruutu ja Annika Kukkonen olivat loistavia näissä (ja monissa muissa) peleissä.

Päävalmentajan lisäksi nostan tähän fiaskoon osasyylliseksi myös kokeneiden avainpelaajien enemmän tai vähemmän jatkuneen alisuorittamisen läpi kauden. Eiköhän jokainen kuitenkin itsekin tiedä ettei kausi mennyt ihan putkeen. Klubin kokeneempi kaarti (-85 ja myöhemmin syntyneet lasketaan tähän) ei ottanut lopulta tarpeeksi vastuuta ja roolia, ja se näkyi erityisesti kovissa peleissä. Joukkue olisi ehkä tarvinnut Sanna Malaskan kaltaisen johtajan, joka on herättämässä ja johtamassa Klubin peliä niin pelillisesti kuin kapteenin roolissa.

Tämän kauden Klubin hahmoiksi nousivat Linda Ruutu ja Annika Kukkonen, jotka juonivat paljon pisteitä Klubille kauden aikana. Toki Tuija Hyyrystä ei sovi unohtaa, jälleen vahva kausi josta todisteena 8 liigamaalia.

Karu fakta vielä Klubin tämän kauden kovista peleistä (liigan neljä parasta joukkuetta Klubin lisäksi, eli Åland United, Honka, KMF ja NiceFutis):

NiceFutis - HJK 2-2
HJK - Åland United 1-3
KMF - HJK 2-0
HJK - Honka 0-1
HJK - NiceFutis 2-2
Åland United - HJK 1-0
HJK - KMF 2-2
Honka - HJK 3-1

Klubi sai näistä kahdeksasta pelistä huikeat 3 pistettä, ei yhtään voittoa. Lisäksi Klubi pelasi Unitedin kanssa kaksi kertaa tasan. Ainoa joukkue liigan seitsemän parhaan joukosta jonka Klubi voitti kauden aikana Naisten Liigassa oli Ilves. Surullisinta on se, että vain 1-2 ottelua lukuunottamatta HJK pelasi kaiken lisäksi todella heikosti näissä peleissä, huonon tuloksen lisäksi.

Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä siitä, pitäisi valmentaja vaihtaa. Suuria muutoksia ensi kaudeksi on kuitenkin varmasti luvassa, se on tiedossa jo nyt.

Suomen Cupin finaalissa voidaan vielä pelastaa omat kasvot jollain tavalla, vaikka tie finaaliin on ollut todella helppo. Finaali on ensimmäinen kova ottelu koko cupissa tällä kaudella Klubille, mutta kaikki kunnia silti pelaajille että hoiti joukkueen sinne! Cupin voitto ei kuitenkaan pelasta tarpeeksi, fakta on että liigamenestys painaa eniten. Tai tänä vuonna menestymättömyys.
« Viimeksi muokattu: 18.10.09 - klo:18:51 kirjoittanut JE »

Poissa Max10

 • Viestejä: 116
 • Ex-Forza member. Jäsenmaksun korotusta vastaan.
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #106 : 18.10.09 - klo:18:02 »
80-luvun pääsarjafutis ei ole tuttu. Halusitko JE kertoa enemmän tuosta 83-kaudesta. Muutenkin olisi kyllä hienoa jos saisi aikaiseksi jonkinlaisen pääsarjahistoriikin joskus.

Päivän peliä en nähnyt mutta sellaisen lausunnon sain, että tauolla HJK muutti puolustuslinjan pelitapaa ja kun pelaajat eivät ymmärtäneet miten kokeilua oikein oli tarkoitus toteuttaa niin omissa soi. Sellainen tunne jäi Klubin kaudesta, että sitä puolustuspeliä ei oikein missään vaiheessa saatu kuntoon.

Poissa JE

 • Viestejä: 3573
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #107 : 18.10.09 - klo:18:10 »
80-luvun pääsarjafutis ei ole tuttu. Halusitko JE kertoa enemmän tuosta 83-kaudesta. Muutenkin olisi kyllä hienoa jos saisi aikaiseksi jonkinlaisen pääsarjahistoriikin joskus.

Liikaa puhumatta ja puuttumatta asioihin, jotka tapahtuneet ennen syntymääni, niin todetaan että kuuleman mukaan tuolloin oli melkoisia sotkuja seurajohdon puolella, jonka johdosta Klubin johtohahmot Paavo Einiö ja Hemppa Laaksonen lähtivät joukkueesta mukanaan suurin osa pelaajistosta. Kaksikko palasi Klubiin takaisin seuraavalla kaudella pelaajien kera, tuloksena tuplamestaruus.

Poissa Tilly

 • Viestejä: 140
 • Forza HJK!
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #108 : 18.10.09 - klo:20:30 »
Kiitokset Dinskylle tuosta Wikipediasta. Kumpihan päivittyy nopeammin, se vai HJK:n sivut?

Samaa mieltä JE:n kanssa kaikesta. Tosin kyllähän joukkueen puolustuslinjan pelikin kevätpuolella jossain pelissä näytti hienolta, mutta pelasiko se yhtään kokonaista peliä samalla puolustuksen kokoonpanolla ja taktiikalla?

Pari viime peliä "unohtunut" väliin, mutta ensi vuonna ollaan kyllä taas ahkerasti kentän äärellä toivottavasti kannustamassa ainakin Siniä, Tuijaa ja Tarua. Ja Heidiä.

Poissa Max10

 • Viestejä: 116
 • Ex-Forza member. Jäsenmaksun korotusta vastaan.
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #109 : 18.10.09 - klo:20:36 »
Varaa lentoliput jo nyt, jos Tuijaa meinaat kannustaa  ;)

Poissa JM-07

 • Forum Admin
 • Viestejä: 6861
 • My Lucky Number ** 7 **
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #110 : 18.10.09 - klo:22:10 »
Kiitokset, JE, tuosta jatkoselvityksestä. Pikkaisen paremmin alkaa tää kausi nyt avautumaan tällaiselle n. joka kolmannessa pelissäkin käyneelle. Jotenkin mua vaivasi juuri tuo katsomossa joka kerta. johon viittasitkin, että kokeiltiin kokeilujen vuoksi ja pistettiin sillä joukkueen vahvatkin elementit sekaisin. Noista kahdeksasta "kovia" vastaan pelatusta matsista jäi erityisesti mieleen tuo kotipeli Honkaa vastaan - 90 minuuttia totaalista hallintaa ja jatkuvia hyökkäyksiä, mutta ei maalia ja sitten lopussa lipsautettiin voitto vastustajalle. Silloin futis tuntui vaan äärimmäisen epäreilulta, mutta tarkemmin ajateltuna - olisihan tuo matsi pitänyt pystyä niillä paikoilla ratkaisemaan moneen kertaan.

Kovasti tietysti ihmetytti myös esim. Danin totaalinen alisuorittaminen, nuorten pelaajien penkitykset (esim. Sini), puolustuksen pyörittäminen jne. No, mennyttä on turha hirveästi enää itkeä - toivottavasti johdossa tehdään tarpeellisia johtopäätöksiä ensi kautta ajatellen.

Toivottavasti Forza myös perinteiseen tapaansa tulee Cupin loppuotteluun isolla joukolla kannustamaan joukkuetta kauden voitokkaaseen päätökseen.  :forza:
# 7 * * Jere Sr * * Suomen parhaat syötöt, HJK 1999-2003

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #111 : 18.10.09 - klo:22:30 »
Aika monta peliä jäi näkemättä, mutta tässä oma jakoni:

Kauden onnistujat: Tina Kohonen, Tuija Hyyrynen, Linda Ruutu

Perussuoritus: Susanna Hokkanen, Minna Kallio, Laura Kivistö (putosi paljon viime kaudesta), Annika Kukkonen (sama), Sini Ihamäki (vois olla yhtä hyvin onnistujissa), Sari Hyyrynen (hieno alkukausi ja heikko loppukausi),

Alisuorittajat: Heidi Lindström, Nina Mönkkönen, Petra Häkkinen, Taru Laihanen, Daniela Tjeder, Hanna Pyhäjärvi, Gary Williams

Liian vähän pelejä kunnolliseen arvioimiseen: Nelli Back (pieni pettymys kun viime kausi oli niin lupaava), Lila Räihälä, Nea-Stina Liljedal (oli loppukaudesta lupaava), Ina Suutari, Sanna Porali, Paula Kantelinen, Lotta Peitsi

Valopilkkuja: Tintti Kohosen esiintulo joukkueeseen, Lila Räihälän hattutemput

Pahimpia pettymyksiä: Gary Williams, seuran tiedottamisen romahdus, sekava peluuttaminen

Loukkaantuneet: Maiju Mutikainen, Mari Perasto, Noora Vartia

En tosiaan läheskään kaikkia matseja nähnyt, että saattaa olla vähän yksipuolinen arvio.

Poissa Max10

 • Viestejä: 116
 • Ex-Forza member. Jäsenmaksun korotusta vastaan.
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #112 : 19.10.09 - klo:02:21 »
Alisuorittajat: Taru Laihanen, Daniela Tjeder

Joukkueen kaksi parasta maalintekijää.

Verrattuna nuoruuteen Dani ollut viime vuosina aika tehoton mutta tällä kaudella taas verkko heilui. Enkä tarkoita, että suorittaminen offensiivisilla pelaajilla mitattaisiin vain maaleissa (tilanteko jne ;) ) mutta kyllä ne Klubin ongelmat olivat jossain ihan muualla kun maaleittalin jäivät vain kolmesti kaikki kauden pelit huomioiden.

2/3 onnistujaa puolustajia. Hmmm...

Poissa Pekka#63

 • Forza Member
 • Viestejä: 2118
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #113 : 19.10.09 - klo:07:42 »
Täytyy sen verran kommentoida tilastoja edes katsomatta, että taisi Danin ja Tarun maalit tulla enimmäkseen "helpoissa" peleissä. Tuija sensijaan teki taas tälläkin kaudella tiukoissa peleissä ratkaisumaaleja. Omat valinnat näin nopeasti laitettuna:

Paras pelaaja     Tuija Hyyrynen

Kauden tulokas   Lila Räihälä

Hyvä perusuoritus: Linda, Petra, Anki, Sini, Tina

Kausi oli valitettavasti pettymys kaikkien niiden kokeneiden pelaajien osalta, jotka eivät yltäneet maajoukkueeseen. Siis Laura Kivistö, Heiska, Pyhis, Dani, Taru, Suski ja Hyrrä.

Omat odotukseni tälle kaudelle olivat kovat myös Nellin ja Maijun osalta, mutta loukkaantumiset pilasivat heidän kauden.

PS. En nähnyt läheskään kaikkia kauden pelejä, joten arviot ovat siinä mieleessä hieman ylimalkaisia, sorry!
« Viimeksi muokattu: 19.10.09 - klo:07:55 kirjoittanut Pekka#63 »

Poissa Dinsky

 • Viestejä: 183
 • Passiivinen intoilija
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #114 : 19.10.09 - klo:17:46 »
Alisuorittajat: Taru Laihanen, Daniela Tjeder

Joukkueen kaksi parasta maalintekijää.

Verrattuna nuoruuteen Dani ollut viime vuosina aika tehoton mutta tällä kaudella taas verkko heilui. Enkä tarkoita, että suorittaminen offensiivisilla pelaajilla mitattaisiin vain maaleissa (tilanteko jne ;) ) mutta kyllä ne Klubin ongelmat olivat jossain ihan muualla kun maaleittalin jäivät vain kolmesti kaikki kauden pelit huomioiden.

2/3 onnistujaa puolustajia. Hmmm...

Oikeestaan tarkoitin että odotukseen nähden nuo alisuorittivat. Taru teki maaleja heikompia vastaan mutta missä oli osumat kärkijengejä vastaan? Dani aloitti kauden ihan ok:sti, mutta loppua kohti ei peli näyttänyt kiinnostavan ollenkaan ja sama juttu kuin Tarulla että olisin odottanut hänestäkin suurempaa vastuunkantajaa noissa kovimmissa peleissä.
On totta että puolustus oli epävarma ja päästi paljon helppoja maaleja mutta oiskohan suurin syy siihen puolustuspakan jatkuva sekoittaminen? Yksilöt tekee enemmän virheitä silloin kun ei ole roolit selvillä. Mutta ainakin minusta esim. Laura kivistö oli viime kaudella lähes virheetön, mutta nyt pyöri koko ajan vaan sivusuunnassa ja pallonmenetyksiäkin tuli. Lare oli silti joukkueen vahvempia pelaajia.
Anki oli alkukaudesta tosi hyvä ja viime vuoden jälkeen vähän odotin että hänestä olisi tällä kaudella tullut koko liigan tähtipelaaja, mutta mahtoikohan siinäkin pelaajan nuoruus vaikuttaa eli että kun tulee eteen kovempi paikka niin kantti ei ihan vielä kestä. Paha näistä on tietää. Mutta ilmiselvästi valmentaja oli kyllä kauden mittaan koko ajan enemmän pihalla eikä mitään lääkkeitä pelin kohentamiseksi ollut kaivaa esiin.
Se mitä ihmettelin myös oli Lotta Peitsin tosi vähäinen peliaika. Se mitä näin edellisellä kaudella oli lupaavaa, mutta nyt ei tullut peliaikaa. Missään ei ainakaan kerrottu mahdollisesta loukkaantumisesta ja Peitsi taisi pelata ykköstä aika paljon.

Poissa Tilly

 • Viestejä: 140
 • Forza HJK!
Vs: Naisten liiga 2009
« Vastaus #115 : 19.10.09 - klo:22:57 »
Laittakaapa uusia otsikoita, että pääsee spekuloimaan