Kirjoittaja Aihe: VPS-HJK la 6.5. lähtö klo 10 Telia 5G Areenalta  (Luettu 1878 kertaa)

Poissa Jim_Falls

 • Forza Member
 • Viestejä: 179
 • Forza HJK!
Kauden toinen all-dösä -reissu menee taas ihan etäisyyksille, nyt Vaasaan. Emme järjestä omaa Forzan (puoli)tyhjää dösää*, vaan menemme Klubipäädyn kyydillä, johon edelleen myydään myös vieraskausaria. Sillä saa edelleen 11 vierasmatsia 200 egellä, lisätiedot http://klubipaaty.net/.

Ilman kausaria Pohjanmaalle pääsee 30 eurolla. Reissu Pläsärissä: https://www.facebook.com/events/1919644558254181/
*Sen sijaan oma erillinen kuljetuksensa on sillä saki-ragazzi -nipulla, joka haluaa "tanssia" vaasalaisten kanssa. Näin viimevuotinen kuvio, jossa koko porukan pääsy matsiin viivästyi pahasti, ei tule toistumaan.
HJK-kannattajat Kaarela

Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8592
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: VPS-HJK la 6.5. lähtö klo 10 Telia 5G Areenalta
« Vastaus #1 : 03.05.17 - klo:19:51 »
*Sen sijaan oma erillinen kuljetuksensa on sillä saki-ragazzi -nipulla, joka haluaa "tanssia" vaasalaisten kanssa. Näin viimevuotinen kuvio, jossa koko porukan pääsy matsiin viivästyi pahasti, ei tule toistumaan.

Laatu on laatua. Kura on kuraa. :)
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8137
Vs: VPS-HJK la 6.5. lähtö klo 10 Telia 5G Areenalta
« Vastaus #2 : 06.05.17 - klo:18:43 »
Näin viimevuotinen kuvio, jossa koko porukan pääsy matsiin viivästyi pahasti, ei tule toistumaan.

Poliisia ei kahdella dösällä harhauteta.  :police:

Poissa Epeli

 • Forza Member
 • Viestejä: 950
 • Vastustan vastuullisten vastuiden vastaanottamista
Vs: VPS-HJK la 6.5. lähtö klo 10 Telia 5G Areenalta
« Vastaus #3 : 06.05.17 - klo:23:03 »
Rakas päiväkirja

Pohjanmaa osoitti tänään ikävimmän puolensa virkavallan toimesta. Normaalijärkinen ihminen luulisi, että tieto kannattajabussien pitkäänkestävästä ratsiasta saataisiin seuran ja kannattajaryhmien tietoon etukäteen, jotta siihen voitaisiin aikataulussa varautua. Tosin tässä taisi käydä sikäli hassusti, että toisen onnikan hajottua tuli toinen auto hakemaan matkalle jääneitä, ja tämän takia olivat kaikki iloisesti myöhässä jo ratsiaan tullessaan.

Huligaanirekisterissä, jota ei lain mukaan tietenkään ole, on varmaan itse kukin, ja tällaista poliisilain perusteella tehtyä yhden dösän käännytystä huligaanien pysäyttämiseksi ei tietenkään voi oikeusvaltiossa tapahtua. Eihän?

Voin vain kiittää onnetarta, tai kenen tahansa palvomaa jumalaa, tai vaikka Maradonan jalkoja (radio Helsingin jalkapallo-ohjelmassa ihmeteltiin, että jos Jumala antoi Diegolle käden, kuka antoi hänelle jalat), että naisilla sattuu huomenna olemaan peli Kokkolassa. Olisinhan minäkin ollut muuten tuossa dösässä kiroilemassa viidettä vuotta jatkuvan Veikkausliigaputken päättymistä.

Itse peli oli sitten kärsimättömän pään hakkaamista hyvin organisoidun bussin kylkeen. Kovin pääsivät värittömät raidat klubilaisten ihon alle oikeaoppisella pikkusikailulla, sääntöjen rajamaitten sisällä kuitenkin, pääosin. Moreloksen ainokainenkin tuli miehen oman painimisen ansiosta eikä minkään hyökkäyskuvion johdosta.

Nyt hotellilla laitakaupungilla sulattelen luultavasti huonointa kinkkupitsaa ikinä, ja baarista karaokea karkuun lähdettyäni otan vielä tilkan hyvää konjakkia huoneessa ennen nukkumaan menoa.
"Vanheneminen on ainoa keino elää pitkään". (Martti Kuusela)

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8137
Vs: VPS-HJK la 6.5. lähtö klo 10 Telia 5G Areenalta
« Vastaus #4 : 07.05.17 - klo:14:55 »
Klubipääty on päättänyt astua julkisuuteen eilisten tapahtumien seurauksena.

Klubipäädyltä lähti kaksi bussia kohti Vaasaa Helsingistä klo 10.00. Reissu sujui normaalisti Ilmajoelle asti, jossa vastassa oli Vaasan poliisin tiesulku komisario Vesa Toivasen määräyksestä. Tässä vaiheessa Vaasaan oli matkaa noin 50 kilometriä ja aikaa ottelun alkuun alle tunti.

Noin tunnin odottelun jälkeen kaikille busseissa matkustaneille suoritettiin tarkastus, henkilötiedot kirjattiin ylös ja bussit, sekä matkatavarat käytiin läpi. Ketään ei tarkastuksen yhteydessä otettu kiinni, eikä yhtäkään takavarikoitavaa esinettä löydetty.

Tutkinnan jälkeen komisario Vesa Toivasen päätöksellä matka Vaasaan katkesi kuitenkin toisen bussin osalta kokonaan ja toinen bussi kääntyi myös takaisin, koska ottelusta ei olisi poliisin viivyttelyn takia ehtinyt nähdä kuin muutaman minuutin. Perusteena käännytykseen oli pari toisessa bussissa matkustanutta Maarianhaminan tappelusta epäiltyä henkilöä.
Klubipääty on jättänyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun poliisin eilisistä toimista.

Kantelussa pyydetään ottamaan kantaa onko poliisi toiminut lain edellyttämällä tavalla jakaessaan kollektiivisia rangaistuksia kymmenille henkilöille parin henkilön aiempien tekojen seurauksena, onko perustuslakiin kirjattua liikkumisen vapautta rajoitettu perusteettomasti, onko poliisi syyllistynyt laittomaan henkilötietojen keräämiseen, koska ylivoimaisen enemmistön kohdalla minkäänlaista rikosta ei ollut syytä epäillä, sekä onko tapahtunut poliisilakiin kirjatun lievimmän rangaistuksen periaatteen rikkominen.

Lievin rangaistus ei ole ajeluttaa kahta bussilastillista ihmisiä Helsingistä 350km päähän, seisottaa busseja toista tuntia turhaan ja tämän jälkeen lähettää kannattajat takaisin Helsinkiin. Vaihtoehtoisia menettelytapoja olisi ollut useita. Poliisi olisi voinut esimerkiksi tiedottaa etukäteen, että henkilöt X ja Y eivät ole tervetulleita Vaasaan ja heidän pääsynsä otteluun tullaan estämään, ilmoittaa jo bussin lähtöpaikalla mitä on luvassa 350km päässä, saattaa kannattajat poliisiauton perässä Elisa Stadionille ja matsin jälkeen pois tai vaikkapa ottaa nämä pari ilmeisen mustalla listalla ollutta henkilöä ottelun ajaksi talteen. Nyt päädyttiin rankaisemaan kahta bussilastillista ihmisiä täysin kohtuuttomasti. Etenkin kun Klubipäädyllä ei ole koskaan ollut ongelmia VPS - HJK ottelutapahtumissa.

Klubipääty ei myöskään hyväksy busseillaan matkaavilta minkäänlaista väkivaltaa ja tuomitsee Hämeenlinnan tapahtumat jyrkästi. Kahakkaan osallistunut henkilö ei ole vastaisuudessa tervetullut Klubipäädyn vierasreissuille.
Mediassa olleita väitteitä kahden bussilastin voimin suoritetusta paikkojen tuhoamisesta joudumme niin ikään hieman oikomaan. Hämeenlinnaan ei pysähtynyt kuin yksi bussi mediassa esillä olleen kahden bussin sijaan. Toinen bussi oli tässä vaiheessa jo lähes Helsingissä. Klubipäädyn tietojen mukaan "joukkotappeluun" ei myöskään osallistunut bussilastillista väkeä, vaan yksittäinen henkilö. Hämeenlinnan tapahtumien tarkkaa kulkua selvittää poliisi ja tapahtumien selvittyä Klubipääty tekee omat päätöksensä tarvittavista toimenpiteistä.

Klubipääty on järjestänyt satoja vierasreissuja vuosien varrella ja tämänkaltainen kohtelu virkavallan toimesta oli täysin kohtuutonta ja ennenkuulumatonta bussissa matkanneita kannattajia kohtaan. Klubipääty haluaa pyytää turhaan matkustaneilta kannattajilta omalta osaltaan anteeksi ja uskoo, sekä toivoo loppukauden reissujen sujuvan paremmassa yhteistyössä kaikkien tahojen kesken.

Kiitokset myös muiden seurojen kannattajaryhmille tuesta tämän asian suhteen.
Poissa Seppo_69

 • Kunniajäsen
 • Forza Member
 • Viestejä: 8592
 • Ja mitään en ole ottanut!
Vs: VPS-HJK la 6.5. lähtö klo 10 Telia 5G Areenalta
« Vastaus #5 : 08.05.17 - klo:20:14 »
Onneksi futis on siitä (tai: siittä, kuten Soini sanoo) kiva laji, että kaikki saavat olla oikeassa. Ainakin omasta mielestään.  :thumbsup: Nyt ainakin kannattajat olivat oikeassa, samoin Pohjanmaan jäyhä, mutta oikeudenmukainen poliisi. Ottelun lopputuloskin oli oikeassa ja Hämeenlinnan kahakka. Ja Vaasan epäonnistunut kinkkupitsakin oli omalla tavallaan oikeassa. Voiko enempää vaatia?
Things could be worse, Klubi could be Honka!

Poissa Bebeto

 • Forum Admin
 • Viestejä: 8137
Vs: VPS-HJK la 6.5. lähtö klo 10 Telia 5G Areenalta
« Vastaus #6 : 08.05.17 - klo:21:02 »
TAPAUS VAASA

HJK ja Klubipääty tuomitsevat väkivallan.

HJK tuomitsee kaiken väkivallan ja jalkapallo-otteluiden ympärille pesiytyneen häiriökäyttäytymisen, ja seura tulee jatkamaan toimenpiteitä ja yhteistyötä kaikkien tahojen kanssa tämän ehkäisemiseksi. Myös HJK:n kannattajien itsenäinen Klubipääty on lauantain tapahtumien jälkeen tuominnut kannanotossaan väkivallan eivätkä hyväksy sellaiseen syyllistynyttä jatkossa vieraspelimatkalleen.

HJK:lla on ollut tapahtumajärjestäjänä kotiotteluiden osalta selkeät pelisäännöt viranomaisten ja kannattajien kanssa. Yhteisesti sovittuja sääntöjä on noudatettu, ja esimerkiksi viimeisessä derbyssä kaikki kentälle tulleet kannattajat saivat kiellon tulla HJK:n loppukauden peleihin. Seura ei ole tinkinyt eikä tule tinkimään viranomaisyhteistyöstä tai mittavasta järjestelyvastuustaan. Sekä kannattajien edustajien, viranomaisten, Veikkausliigan ja Palloliiton kanssa on säännöllisesti tavattu ja tehty hyvää yhteistyötä.

Vierasotteluihin selkeät pelisäännöt

Vierasotteluiden osalta valitettavasti asiat eivät ole toimineet kenenkään kannalta toivotulla tavalla. HJK on lauantain tapahtumien jälkeen ottanut yhteyden ja kuullut kaikkia osapuolia. HJK seurana vaatii jatkossa päästä mukaan kannattajamatkojen järjestäjien, ottelun järjestävän seuran ja viranomaisten väliseen keskusteluun.

HJK toivoo myös, että faktatiedot vieraspelimatkojen tapahtumista annetaan jatkossa myös seuralle. Tämä erityisesti siksi, että HJK haluaa edistää suomalaista jalkapallokulttuuria, johon mitä suuremmassa määrin kuuluvat niin koti- kuin vierasjoukkueen kannattajat.

Kannattajia ei saa leimata

HJK ei missään nimessä halua, että kaikki jalkapallon kannattajat leimataan. Emme myöskään hyväksy, että tavalliset jalkapallon ystävät määritellään huligaaneiksi ja heitä kohdellaan huonosti. Tämä olisi HJK:n näkökulmasta ennaltaehkäistävissä muun muassa etukäteen avoimella keskustelulla ja yhteistyöllä kaikkien osapuolten kesken. HJK seurana on valmis vielä vahvemmin ponnistuksin auttamaan sekä viranomaistyötä että positiivista kannattajakulttuuria.

Sovitut toimenpiteet

Keskusteluissa kannattajien, viranomaisten, Palloliiton edustajien ja seuran välillä on sovittu seuraavat toimenpiteet:

- HJK:n kotiotteluiden sääntöjä noudatetaan jatkossakin kirjaimellisesti.
- HJK:n kannattajat ovat vieraspelienkin osalta luvanneet tiukentaa sisäistä kuriaan ja tehdä tiukemmat sisäiset säännöt vieraspeleihin.
- HJK:n vieraspelimatkoihin liitettävät, väkivaltaisuudesta tai muusta laittomasta toiminnasta tuomitut henkilöt eivät tule pääsemään HJK:n kotipeleihinkään.
- Kaikki osapuolet sitoutuvat ennaltaehkäisevään keskusteluun ja yhteistyöhön.
- HJK tulee seurana lisäämään toimenpiteitä hyvän kannattajakulttuurin edistämiseksi ja kannattajiensa tukemiseksi.


Olemme erittäin harmissamme ja pahoillamme, että seuran 110-vuotis juhlavuonna joudumme keskelle tapahtumia, joissa yksittäiset ihmiset mustaavat hienon kannattajayhteisömme ja perinteikkään seuran maineen. Olemme vastuussa toiminnastamme 3000 junioripelaajallemme, yhteistyökumppaneillemme, helsinkiläisille ja suomalaiselle yhteiskunnalle.

HJK seurana ei ole valmis tinkimään tästä vastuusta ja odottaa klubilaisilta ihmisiltä samaa.
https://www.hjk.fi/uutiset/1-3877
« Viimeksi muokattu: 08.05.17 - klo:21:04 kirjoittanut Bebeto »