Kirjoittaja Aihe: Kurinpitovaliokunta kurittaa  (Luettu 21239 kertaa)

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #60 : 07.04.11 - klo:19:39 »
RoPSin sopupeliepäillyt määrättiin väliaikaiseen pelikieltoon:

Godfrey Chibanga, Chileshe Chibwe, Pavle Khorguashvili, Valter Khorguashvili, Francis Kombe, Stephen Kunda, Christophe Musonda, Chanda Mwabam, Nchimunya Mweetwa, Dominic Yobe sekä Donewell Yobe.

Vastineen tai muun kannanoton kurinpitolautakunnalle ovat toimittaneet Mwaba, Chibwe, Kombe, Chibanga, Kunda, Pavle Khorguashvili sekä Nchimunya.

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #61 : 07.04.11 - klo:19:46 »
Haluan kuulla kun Urheiluruudun toimittaja luettelee sujuvasti ja oikein lausuen (sitähän meillä aina vaaditaan toimittajilta) nuo nimet.

Kurinpitovaliokunta muuten aloitti jo tässä vaiheessa kautta myös HIFK:n sakottamisen. Se liittyi Suomen Cupin otteluun EIFiä vastaan.  Katsomosta oli huudeltu tuomareille ja pelaajille. ;D

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8614
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #62 : 07.04.11 - klo:20:18 »
Haluan kuulla kun Urheiluruudun toimittaja luettelee sujuvasti ja oikein lausuen (sitähän meillä aina vaaditaan toimittajilta) nuo nimet.

Mun mielestä Urheiluruudun toimittajan pitäisi kertoa vain, että seuraavat ruudussa näkyvät pelaajat ovat jättäneet vastineen. Ja sitten ruudussa näytetään niiden nimet ja jokainen saa itse lausua ne kuten parhaaksi katsoo. Olihan BBC:ssäkin vai millä kanavalla, kun futiksen uutisankkuri kertoi, että näytämme nyt tulokset vain ruudulla niitä varten, jotka vielä haluavat jännittää pelejä myöhemmin. Ja sitten se luetteli ne tulokset ääneen! Näin voi käydä vain Britanniassa, eikö? :D
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Janne#1

 • Forza Member
 • Viestejä: 1592
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #63 : 08.04.11 - klo:11:23 »
Tuossahan se syy korkeaan summaan:
HIFK:n osalta valiokunta piti koventavana sitä, että HIFK on viimeisen kahden vuoden aikana tuomittu 7 kertaa sakkoihin turvallisuusmääräysrikkomuksista. Tämän johdosta valiokunta katsoo, että koska turvallisuusmääräysten mukaan HIFK on vastuussa kannattajiensa käytöksestä, se on osoittanut jatkuvaa piittaamattomuutta Palloliiton turvallisuusmääräyksistä.

Eiköhän tuo SPL:llä ole jo syytäkin saada jotain rotia näihin jatkuviin katsomo-ongelmiin, joten ymmärrän täysin tuon summan, joka tietysti 2-divisioonatason seuralle kuulostaa isolta.

IFK-fanit aloittaneet jo kauden sillä tavoin, että kurinpitovaliokunnalla riittää töitä. Kuinkahan monta kertaa tänä vuonna...

SUOMEN CUPIN OTTELU EIF - HIFK 26.3.2011
 

Päätös:

Kurinpitovaliokunta määräsi sakkoa EIF:ille 200 euroa ja HIFK:lle 600 euroa rangaistusmääräysten 3.1 §:n d-kohdan mukaan.

 

Perustelut:

Päätöstä tehdessään kurinpitovaliokunnalla oli käytössään erotuomarin raportti ja molempien seurojen vastineet.

 

Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että HIFK:n kannattajat huusivat ottelun aikana loukkaavia ja solvaavia huutoja sekä erotuomaristolle että kotijoukkueelle. Järjestyksenvalvojat eivät puuttuneet millään lailla näihin huutoihin. Puoliaikojen välisellä tauolla oli yleisöä lämmittelemässä pukukoppikäytävällä ja kun erotuomari vihelsi joukkueille merkiksi kentälle menosta, ryntäsi HIFK:n kannattaja erotuomarin eteen nyrkit pystyssä. Tilanne ei johtanut sen pidemmälle. Yksikään järjestyksenvalvoja ei ollut suojaamassa erotuomaristoa.

 

Rangaistuspotkukilpailun jälkeen, kun HIFK:n joukkue oli jo poistunut kentältä mennäkseen pukukoppeihin, tuli kentälle ainakin kolme toimittajaa pyytämään haastatteluita EIF:iltä ja HIFK:n valmentajalta. Järjestyksenvalvojat eivät estäneet toimittajien pääsyä kentälle.

 

SPL:n turvallisuusmääräysten 3.1 mukaan kotijoukkue vastaa tilaisuuden järjestäjänä jalkapallo-ottelun turvallisuudesta ja järjestyksestä. Määräysten 4.1.1 mukaan järjestäjän tulee pyrkiä ottelun turvallisuuteen liittyvillä toimenpiteillä estämään ennakolta ja häiriöt ja vaaratilanteet. 4.1.3 mukaan ottelutapahtumassa on käyttäydyttävä asiallisesti ja muita kohtuuttomasti häiritsemättä. 4.1.5 mukaan kaikenlainen esim. pelaajiin ja erotuomaristoon kohdistuva herjaava käytös on kiellettyä, ja mikäli sellaista ilmenee, siihen on puututtava välittömästi. Lisäksi 4.1.8 mukaan katsojien pääsy pelikentälle on estettävä ottelutapahtuman aikana.

 

EIF:in katsotaan rikkoneen näitä turvallisuusmääräyksiä, koska se ei puuttunut katsojien herjaaviin huutoihin eikä se ole osoittanut, että järjestyksenvalvoja olisi ollut estämässä katsojan ryntäystä erotuomarin eteen pukukoppikäytävällä. Lisäksi EIF ei ole estänyt toimittajien pääsyä kentälle. Kurinpitovaliokunta katsoo, että EIF ei ollut varautunut riittävällä määrällä järjestyksenvalvojia, jotta edellä mainittuihin asioihin olisi voinut puuttua.

 

Turvallisuusmääräysten 3.7 mukaan seura on vastuussa mm. kannattajiensa käytöksestä kaikissa ottelutapahtumissa. HIFK:n katsotaan rikkoneen tätä määräystä, koska sen kannattajat ovat syyllistyneet herjaavaan huuteluun ja yksi kannattajista on rynnännyt nyrkit pystyssä erotuomarin eteen.

Rangaistuksen määrää harkitessaan kurinpitovaliokunta piti HIFK:n osalta koventavana sitä, että se on viimeisen runsaan kahden vuoden aikana tuomittu yhdeksän kertaa sakkoihin turvallisuusmääräysrikkomuksista.

 

Valitusosoitus:

Tähän päätökseen ei voi Rangaistusmääräysten 8 §:n perusteella hakea muutosta Palloliiton valitusvaliokunnalta.« Viimeksi muokattu: 08.04.11 - klo:11:36 kirjoittanut Janne#1 »

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #64 : 08.04.11 - klo:11:29 »
Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että HIFK:n kannattajat huusivat ottelun aikana loukkaavia ja solvaavia huutoja sekä erotuomaristolle että kotijoukkueelle. Järjestyksenvalvojat eivät puuttuneet millään lailla näihin huutoihin.
Tämä oli tietysti vain yksi osa tuota kokonaisuutta, mutta jos tällä perusteella jaetaan nyt sakkoja niin Palloliiton ja sen piirien kurinpitovaliokunnat voi jatkossa kokoontua päivittäin.


Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #66 : 10.06.11 - klo:15:42 »
Kurinpitovaliokunta sekosi, HJK ei edes jaksanut enää toimittaa vastinetta koska niillä ei ole yhtään mitään merkitystä.

Kurinpitovaliokunta määräsi sakkoja HJK:lle ja FC Lahdelle
 
Kurinpitovaliokunta määräsi sakkoja HJK:lle ja FC Lahdelle Suomen Palloliitton (SPL) kurinpitovaliokunta käsitteli Suomen Cupin ottelun HJK-FC Lahti tapahtumia ja päätti määrätä HJK:lle sakkoa 1000 euroa ja FC Lahdelle sakkoa 800 euroa rangaistusmääräysten 3.1 §:n d-kohdan mukaan. Lisäksi kurinpitovaliokunta määräsi FC Lahden joukkueenjohtajan Lasse Peltosen yhden ottelun toimitsijakieltoon rangaistusmääräysten 3.1 §:n e-kohdan mukaan. Ottelu pelattiin 27.5.2011.

Päätösten perustelut:
Päätöstä tehdessään valiokunnalla oli käytössään otteludelegaatin raportti, ottelun turvallisuusraportti ja FC Lahden sekä Lasse Peltosen vastineet. HJK ei lähettänyt pyydettyä vastinetta.

HJK ja FC Lahti
Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että molempien joukkueiden kannattajat huutelivat koko ottelun ajan törkeyksiä vastustajaa kohtaan. Osa törkeyksistä kohdistui pelaajiin henkilökohtaisesti. Tämän lisäksi FC Lahden kannattajat heittelivät erilaisia esineitä, mm. oluttuoppeja, kentälle. Ne eivät kuitenkaan osuneet kehenkään. Järjestyksenvalvojat ottivat yhden henkilön kiinni tuopin heittämisestä ja toimittivat hänet poliisille. Muutoin järjestyksenvalvojat eivät puuttuneet jatkuvaan epäasialliseen huuteluun tai esineiden heittelyyn kentälle.

SPL:n turvallisuusmääräysten 3.1 mukaan kotijoukkue vastaa tilaisuuden järjestäjänä jalkapallo-ottelun turvallisuudesta ja järjestyksestä ja 3.7 mukaan seura on vastuussa mm. kannattajiensa käytöksestä. Määräysten 4.1.1 mukaan järjestäjän tulee pyrkiä ottelun turvallisuuteen liittyvillä toimenpiteillä estämään ennakolta ja häiriöt ja vaaratilanteet. 4.1.3 mukaan ottelutapahtumassa on käyttäydyttävä asiallisesti ja muita kohtuuttomasti häiritsemättä. 4.1.5 mukaan kaikenlainen esim. pelaajiin ja erotuomaristoon kohdistuva herjaava käytös on kiellettyä, ja mikäli sellaista ilmenee, siihen on puututtava välittömästi.

HJK:n katsotaan rikkoneen näitä turvallisuusmääräyksiä, koska se ei puuttunut katsojien herjaaviin huutoihin ja esineiden heittelyyn kentälle, ja koska sen kannattajat syyllistyivät turvallisuusmääräysten 4.1.3 ja 4.1.5 -kohtien mukaiseen toimintaan.

FC Lahden katsotaan rikkoneen turvallisuusmääräyksiä, koska sen kannattajat syyllistyivät 4.1.3 ja 4.1.5 – kohtien rikkomiseen ja 3.7 mukaan seura vastaa kannattajistaan.

Rangaistuksen määrää harkitessaan kurinpitovaliokunta piti koventavana HJK:n osalta sitä, että HJK sai viime kaudella kolme kertaa sakkoja turvallisuusmääräysrikkomuksista, ja FC Lahden osalta sitä, että FC Lahti sai viime kaudella yhden kerran sakkoja ja tällä kaudella yhden kerran sakkoja turvallisuusmääräysrikkomuksista.

Lasse Peltonen

FC Lahden joukkueenjohtaja Peltonen tuli ottelun jälkeen erotuomareiden pukuhuoneeseen arvostelemaan erotuomarin antamaa rangaistuspotkua. Koska Peltonen käyttäytyi äänekkään hyökkäävästi, joutui erotuomari pyytämään häntä poistumaan kopista. Tällä teollaan Peltonen syyllistyi rangaistusmääräysten 2 §:n c-kohdan mukaiseen epäurheilijamaiseen käyttäytymiseen.

Tähän päätökseen ei voi Rangaistusmääräysten 8 §:n perusteella hakea muutosta Palloliiton valitusvaliokunnalta.
 

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #67 : 10.08.11 - klo:19:20 »
KAKKOSEN OTTELU PALLO-IIROT – ILVES 29.7.2011
Päätös: Kurinpitovaliokunta määräsi sakkoa Pallo-Iiroille 1 000 euroa rangaistusmääräysten 3.1 §:n d-kohdan mukaan.

Pallo-Iirojen kannattajat polttivat kolme kertaa soihtuja ottelutapahtuman aikana ilman, että järjestyksenvalvojat puuttuivat niihin mitenkään. Saadun selvityksen perusteella järjestyksenvalvojiakaan ei ollut kuin yksi. Sama kannattajajoukko joi katsomossa alkoholia koko ottelun ajan ilman, että siihen puututtiin, vaikka siellä ei ole anniskelualuetta. Ottelun alussa katsomossa vihellettiin pilliin niin, että se häiritsi pelaajiakin. Erotuomari pyysi tämän johdosta Pallo-Iirojen joukkueenjohtajaa puuttumaan siihen. Viheltely loppuikin sillä kertaa, mutta jatkui taas ottelun lopussa. Ottelun 85. minuutilla erotuomarin antaessa Pallo-Iirojen pelaajalle varoitusta, heitettiin kyseisten kannattajien joukosta melkein täydellä alumiinitölkillä erotuomaria kohti. Tölkki osui noin metrin päähän erotuomarista. Ottelun jälkeen useampi Pallo-Iirojen kannattaja tuli kenttäalueelle halailemaan Pallo-Iirojen pelaajia kenenkään puuttumatta siihen. Erotuomarit olivat jo tällöin poistumassa kentältä eivätkä kannattajat tulleet heidän luokse. Paikalla ei kuitenkaan ollut yhtään järjestyksenvalvojaa turvaamassa pelaajien ja toimitsijoiden kulkua pukuhuonealueelle.

KAKKOSEN OTTELU BK-46 – ILVES-KISSAT 31.7.2011
Päätös:Kurinpitovaliokunta määräsi sakkoa BK-46:lle 300 euroa rangaistusmääräysten 3.1 §:n d-kohdan mukaan.
BK-46:n kannattajat huutelivat hävyttömyyksiä erotuomaristolle koko ottelun ajan. Lisäksi avustava erotuomari oli uhattu kivittää, mikäli hän ei nosta lippua. Lisäksi ottelun pallopojat osallistuivat erotuomaristoa arvostelevaan huuteluun. Järjestyksenvalvonta ei puuttunut millään lailla näihin huuteluihin.

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=191816

Kurinpitovaliokunta on jakanut tänä vuonna sakkoja yhteensä 10900€!  :beer:
« Viimeksi muokattu: 10.08.11 - klo:19:25 kirjoittanut Bebeto »

Poissa Jim_Falls

 • Forza Member
 • Viestejä: 181
 • Forza HJK!
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #68 : 10.08.11 - klo:19:42 »
Kurinpitovaliokunta on jakanut tänä vuonna sakkoja yhteensä 10900€!  :beer:

Oi, tuollahan saa jo vaikka junnuvalmennuskoulutuksen kondikseen! :laugh:
HJK-kannattajat Kaarela

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #69 : 07.09.11 - klo:11:08 »
Se on kyllä sitten hieno tämä nykytrendi, että "kannattajat" käyvät tyhjentämässä "kannattamansa" seuran pankkitiliä ihan tarkoituksella. Ja toistuvasti.

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=194089

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8136
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #70 : 07.09.11 - klo:11:56 »
SMJK oli käynyt Palloliiton kanssa palavereita liittyen Moldova -matsin protesteihin. Keskusteluissa oli myös puhuttu näistä Palloliiton omille jäsenilleen määräämistä sakoista:

Seurajoukkueiden sakotus

Palaverissa otettiin esiin myös seurojen saamat sakot yhtenä tyytymättömyyden synnyttäjänä ja tämä sai kyllä ymmärrystä osakseen. Palloliiton edustajat kertoivat, että sakkoja jakaa riippumaton kurinpitovaliokunta, jonka toimintaan on mahdollista puuttua ainoastaan liittovaltuustotasolla.

Poissa Jim_Falls

 • Forza Member
 • Viestejä: 181
 • Forza HJK!
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #71 : 07.09.11 - klo:15:06 »
Se on kyllä sitten hieno tämä nykytrendi, että "kannattajat" käyvät tyhjentämässä "kannattamansa" seuran pankkitiliä ihan tarkoituksella. Ja toistuvasti.

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=194089

Lainausmerkit ovat hyvinkin paikallaan, ei kannata antaa tuon sanan hämätä FCLK:n avatussa nimessä. Tälle porukalle fudismatsi on vain tapahtuma, jonne mennä terrorisoimaan, ja jos kuningaslaji siitä kärsii, siinähän kärsii. Samanlaisia apinalaumoja on kyl muitakin, mut mummielest ei sentään ihan vielä trendiksi asti.
HJK-kannattajat Kaarela

Poissa Kivi

 • Viestejä: 552
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #72 : 20.10.11 - klo:14:33 »
Voi herranduudelis. Mä ainakin aion jatkaa tuomareille huutelua, oli mikä oli.

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt JJK:lle 500 euron ja KuPS:lle 750 euron sakot KuPS-fanien herjaavista huuteluista erotuomareille JJK-KuPS-ottelussa 2. lokakuuta. JJK:n mukaan faneja kehotettiin lopettamaan huudot, mutta näitä ei saatu kokonaan loppumaan. Turvallisuusmääräysten mukaan kaikenlainen pelaajiin ja tuomaristoon kohdistuva käytös on kiellettyä. Jalkapallo-ottelun järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä eli kotijoukkue.

http://yle.fi/urheilu/lajit/urheilusahkeet/2011/10/jalkapallo_jjk-kups-ottelusta_sakkoja_2964008.html

Poissa Samba

 • Forza Member
 • Viestejä: 2312
 • Suomessa on vain yksi jalkapalloseura
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #73 : 20.10.11 - klo:16:59 »
Voi herranduudelis. Mä ainakin aion jatkaa tuomareille huutelua, oli mikä oli.

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt JJK:lle 500 euron ja KuPS:lle 750 euron sakot KuPS-fanien herjaavista huuteluista erotuomareille JJK-KuPS-ottelussa 2. lokakuuta. JJK:n mukaan faneja kehotettiin lopettamaan huudot, mutta näitä ei saatu kokonaan loppumaan. Turvallisuusmääräysten mukaan kaikenlainen pelaajiin ja tuomaristoon kohdistuva käytös on kiellettyä. Jalkapallo-ottelun järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä eli kotijoukkue.

http://yle.fi/urheilu/lajit/urheilusahkeet/2011/10/jalkapallo_jjk-kups-ottelusta_sakkoja_2964008.html

Hetkonen. Eikös toi tarkota sitä, että myös "Rambo, sä oot loistava!" huuto on kielletty?
"Tarkoitushan on olla pelissä parempi, eli tehdä enemmän maaleja."

Poissa Markku

 • Forum Admin
 • Viestejä: 4399
Vs: Kurinpitovaliokunta kurittaa
« Vastaus #74 : 22.10.11 - klo:06:31 »
Voi herranduudelis. Mä ainakin aion jatkaa tuomareille huutelua, oli mikä oli.

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt JJK:lle 500 euron ja KuPS:lle 750 euron sakot KuPS-fanien herjaavista huuteluista erotuomareille JJK-KuPS-ottelussa 2. lokakuuta. JJK:n mukaan faneja kehotettiin lopettamaan huudot, mutta näitä ei saatu kokonaan loppumaan. Turvallisuusmääräysten mukaan kaikenlainen pelaajiin ja tuomaristoon kohdistuva käytös on kiellettyä. Jalkapallo-ottelun järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä eli kotijoukkue.

http://yle.fi/urheilu/lajit/urheilusahkeet/2011/10/jalkapallo_jjk-kups-ottelusta_sakkoja_2964008.html

Hetkonen. Eikös toi tarkota sitä, että myös "Rambo, sä oot loistava!" huuto on kielletty?

Vain joukkueeseen kohdistuva kannustus on sallittua.